Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Fly_Pegasus

Berichten: 38
Geregistreerd: 23-02-16
Woonplaats: België

Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-20 19:17

Dag iedereen, mijn droom was altijd om dierenarts te worden maar ik ben toch voor een andere universitaire studie gegaan.
Ik ben nu 22 en wil mijn droom alsnog waarmaken gezien ik dit jaar mijn masterdiploma behaal, maar ik heb geen zin meer om nog eens zoveel jaren DGK of fysio te gaan studeren, ook zijn die in het begin altijd vrij algemeen.

Ik zoek nu dus een opleiding (of meerdere opleidingen) die een (erkend?) diploma bied(en), eventueel aangevuld met goede certificaten met als inhoud:
*Revalidatie van paarden (en eventueel honden, al weet ik daarvoor al een opleiding nl. toscanehoeve)
*een holistische benadering
*Alternatieve geneeskunde en behandeling
Dus eigenlijk een beetje richting dierenarts/fysiotherapeut maar dan meteen toegespitst op paarden (en later honden) en focus op alternatieve geneeskunde. Ook trainen vind ik interessant maar dan als aanvulling.

Moeilijkheidsgraad/kostprijs maakt niet uit, maar ik heb dus geen vooropleiding (indien dit geen toelatingsvoorwaarde is zal dit geen probleem vormen, ik leer énorm snel)

Ik ken al redelijk veel opleidingen en heb er nog maar 1 gevonden die in de lijn van mijn verwachtingen ligt namelijk:
Volleerd paarden revalidatie therapeut aan Hippo Sofia.
Aangevuld met enkele studiedagen aan de UGent + aquabegeleiding + medical taping + zouttherapie + bloedzuigers opleidingen.
Deze opleiding is 4 jaar (zonder de anderen)
De opleiding is ook enorm duur voor (in mijn ogen) niet zoveel diepgang?

Iemand ervaringen omtrent deze opleiding? En aanraden voor andere opleidingen?
-Kennis over hoeven heb ik al.
-EDO osteopaat vind ik ook interessant maar ligt niet helemaal in lijn met wat ik zoek.

Ik woon in België maar ik sta open voor online onderwijs, en opleidingen in Nederland zijn ook ok zolang ik er niet 5 dagen per week naartoe hoef.

Andere fysio opleidingen die ook goed lijken:
*De blauwe hengst: jaaropleiding geregistreerd MLD therapeut paard
*Emiel voest revalidatietrainer
*Equicare-plus revalidatietrainer
*https://www.vives.be/nl/opleidingen/biotechniek/postgraduaat-sports-coaching-and-animal-rehab-assistant-equine

Andere opleidingen die ook mijn interesse gewekt hebben:
*Silverlinde basisopleiding diertherapeut
*Alternatieve dierenverzorging/alternatief therapeut voor dieren
*Barefoot paardenadviseur

Mijn droom als eindpunt:
http://www.equiatros.be/

Nog een idee dat ik had was om te vragen of ik niet gewoon de opleiding aan UGent mocht volgen mits slagen voor een toelatingsexamen. Maar iemand heeft dit 1j geleden eens gevraagd en toen mocht dit niet.

Nog een vermelding:
Ik weet dat deze opleidingen geen dierenarts of humane fysio/kine met extra studie kunnen vervangen en er veel charlatans tussen zitten (zeggen ze dat in NL :P ?), maar ik wil iemand worden die serieus is in wat ze doet en het goed doet. Hoe meer leren hoe liever... ik heb getwijfeld gewoon DGK te doen omdat de studie zelf me wel leuk lijkt, maar nog eens 6j zonder werk en dat om een beroep te doen dat ik niet wil (ik wil geen dierenarts worden maar fysiotherapeut/revalidatietherpeut) vind ik niet oké als er ook opleidingen zijn zonder voorkennis maar met nood aan gezond verstand!

