Italiaanse Grand Prix amazone Laure Clementine Simonnet overleden

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26605
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Italiaanse Grand Prix amazone Laure Clementine Simonnet overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 21:31

Eurodressage.com
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Italiaanse Grand Prix amazone Laure Clementine Simonnet is na een kort ziekbed onverwacht overleden. Ze is 46 jaar geworden.

In eerste instantie kwam ze uit voor haar geboorteland Frankrijk, maar sinds 2014 reed ze voor Italië.

Start in Frankrijk
De liefde voor paarden, ze werd ermee geboren en groeide ermee op. Laure Clementine erfde de passie voor rijden van haar vader. Ze bracht haar jeugd door in Parijs, maar leerde rijden bij het National Equestrian Centre in Saumur. Na haar studie aan de universiteit besloot ze dat er voor haar een leven met paarden was weggelegd. In 2000 haalde zij haar trainersdiploma.

Oorspronkelijk reed ze zowel dressuur- als springwedstrijden, maar nadat ze twintig jaar geleden naar Italië verhuisde, focuste ze zich eerst op het springen. Pas daarna legde zie zich volledig toe op dressuur.

Verhuizing naar Italië
Laure Clementine runde Collina Dressage, gelegen in de heuvels van Piacenza, Italië.

Ze bracht ooit twee paarden uit in de internationale dressuur. Het eerste was de Oldenburger ruin Danny Wild RR (Danny Wilde x Warkant). Daarmee maakte ze in februari 2012 haar CDI-debuut in Vidauban, Frankrijk. Ze bleven vijf jaar in de lichte tour rijden, voordat zij in oktober 2018 hun eerste enige Grand Prix reden bij het CDI in Nice.

Het andere internationale paard was de Brandenburger merrie Donna Argentina (Diamond Hit x Argentinus). Met haar maakte ze haar medium tour-debuut in juni 2017 in Pompadour. In oktober 2018 volgde haar debuut in de Grand Prix, in Nice. De combinatie reed tot augustus 2021 in Cascais, Camarma de Esteruelas, Crozet en Ornago.

De laatste keer dat ze Donna Argentina uitbracht, was in februari 2022 tijdens de nationale show in San Giovanni in Marignano.

Onverwacht overlijden
Na een korte periode van ziek zijn, overleed Laure Clementine op 27 maart 2022 in haar slaap.

“Clementine was een bijzonderheid in de dressuurwereld, een combinatie van een echt geweldige coach een enorm oprecht en nederig persoon. Ze zal heel erg gemist worden,” vertelt een goede vriend van haar aan Eurodressage.

Laure Clementine laat een dochter achter. In juni 2020 verloor Laure Clementine haar vader, Roger Simonnet. Hij was de organisator achter het CDI Pompadour.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1pien_2010

Berichten: 43749
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Italiaanse Grand Prix amazone Laure Clementine Simonnet overleden

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-22 08:44

Dat is wel heel jong. Sterkte voor de nabestaanden en iedereen die van haar houdt.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Crista, DogWords, Ineke2, jojoleinee, Marjo84, Nieuwsredactie, pyrrhus, Thjalfy en 12 bezoekers