blindedarm ontsteking?

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Caresh
Berichten: 23
Geregistreerd: 26-11-02

blindedarm ontsteking?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-01-03 15:45

Hallo,

Een vriendin van mij heeft een arabier met al 2 weken een scherpe pijn an zijn rechterzijde. De dierenarts heeft inmiddels bloed afgenomen en mest en urine mee genomen voor een algeheel onderzoek, en hij heeft het vermoeden dat het aan zijn blinde darm ligt...
Het is begonnen de dag na kerst, op 1ste kerstdag .. we mogen niet komen op onze stal op 1ste kerst, en daarom ging hij op half voer, we denken dan ook dat hij toch de volledige voeding heeft gehad, hij heeft dikke benen s'morgens, en die pijn blijft maar aanhouden.
Hij is regelmatig ontwormd geweest, ook met ivermectine houdende wormenkuren, en we kunnen in de mest geen eitjes of larven vinden, en omdat het alleen maar rechts is zou zijn blinde darm het meest voor de hand liggen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Morgen komt de uitslag van het bloed/urine en mest, maar als er nog iemand ideetjes heeft...Alvast bedankt.
Caresh


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-03 15:29

intussen moet de uitslag van bloed en mest toch wel binnen zijn...wat was de uitslag?
Ik zou persoonlijk het niet zo lang hebben aangekeken, maar snel naar een dierenkliniek zijn gegaan...

Je suis Charlie.


Caresh
Berichten: 23
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 00:58

Hoi Cassidy,
Ik heb het zelf een beetje druk gehad met mijn veulen de afgelopen dagen, maar de arts kon niets vinden in de mest, urine en bloed.
Volgens de arts ligt het dus aan de kou, hij schijnt enorm gevoelig te zijn voor de kou, nou had hij al wel 2 dekens en een zweetdeken om, maar volgens de arts moest er nog maar eentje extra om, plus hij is waarschijnlijk met 1ste kerstdag ( dan mogen wij als eigenaar niet op stal komen) toch de volledige hoeveelheid gevoerd, en dat kan een lichte koliek hebben veroorzaakt, die al wel over was, maar waar hij nog wat napijn van kan hebben gehad. Hij is nu op een kwart van zijn voeding gezet, met als aanvulling reform muesli ( en nog wat maar ik kan me de volledige naam even niet herinneren) maar mijn vriendin gaat een second opinion laten doen, omdat ze het toch raar vind, ze heeft hem nu 8 jaar en het is wel s eerder zo koud geweest, en toen waren dergelijke problemen er niet, en hij is wel een pietlut met dingen, maar niet zo erg dat hij haar echt van hem afslaat en bijt. Als ik meer weet laat ik het wel even weten.
Caresh

Mijn paard en ik, wij kennen maar 3 snelheden.

Traag, trager, traagst


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 bezoekers