Nog even en het is september, dus ik moet eens mijn keuze maken aangezien ik al maanden op zoek ben...
Wie heeft de gouden raad?

troi
Berichten: 17007
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 20:15

Tja het zijn geen erkende/ beschermde opleidingen dus garanties krijg je niet. In alle eerlijkheid zou ik het er niet op wagen. Dan liever humane fysiotherapie en daaropvolgend een equine uitbreiding. Dan heb je echt een waardevol diploma en zeker waardevolle kennis. Met uni niveau zou je dat redelijk vlot moeten kunnen afronden aangezien het in NL op hbo niveau is.

Libbylove
Berichten: 353
Geregistreerd: 23-05-11
Woonplaats: Eindhoven

Re: Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 21:00

Als je zo snel leert en het in je mars hebt zou ik je toch adviseren absoluut niet de snelle weg te kiezen. Iedereen wil in zo’n kort mogelijke periode afstuderen en liefst ook nog zonder vooropleiding maar dit kan niet anders dan ten koste gaan van je kwaliteit. Vraag je eens af wie je zelf bij je meest kostbare bezit zou vragen qua opleidingen.

Ik heb uiteindelijk 7 jaar gestudeerd om mezelf dierosteopaat te mogen noemen. (humaan fysio en erna ICREO) We moeten al hard genoeg ons best doen om ons te onderscheiden en aan te tonen dat we genoeg kennis en kunde in huis hebben. Ik zou persoonlijk dus absoluut niet allerlei verschillende cursussen/opleidingen verzamelen om je een of andere therapeut te noemen. Kies een duidelijk doel, ga ervoor en kijk naar alle jaren dat je het beroep nog gaat uitoefenen, dan zie je de opleidingsjaren alweer in een heel ander perspectief.

Heel veel succes!

Juut

Berichten: 6900
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Vlakbij het vagevuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 21:29

Ik heb de opleiding bij Blauwe Hengst gedaan. Al wat jaren geleden, en de opleiding is alleen maar beter geworden, maar heb echt zelf op zoek moeten gaan naar wetenscappelijk onderbouwde kennis. Hoe, wat, wanneer en vooral waarom. Voor humaan mld therapeut moet je ook eerst humaan fysio gedaan hebben. Ik wil eigenlijk niet met mensen werken, maar het is nog steeds geen volmondig 'nee'.
Ook ben ik gediplomeerd paarden sportmasseur. En ook hierbij heb ik daarna humane thuis studie opleiding gedaan om open staande vragen beantwoord te krijgen.

Ik ben 41, heb al jaren een vaste baan waar ik met plezier werk en die ik niet op wil geven. Maar op jou leeftijd en met mogelijkheid zou ik zeker voor een humane versie gaan, en dan nog voorkeur fysio. De dieper gaande kennis haal je gewoon niet bij de equine opleidingen. Daarnaast is de beschermde titel van fysio een enorm voordeel, ook in jezelf onderscheiden van de 'goed boek gelezen/ dagcursus gedaan-therapeuten' :j

Vleddertje1
Berichten: 984
Geregistreerd: 10-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 21:46

Als je evt echt richting alternatief wil...Silverlinde in breda?

Edit; sorry stond al in je rijtje...

Vleddertje1
Berichten: 984
Geregistreerd: 10-06-16

Re: Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 21:57

Misschien je ook richtten op combinatie met passief fysio?? Is wel flink in opkomst..

Lukasje
Berichten: 11256
Geregistreerd: 06-01-15

Re: Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 22:23

Goh, je hebt de intellectuele capaciteiten. Ik zou de humane opleiding volgen en dan de andere. Met die kennis sta je veel sterker in je schoenen. Enkele equine opleidingen die goed aangeschreven staan (bv bij Icreo) vereisen die humane vooropleiding en dat is toch niet voor niks.
Maar ik vind het wel knap dat je alsnog je droom wil waar maken!

Hutcherson

Berichten: 7349
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Re: Studie paarden fysio/revalidatie therapeut

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-20 22:32

Ik zou je ook aanraden om de humane fysio te gaan doen. Daar kun je alle kanten mee op en gewoon je brood verdienen. En dan als specialisatie de dierenkant.
Ik vrees dat daar namelijk niet heel veel vraag naar is.