Nederlands kampioenschap Horseboarding op 10 juni in Hattem

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14033
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlands kampioenschap Horseboarding op 10 juni in Hattem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-06-19 11:44

persbericht
Overige Sporten

Afbeelding

Horseboarding Holland organiseert op Pinkstermaandag in Hattem het allereerste Nederlands kampioenschap Horseboarding. Deze opkomende tak van paardensport werd vorig jaar al gedemonstreerd tijdens het Hippinksterconcours. Dit jaar wordt een officiële wedstrijd en zelfs het nationale kampioenschap gehouden op het terrein aan de Veldweg.

Horseboarding is overgewaaid vanuit Engeland, waar al ruim vijf jaar wedstrijden georganiseerd worden, en de sport wint aan populariteit in Nederland. In deze teamsport trekken paard en ruiter een boarder, die op een mountainboard staat. Dit is een soort groot skateboard met terreinwielen. Paard, ruiter en boarder leggen een parcours af en moeten hierbij door meerdere ‘gates’, die afgebakend zijn met pionnen met ballen erop. Een bal eraf betekent 2 strafseconden en een hele gate gemist betekent 10 strafseconden. Een wedstrijd bestaat uit een aantal ‘runs’, zodat de teams meerdere kansen hebben om hun snelste tijd neer te zetten.

“Het is echt een sport voor jong en oud”, vertelt Nienke Hey van Horseboarding Holland. “Zo zijn er teams waarbij moeder rijdt en zoon of dochter op de board staat. En broers en vriendjes komen door deze sport, ineens met paarden in aanraking. Het is een snelle, stoere en spectaculaire sport, met veel uitdaging voor alle teamleden. Het gaat er best hard aan toe. Geen sport voor watjes dus!”

Het NK Horseboarding 2019 wordt georganiseerd op maandagmiddag 10 juni tijdens het
Hippinksterconcours in Hattem.

SvS88

Berichten: 320
Geregistreerd: 28-03-19

Re: Nederlands kampioenschap Horseboarding op 10 juni in Hattem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-19 22:08

Uhm.. :=

elnienjo

Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Re: Nederlands kampioenschap Horseboarding op 10 juni in Hattem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-19 22:12