Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Moderators: EvelijnS, Dani, Shanna, benangelique, Hanmar, Polly

 
 
Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 92242
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:10

Zo'n ISCI traject mag dan wel fysiek en mentaal zwaar zijn, maar een overleden kindje of levenslang voor een gehandicapt kind zorgen is nog veel zwaarder, dus in die zin ontgaat de logica van TS mij ook volledig.


Pipodipo
Berichten: 1196
Geregistreerd: 26-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:13

Veel mensen worden verliefd op het idee om zwanger te zijn. Het is zo prachtig, je gaat er van stralen, je voelt je vrouw, iedereen doet het en je krijgt ontzettend veel aandacht. Maar dan heb je op een zeker moment de realiteit en in dit geval is dat een -met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid- een ziek kindje. Een ding is zeker, je komt nooit meer aandacht te kort met een ziek kind. Het is wel veel gedoe en mentaal en fysiek zeer zwaar, ik zou er niet aan beginnen.
Laatst bijgewerkt door Pipodipo op 12-07-19 14:18, in het totaal 1 keer bewerkt

Stam+t, doe er iets mee!

secricible
Berichten: 17881
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:13

Babootje schreef:
Je vergeet nog een stukje
Seltje had ook de procedure kunnen volgen waarbij een gezonde eicel wordt teruggeplaatst. Met net zo'n. grote kans op een gezond kindje als ieder ander. Maar dat is haar te veel "gedoe".
En mogelijk ook kosten, want aan zo'n traject zijn wel kosten verbonden.

En dus heeft ze gekozen voor testen achteraf met een 50% kans dat ze een abortus laat doen, als blijkt dat het kindje de ziekte bij zich draagt.

"Het ISCI traject kies ik niet voor, want dat is me te veel gedoe met hormonen en is mentaal en fysiek zwaar, daar begin ik niet aan" en dan maar een abortus laten uitvoeren als blijkt dat het kindje de ziekte heeft, staat me tegen. Het is namelijk erg vanuit haarzelf gedacht en niet vanuit het belang van het kindje.


Ik denk dat het voor het kindje ook weinig uitmaakt. Wat ik vooral bijzonder vindt is dat iemand denkt dat abortus mentaal en fysiek minder zwaar is :+ het duurt wellicht minder lang dan PGD maar lijkt me vele male zwaarder.

Het geeft me net gevoel dat TS haar kop in het zand heeft willen steken over het risico en zich dat nu ten volste gaat beseffen. Niet echt een goede basis als je aan kinderen begint.


Azmay schreef:
Jeetje wat jammer dat er zo op de "verkeerde keus" van TS word gehamerd, daar is nu toch niets meer aan te veranderen is het wel? :x

Kwestie van nu kijken wat de opties nog zijn.
Bespreek het goed met je partner en de specialisten TS, het is een vervelende situatie. :(:)

Beetje makkelijk natuurlijk... nee, er is niets meer aan te veranderen maar TS opent wel een topic er over dus dan kun je wel reactied verwachten natuurlijk.


Pipodipo schreef:
Veel mensen worden verliefd op het idee om zwanger te zijn. Het is zo prachtig, je gaat er van stralen, je voelt je vrouw, iedereen doet het en je krijgt ontzettend veel aandacht. Maar dan heb je op een zeker moment de realiteit en in dit geval is dat een -met een aan zekeheid grenzende waarschijnlijkheid- een ziek kindje. Een ding is zeker, je komt nooit meer aandacht te kort met een ziek kind. Het is wel veel gedoe en mentaal en fysiek zeer zwaar, ik zou er niet aan beginnen.

:')

Kom maar op met die kerstmuts op mijn hoofd!

Zeeuwsemeid

Berichten: 1488
Geregistreerd: 28-01-11
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:14

Ik heb alleen de opening gelezen. Maar ik vind via de natuurlijke weg zwanger worden enorm egoïstisch in deze.
Met zulke hoge risico's zou je voor de ISCI keuze moeten zijn gegaan imo.
Jij wil een kind, maar je kind is er de dupe van.. of vroege sterfte als jongen, of levenslang ziek als meisje? Wees slim, haal het weg en probeer het daarna met een veilige route..

