Wat gebeurt er? Oktober 2021 – Deel 1

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 11700
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Wat gebeurt er? Oktober 2021 – Deel 1

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-21 15:17 Tip de Nieuwsredactie

Eurodressage.com
Algemeen

Afbeelding
Vai Bruntink, hier met Jatilinda tijdens JA 2020, is getrouwd! Foto: Aniek1985


De huwelijksklokken luiden!!

De Nederlandse professionele dressuuramazone Kim van der Muren is getrouwd met haar partner, verzekeringsagent Stephan Hirdes, op 1 oktober 2021. Van de Muren, die Gaudeloupe Beau naar het brons reed bij de wereldkampioenschappen voor jonge paarden 2016, en Hirdes wonen in Chaam, Nederland, waar ze sinds 2020 hun eigen dressuurstal hebben.

De Nederlandse trainer en hengstenhouder Sjak Laarakkers en zijn partner, de Nederlandse dressuuramazone Vai Bruntink, zijn getrouwd. Het stel is 10 jaar samen en runt sinds 2016 een verkoop- en trainingsstal in Vledderveen. Ze trouwden in een intieme ceremonie met hun naaste familie en vrienden.

Internationale FEI-dressuursteward Didier Deschauwer is op 9 oktober 2021 getrouwd met zijn partner Caroline Dengis. Gefeliciteerd! Deschauwer is recent officieel FEI-steward geworden tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2021 en is een bekend gezicht bij veel hoog aangeschreven wedstrijden in Europa.

De Duitse dressuurprofessional Jana Kun en haar partner Ingo Fremer zijn op 25 september 2021 getrouwd. Ze vierden deze verbintenis met ongeveer 70 naaste familieleden en vrienden in Krefeld, Duitsland.

Voor olympisch ruiter Henri Roste was het eindelijk mogelijk het kerkelijk huwelijk met zijn vrouw Senta Kirchhorff te vieren. Het stel trouwde eerder al voor de wet en heeft samen een kind, maar het kerkelijk huwelijk werd uitgesteld wegende de coronapandemie. In het weekend van 9 en 10 oktober kon het koppel eindelijk hun geloften in de kerk uitspreken, in het bijzijn van hun familie en vrienden. Dit gebeurde in een uitbundige ceremonie op Mallorca.

Voormalig KWPN-manager voor pers en sociale media Judith Martens trouwde op 9 oktober 2021 met haar partner Twan Verbakel.

Afbeelding
Dominique Filion, hier met Frida K tijdens JA 2020, heeft haar eigen stal gekocht. Foto: Aniek1985

Op Horses.nl verscheen het bericht dat de Nederlandse dressuuramazone Dominique Filion de President Dressage Stables in Stad aan ’t Haringvliet, Nederland, heeft gekocht van Carolyn de Roo. Filion heeft gewoond in Rusland en Duitsland en huurde boxen in Nederland voor haar paarden. Maar nu heeft ze haar eigen stallen gevonden en gekocht. De laatste twee jaar was ze gevestigd in Zeewolde, maar nu heeft ze dus haar eigen bedrijf.

De Deense hengsteneigenaar en fokker Lone Boegh Henriksen is in het bezig gekomen van de Oldenburger merrie [b]Funf Sterne (van Furstenball x Rubin Royal x Donnerschlag) van RS2 Dressage in Nederland. De bruine merrie werd in 2014 kampioen op de Oldenburg Elite Mare Show in Rastede en heeft in Nederland al enkele veulens gehad. Ze zal nu toegevoegd worden aan Henriksen haar HP Horse breeding programma.

Babynieuws! De Zweedse Grand Prix amazone Johanne Due Boje weet waar Abraham de mosterd haalt. Aan het einde van het olympische pre-quarantaine programma in Aken liep haar paard Mazy Klovenhoj een blessure op en had tijd nodig om te herstellen. Er is geen betere manier om deze onfortuinlijke periode door te komen dan door reikhalzend uit te kijken naar de geboorte van een eerste kindje. Due Boje en haar verloofde verwachten een dochtertje. Van harte gefeliciteerd!

Romy Allard, voormalig lid van het Duitse juniorenteam heeft haar Golden Rider Badge ontvangen. Dit gebeurde tijdens de lokale dressuurwedstrijd bij de Gut Altwahlscheidstal in september. De 19-jarige amazone moest een jaar wachten voordat de officiële ceremonie waarin ze haar badge ontving (voor 10 overwinningen op S-niveau), gehouden kon worden. Allard heeft haar grootste successen behaald met haar Oldenburger merrie Summer Rose. Ze werd eerst getraind door Anna Abbelen, maar werkt nu samen met Ton de Ridder.

De gerenommeerde Holsteiner fokker Hans-Helmut Sievers overleed na een kort, heftig ziekbed. De fokker uit Tasdorf was 85 jaar oud. Sievers fokte meer dan 30 goedgekeurde hengsten, zijn meest bekende fokproduct was zonder twijfel Jos Lansink’s Cumano, waarmee hij in 2006 wereldkampioen springen werd. Gedurende 12 jaar was hij lid van de keuringscommissie van de Holsteiner hengsten. In 2015 ontving hij de Meteor Preis. Hij was ook gedecoreerd met het German Rider’s cross in brons en zilver en de Gustav Rau medaille voor zijn gehele carrière.

De 21-jarige pony Promotheus B (van Coelenhage’s Purioso x Julio Mariner xx) die voorheen internationaal FEI dressuur heeft gelopen, is verkocht naar de Oostenrijkse Celina Scherhammer, waar hij als leermeester ingezet zal worden. In zijn carrière is de Nederlandse Welsh-kruising door meerdere ruiters de arena in gereden: Louisa Luttgen, Annabel en Michelle Frenzen, Joanna Tragarz, Chiara Pengg, Carla Marie Degener, Lilly Messner, Maxima Schweiger, Bianca Pramberger en in 2020 nog met Anna Spiessberger.

Meer: wat gebeurde er? Op Eurodressage

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/ schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, floorsxm, singa, xYaartje en 17 bezoekers