Organisatie WK Herning zet in op duurzaamheid door planten bos

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 27371
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Organisatie WK Herning zet in op duurzaamheid door planten bos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-22 21:57

FEI.Org
Algemeen

Afbeelding
V.l.n.r. Trees Kim Nielsen (CEO van het bedrijf Growing Trees),
Jens Trabjerg (medeoprichter van het organisatiecomité Herning 2022),
Dorthe West (burgemeester van Herning) en Casper Cassoe (medeoprichter
van het organisatiecomité Herning 2022) tijdens de ceremonie om de
bomen in het FEI World Championships Forest te planten.
Foto: Organisatiecomité Herning 2022


De eerste van ruim 60.000 bomen in het FEI World Championships Forest in het Deense Herning is geplant. De stad bereid zich voor om gastheer te zijn bij het grootste paardensportevenement dat ooit op Deense grond is gehouden.

Het organisatiecomité van Herning 2022 heeft in samenwerking met de lokale overheid een aantal groene initiatieven gecreëerd. Een daarvan is het planten van een bos aan de rand van de stad.

Dit duurzame doel van het organisatiecomité is eenvoudig: de wereldkampioenschappen doen een duurzame bijdrage aan de omgeving, en intussen inspireert het alle betrokkenen om nog verantwoordelijker om te gaan met onze planeet.

“Bossen hebben een positieve impact op het milieu, het zijn leefgebieden voor dieren, insecten en planten. Terwijl de bomen groeien, nemen ze koolstofdioxide op uit de atmosfeer en slaan deze op,” zegt Jens Trabjerg, CEO of Sport tijdens het CHIO Herning 2022.

“Zoals elke paardensporter weet, is het behoud van het milieu noodzakelijk voor verdere beoefening van onze sport. Wij willen laten zien dat grote internationale sportevenementen, zoals deze wereldkampioenschappen, een positief verschil kunnen maken.”

“Dankzij onze samenwerking met Sport Event Denmark hopen wij dat andere organisatoren tijdens hun werk een soortgelijk benadering, en misschien zelfs wel onze beginselen, zullen gaan volgen. Met daarbij iedereen die bij de organisatie van zulke evenementen is betrokken. Het World Championships Forest zal een duurzaam erfgoed worden voor iedereen die langs wil komen om te genieten van de diverse ervaringen die dit gebied te bieden zal hebben.”

Het doel, 60.000 bomen, zal geplant worden in samenwerking met de Growing Trees Network, een onafhankelijke organisatie die nieuwe bossen laat groeien in Denemarken en daarbuiten. Dit doen ze met hulp van donaties van het publiek. Berekeningen laten zien dat het FEI World Championships Forest in de komend eeuw ongeveer 12.000 ton aan CO2 kan opvangen en opslaan.

De ECCO FEI Wereldkampioenschappen 2022 in Herning zullen van 6 tot en met 14 augustus 2022 gehouden worden. Ze zullen ongeveer 200.000 toeschouwers ontvangen, en meer dan 1.000 vertegenwoordigers van de media. Naar schatting zullen er circa 200 miljoen mensen via de TV gaan kijken naar de wedstrijden springen, dressuur, paradressuur en voltige.

Als toevoeging aan het FEI World Championships Forest zal het organisatiecomité zich focussen op het hergebruik van materialen die ook zoveel als mogelijk gehuurd zijn. Lokale ruitersportfaciliteiten zullen de spullen ontvangen na de kampioenschappen. De juryhokjes zullen gemaakt worden van gerecycled hout en zullen eveneens nog vele jaren bij andere ruitersportfaciliteiten gebruikt gaan worden. Het groen rondom deze hokjes zal na het evenement zoveel mogelijk in het bos hergeplant gaan worden.

De organisatie heeft ook een ‘Solution Square’ gecreëerd. Dit is een plek op het concoursterrein die geheel gewijd is aan omgevingstechnologie in Denemarken en initiatieven voor een circulaire economie.

“Duurzaamheid gaat over het opbouwen van een meerwaarde voor de lange termijn. Sportevenementen als de ECCO FEI wereldkampioenschappen in Herning zijn de juiste plaatsen om een blijvende erfenis achter te laten. Niet alleen voor de paardensport, maar ook voor de lokale gemeenschap,” zegt Sabrina Ibáñez, Secretaris-Generaal bij de FEI.

“Een verandering in mentaliteit en houding is noodzakelijk als we duurzame levensstijlen, gemeenschappen en technologieën willen promoten. En Herning 2022 laat zien dat kleine, geleidelijke stappen naar een daadkrachtiger strategie voor een duurzaam klimaat de lokale, regionale en nationale overheden helpt om mogelijkheden te vinden voor samenwerking en ontwikkeling.”

“Het FEI World Championships Forest zal een prachtige nalatenschap zijn voor de mensen van Herning. Het zal blijven herinneren aan wat er kan gebeuren als alle partijen samen de schouders eronder willen zetten en werken aan een gemeenschappelijke toekomst.”

Een duurzaam klimaat is een prioriteit voor de FEI. Het internationale bestuursorgaan heeft gewerkt aan rapportages specifiek voor de paardensport en het ontwikkelen van een uitgebreide gids voor organisatoren van evenementen wereldwijd.

Het FEI Sustainability Handbook for Event Organisers moet organisatoren van evenementen aanmoedigen om duurzame initiatieven uit te voeren. Die helpen de negatieve invloed op het klimaat van hun evenementen te reduceren en een positieve sociale en economische nalatenschap te creëren.

De FEI heeft ook het United Nations Climate Change Sports for Climate Action Framework ondertekend. Dit roept partijen op om "systematische inspanningen te leveren om een grotere milieuverantwoordelijkheid te bevorderen”.

Als aanvulling daarop heeft de FEI ook een aantal duurzame maatregelen genomen bij het hoofdkantoor in de Olympic Capital in het Zwitserse Lausanne. Het hoofdkantoor van de FEI is erkend als een ‘minergie’ gecertificeerd gebouwd. Dit is in Zwitserland een standaard indicatie voor een laag energieverbruik, met een gereduceerd energieverbruik van 25%. Toen het hoofdgebouw in 2011 werd gerenoveerd, had nog maar 2% van alle gerenoveerde gebouwen in Zwitserland deze standaard. Verbeterde afvalrecycling en training van het personeel zijn eveneens onderdeel van het Green Office project van de FEI.

Van 17 juli 2024 t/m 28 juli 2024 heb ik vakantie. Voor vragen aan de NR graag een PB naar het account van de Nieuwsredactie sturen. Dank u!
Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Diane_

Berichten: 2001
Geregistreerd: 28-08-07
Woonplaats: Woudenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-22 10:36

Mooie gang van zaken. *\o/*

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 4 bezoekers