Zwanger en woonachtig in het prachtige Zeeuwse land? http://kraamzorgdekleinezeeuw.nl/

Doutz16

Berichten: 932
Geregistreerd: 30-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:15

Ik begrijp totaal niet waarom het in je op is gekomen deze keuze te maken.

De ellende waar je door moet voor een gezond kindje is met een positief doel. Je weet dat je het voor iets positiefs en geweldigs doet.

Nu lever je jezelf ellende die je waarschijnlijk de rest van je leven bij je moet dragen.. (zowel bij abortus, zowel bij ongezond kindje)

Als ik jou was zou ik nu de testen afwachten en op basis daarvan beslissen..

Kwanyin

Berichten: 18556
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:16

Je bent nu zwanger, dus met alle “je had nooit…” kan je natuurlijk niets mee. Het is nu wat het is en zomaar teruggaan kan niet.

Maar ik lees dat je erg tegen het traject van de medische molen op zag. Het is ook niet niks, het is heel pittig.
Alleen vraag ik mij af of je naast de gevolgen van ICSI, je ook zo grondig hebt nagedacht over de gevolgen en impact van een (laattijdige) abortus, een kind dat zeer jong sterft of een kind dat levenslang “opgescheept” zit met een zware ziekte die het bespaard had kunnen worden?

Omdat je dit al te moeilijk vond om te doen, vraag ik me oprecht af als je wel gaat aankunnen als je slecht nieuws hebt. Wie weet niet, wie weet heb je “retechanche” en heb je een perfect gezonde baby en zijn àlle zorgen voor niets geweest. Maar bij jou is de kans wel een héél pak groter dan een normale zwangerschap dat het wèl flink misgaat, of flink misgaat met jezelf (vergifting en diabetes zijn ook geen pretjes en ik denk nog eens dubbel zo hard niet met jouw aandoening!) .
Dus eigenlijk is de grote vraag nu, en ik ga ervan uit dat de aandoening kan worden vastgesteld tijdens de zwangerschap (anders zou ik het risico eerlijk gezegd al helemaal niet nemen): Ga jij het aankunnen? Ga jij het aankunnen om als ze tegen je zeggen dat je pech hebt, een abortus te doen in een misschien verder gevorderd stadium? Ben je wel bang voor de zware ICSI maar niet voor een abortus? Weet dat het op een bepaald moment niet meer gewoon een kwestie is van weghalen of zuigen, maar van gewoon bevallen. Kan je dat wel aan, met alle emoties vandien, als je ICSI al niet aankon?
Of is het juist de onwetendheid die je niet aan gaat kunnen? Als je het nu afbreekt, gaat het je je leven lang achtervolgen “wat als het toch gezond was?”
Je gaat in feite moeten kiezen tussen afwachten tot je zekerheid hebt, met een grote kans dat het een heel emotioneel en zwaar afscheid gaat worden. Of nu alles stopzetten, en zien of je geen spijt hebt. Alleen jij kan die keuze maken.

En dan gaat het alleen over de risico's voor je ongeboren kind, je moet ook stilstaan bij je eigen risico's.

Ik hoop dat het nooit komt tot het gewoon laten komen en het vroegtijdig overlijden van een kind. Ik denk dat je die pijn niet eens kunt voorstellen als je je kind moet afgeven. Abortus is al héél zwaar als je kind eigenlijk gewenst is, maar je kind zien lijden en sterven is nog veel moeilijker.

I used to walk in a room full of people and wonder if they liked me.
Now I look around and wonder if I like them.


elnienjo

Berichten: 1501
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:16

Pipodipo schreef:
Veel mensen worden verliefd op het idee om zwanger te zijn. Het is zo prachtig, je gaat er van stralen, je voelt je vrouw, iedereen doet het en je krijgt ontzettend veel aandacht. Maar dan heb je op een zeker moment de realiteit en in dit geval is dat een -met een aan zekeheid grenzende waarschijnlijkheid- een ziek kindje. Een ding is zeker, je komt nooit meer aandacht te kort met een ziek kind. Het is wel veel gedoe en mentaal en fysiek zeer zwaar, ik zou er niet aan beginnen.

Haha, ik zou me eerder een nijlpaard voelen en volgens mij zijn veel vrouwen zien er verlept uit en zijn ziek zwak en misselijk gedurende het proces, dus lijkt me eerder een argument om het vooral niet te doen :D

Babootje

Berichten: 14555
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:16

Azmay schreef:
Jeetje wat jammer dat er zo op de "verkeerde keus" van TS word gehamerd, daar is nu toch niets meer aan te veranderen is het wel? :x

Kwestie van nu kijken wat de opties nog zijn.
Bespreek het goed met je partner en de specialisten TS, het is een vervelende situatie. :(:)


Seltje schreef:
Bedankt om dit te lezen, ik wou dit gewoon even van mij afschrijven tegenover wildvreemden, tegenover mensen die mij niet persoonlijk kennen. Voor wie meningen/ervaringen wilt delen, ook welkom, als ik overreageer steek het dan maar op de hormonen, normaal kan ik veel beter relativeren.


Zoals je ziet, geeft Seltje zelf gelegenheid om je mening te geven. Dan mag dat ook al is iets soortgelijks al 100 x gezegd.

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

poes

Berichten: 17967
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:18

TS zegt nergens dat ze abortus als minder zwaar ziet?

Ik lees het dat ze bewust voor zwangerschap met kennis van de risico's heeft gekozen, en daar nu aan twijfelt. En dat gebeurt. Mensen maken keuzes en veranderen vervolgens weer van gedacht. Dat is heel menselijk. Het is alleen dat het bij dit soort onderwerpen zo zwaar beladen is. Maar als sommige hier in de politiek zaten, konden we het verplicht steriliseren weer invoeren.

En ja, je kunt je mening geven over hoe het gegaan is, maar dat is nu wel echt al de situatie en of het opbrengt om dat er nu allemaal in te wrijven?

Het gaat om de keuze die TS nu maakt. En zoals ze er nu in staat: test afwachten en dan beslissen, vind ik wel een goede gezien de omstandigheden.

"I say the forces of this planet all were bound in this cat" (Zita Swoon)
I guess I wish you well, a little bit of heaven and a little bit of hell...

Babootje

Berichten: 14555
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:20

Babootje schreef:
Je vergeet nog een stukje
Seltje had ook de procedure kunnen volgen waarbij een gezonde eicel wordt teruggeplaatst. Met net zo'n. grote kans op een gezond kindje als ieder ander. Maar dat is haar te veel "gedoe".
En mogelijk ook kosten, want aan zo'n traject zijn wel kosten verbonden.

En dus heeft ze gekozen voor testen achteraf met een 50% kans dat ze een abortus laat doen, als blijkt dat het kindje de ziekte bij zich draagt.

"Het ISCI traject kies ik niet voor, want dat is me te veel gedoe met hormonen en is mentaal en fysiek zwaar, daar begin ik niet aan" en dan maar een abortus laten uitvoeren als blijkt dat het kindje de ziekte heeft, staat me tegen. Het is namelijk erg vanuit haarzelf gedacht en niet vanuit het belang van het kindje.


secricible schreef:
Wat ik vooral bijzonder vindt is dat iemand denkt dat abortus mentaal en fysiek minder zwaar is :+ het duurt wellicht minder lang dan PGD maar lijkt me vele male zwaarder.

Het geeft me net gevoel dat TS haar kop in het zand heeft willen steken over het risico en zich dat nu ten volste gaat beseffen. Niet echt een goede basis als je aan kinderen begint.


En dat had ik er eigenlijk ook aan toe willen voegen. Want dat is o zo waar.

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

Pipodipo
Berichten: 1196
Geregistreerd: 26-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:22

elnienjo schreef:
Pipodipo schreef:
Veel mensen worden verliefd op het idee om zwanger te zijn. Het is zo prachtig, je gaat er van stralen, je voelt je vrouw, iedereen doet het en je krijgt ontzettend veel aandacht. Maar dan heb je op een zeker moment de realiteit en in dit geval is dat een -met een aan zekeheid grenzende waarschijnlijkheid- een ziek kindje. Een ding is zeker, je komt nooit meer aandacht te kort met een ziek kind. Het is wel veel gedoe en mentaal en fysiek zeer zwaar, ik zou er niet aan beginnen.

Haha, ik zou me eerder een nijlpaard voelen en volgens mij zijn veel vrouwen zien er verlept uit en zijn ziek zwak en misselijk gedurende het proces, dus lijkt me eerder een argument om het vooral niet te doen :D

Eerlijk gezegd heb ik het ook maar van horen-zeggen, ik denk dat ik me ook een zwangere zeekoe zou voelen met doorlopend hoofdpijn en opflakkerende venijnigheid. Het lijkt me sowieso een hel om een kind te moeten grootbrengen, ook al is die gezond, lief en gezellig.

Stam+t, doe er iets mee!

piendumaitre

Berichten: 18029
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:24

poes schreef:
TS zegt nergens dat ze abortus als minder zwaar ziet?

Ik lees het dat ze bewust voor zwangerschap met kennis van de risico's heeft gekozen, en daar nu aan twijfelt. En dat gebeurt. Mensen maken keuzes en veranderen vervolgens weer van gedacht. Dat is heel menselijk. Het is alleen dat het bij dit soort onderwerpen zo zwaar beladen is. Maar als sommige hier in de politiek zaten, konden we het verplicht steriliseren weer invoeren.

En ja, je kunt je mening geven over hoe het gegaan is, maar dat is nu wel echt al de situatie en of het opbrengt om dat er nu allemaal in te wrijven?

Het gaat om de keuze die TS nu maakt. En zoals ze er nu in staat: test afwachten en dan beslissen, vind ik wel een goede gezien de omstandigheden.


Precies Poes. Ik ben het helemaal met je eens. De situatie ligt er nu. Het is een feit. TS is in verwachting met alle in en outs van dit verhaal. Het is niet zo dat voór dat TS in verwachting is ze de vraag stelt aan Bokt. Dan hadden al die opmerkingen nog zin.

lizy29

Berichten: 4282
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:25

Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.

Pipodipo
Berichten: 1196
Geregistreerd: 26-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:27

lizy29 schreef:
Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.

Dat gaat natuurlijk niet lukken als je om meningen vraagt bij een topic met deze titel en dit onderwerp. Het is vrij betrouwbaar te voorspellen dat er van alles en nog wat op tafel komt.

Stam+t, doe er iets mee!

Ailill

Berichten: 7763
Geregistreerd: 27-08-11
Woonplaats: Dublin

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:31

lizy29 schreef:
Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.
Hier sluit ik me volledig bij aan. Ongelofelijk de reactie's hier!

TS, enorm veel sterkte. Je hebt jezelf in een heel lastige positie geplaatst. Ik wens jou/jullie al de kracht, wijsheid en gezondheid toe.

This is a wonderful day, I have never seen this one before.

lizy29

Berichten: 4282
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:32

Pipodipo schreef:
lizy29 schreef:
Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.

Dat gaat natuurlijk niet lukken als je om meningen vraagt bij een topic met deze titel en dit onderwerp. Het is vrij betrouwbaar te voorspellen dat er van alles en nog wat op tafel komt.


Mensen hebben zelf invloed op hoe ze reageren en kunnen er dus ook prima voor kiezen om netjes te reageren zonder op TS in te hakken.
Maar schijnbaar vliegt elk fatsoen het raam uit zodra er een gevoelig onderwerp word aangekaart en dat vind ik dus echt oprecht verdrietig.

poes

Berichten: 17967
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:33

lizy29 schreef:
Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.Dit.

Weet je welke mensen mij naar een hoger niveau brengen? Niet zij die mij minder inschatten dan ik ben, want dat vechten tegen dat negatieve beeld en je moeten bewijzen werkt uiteindelijk zo averechts. Maar mensen die mij beter/hoger inschatten en mij zo behandelen, die motiveren mij om daaraan te voldoen. Die tonen me dat iets mogelijk is.

Het is heel makkelijk om commentaar te geven, maar het helpt in deze situatie nergens mee. Behalve dat je mogelijk iemand, die al best iets voor de kiezen heeft, een nog zwaardere dag bezorgt.

Dat bepaalde keuzes onbegrijpelijk voor je zijn, wil niet altijd zeggen dat je er maar over moet doorgaan of het zelfs maar moet melden.

Het kind is er al, de vraag is nu vooral hoe verder, de rest kun je eeuwig over filosoferen, maar zal aan de situatie vandaag niets veranderen.

"I say the forces of this planet all were bound in this cat" (Zita Swoon)
I guess I wish you well, a little bit of heaven and a little bit of hell...

Niobe

Berichten: 3696
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:36

lizy29 schreef:
Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.Omdat de situatie echt te krankzinnig voor woorden is. Het is geen Ikea kast waar we het over hebben. Het is een beslissing die niet alleen invloed heeft op TS haar leven, maar ook op die van het kind als het er wel of niet komt. Ik ben volledig pro-keuze, maar dit had gewoon voorkomen kunnen worden.
Ik snap de reacties van mensen, veelal zijn het gewoon feiten en volgens mij houdt iedereen zich nog aardig in.

SusanH

Berichten: 22245
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land
Ik ben zondag op Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:43

piendumaitre schreef:
poes schreef:
TS zegt nergens dat ze abortus als minder zwaar ziet?

Ik lees het dat ze bewust voor zwangerschap met kennis van de risico's heeft gekozen, en daar nu aan twijfelt. En dat gebeurt. Mensen maken keuzes en veranderen vervolgens weer van gedacht. Dat is heel menselijk. Het is alleen dat het bij dit soort onderwerpen zo zwaar beladen is. Maar als sommige hier in de politiek zaten, konden we het verplicht steriliseren weer invoeren.

En ja, je kunt je mening geven over hoe het gegaan is, maar dat is nu wel echt al de situatie en of het opbrengt om dat er nu allemaal in te wrijven?

Het gaat om de keuze die TS nu maakt. En zoals ze er nu in staat: test afwachten en dan beslissen, vind ik wel een goede gezien de omstandigheden.


Precies Poes. Ik ben het helemaal met je eens. De situatie ligt er nu. Het is een feit. TS is in verwachting met alle in en outs van dit verhaal. Het is niet zo dat voór dat TS in verwachting is ze de vraag stelt aan Bokt. Dan hadden al die opmerkingen nog zin.


Dat heb ik veel eerder in het topic ook al aangegeven. Ik schrik echt van sommige reacties hier, zo hard en veroordelend. Daar schiet TS niks mee op.

Hocus Pocus (Cabrio van de Heffinck x Ramiro Z)

Kilian * Chaplin du Keske Z * Cato * we zullen jullie nooit vergeten

Astorga
Berichten: 1824
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:43

Pipodipo schreef:
lizy29 schreef:
Ik moet zeggen dat ik naar gelang dit topic vordert vooral heel erg verdrietig word van de veroordelende reacties van vele bokkers. Het is niet aan ons om wat te vinden van de keuzes die TS tot nu toe gemaakt heeft. Die zijn nu eenmaal gemaakt en daar verander je niets meer aan. Waarom kunnen we niet gewoon een klankbord en steun zijn voor iemand die op dit moment een luisterend oor nodig heeft.

Dat gaat natuurlijk niet lukken als je om meningen vraagt bij een topic met deze titel en dit onderwerp. Het is vrij betrouwbaar te voorspellen dat er van alles en nog wat op tafel komt.

TO gaf in haar OP aan dat ze op de eerste plaats van zich af wilde schrijven en ten tweede meningen en ervaringen wilde delen. Nergens vraagt ze of we en masse oordelen op haar af willen vuren, dus waarom zouden we dat dan wel doen?
Echte feiten zie ik hier maar weinig overigens.
Daarnaast: hoeveel bokkers hebben vooral kind gekregen omdat zij dat zo graag wilden zonder vast te leggen hoe ze datzelfde kind alle benodigde randvoorwaarden kunnen bieden tot volwassen leeftijd en daarna? Hoeveel bokkers hier hebben iets gedaan voor, tijdens of na de zwangerschap wat niet handig was en mogelijke gevolgen kan hebben voor het welzijn van het kind? Waarom ons dan wel massaal opwerpen als beterweters met betrekking tot het leven van andermans kind?

Whale

Berichten: 517
Geregistreerd: 22-06-10

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:45

Maar als je een topic opent waar je óók om meningen vraagt, wat ook nog eens over een gevoelig onderwerp zoals dit gaat, dan kun je gewoon verwachten dat je niet allemaal "Awwww" reacties gaat krijgen. En tot nu toe vind ik topic het vrij netjes gaan.

poes

Berichten: 17967
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:46

Nee dat is ook wel waar, ik weet alleen niet waarom mensen meningen willen brengen die er voor de huidige situatie helemaal niet toe doen?

"I say the forces of this planet all were bound in this cat" (Zita Swoon)
I guess I wish you well, a little bit of heaven and a little bit of hell...

LindyH
Moderator Kantine

Berichten: 10461
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: The Buckle of the Bible Belt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:48

Ik heb niet alles gelezen maar wil je toch nog even een invalshoek ter overweging geven, voor zover dat nog niet gedaan is.

'Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald', zegt men wel. Dat zou je ook op deze situatie kunnen toepassen. Natuurlijk had je het allemaal eerder kunnen bedenken, maar daar daar heeft het kind/mens/volwassene dat straks met een ernstige aandoening moet leven natuurlijk geen boodschap aan. Nu ben je nog in de gelegenheid om het mens dat gaat komen zo'n leven te besparen, los van wat je eerder wel of niet had moeten of kunnen doen.

Dus ik zou het helemaal los laten wat je eerder dacht, en je beslissing van nu daar niet van af laten hangen. Het vruchtje dat je nu eventueel weg laat halen zal het je echt niet kwalijk nemen, want dat kan het nog niet. Dat zit alleen in je eigen hoofd. Het mens dat straks met een ernstige aandoening moet leven kan dat jou wel kwalijk gaan nemen. Neem dus je beslissing niet op basis van het vruchtje van nu, maar op het mens van later, dat wellicht 100 jaar moet leven met het lichaam dat het nu van jou meekrijgt.

Overigens lijkt het mij vrij normaal dat je anders gaat denken over het komende leven zodra je zwanger bent. Hormonen zorgen ervoor dat je beschermender wordt ten opzichte van het leven dat in je groeit. Als zich dat bij jou uit door anders te gaan denken over de gezondheid van dat leven en dat je nu eigenlijk liever dat mens wilt behoeden voor een aandoening, dan is dat een compleet normale en natuurlijke gang van zaken. Don't beat yourself up for it.

Boras
Berichten: 4651
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:48

Heel veel succes, sterkte en wijsheid met de situatie waar jullie nu mee moeten dealen, ts. Laat je goed voorlichten door experts.
Laatst bijgewerkt door Boras op 12-07-19 14:48, in het totaal 1 keer bewerkt

Niobe

Berichten: 3696
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 14:48

Astorga schreef:
TO gaf in haar OP aan dat ze op de eerste plaats van zich af wilde schrijven en ten tweede meningen en ervaringen wilde delen. Nergens vraagt ze of we en masse oordelen op haar af willen vuren, dus waarom zouden we dat dan wel doen?
Echte feiten zie ik hier maar weinig overigens.
Daarnaast: hoeveel bokkers hebben vooral kind gekregen omdat zij dat zo graag wilden zonder vast te leggen hoe ze datzelfde kind alle benodigde randvoorwaarden kunnen bieden tot volwassen leeftijd en daarna? Hoeveel bokkers hier hebben iets gedaan voor, tijdens of na de zwangerschap wat niet handig was en mogelijke gevolgen kan hebben voor het welzijn van het kind? Waarom ons dan wel massaal opwerpen als beterweters met betrekking tot het leven van andermans kind?


Ik neem aan dat je wel begrijpt dat er een verschil is tussen een risico nemen (risico is er altijd) en willens en wetens een kind op de wereld brengen met een flink risico. TS wist de alternatieven, maar koos er bewust voor om die niet te ondergaan.
Dan krijg je van mij echt geen ahh kusje er op.