Modereren in uitzonderlijke topics

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

 
 
oomens

Berichten: 6412
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:07

wendy1987 schreef:
Ik vraag me dan wel echt oprecht af waar je dan op zoekt dat dat omhoog komt. En in d zoekfunctie zijn het altijd maar 3 zinnen toch? Als ik iets zoek weet ik met 3 woorden al of dat hetgeen is wat ik zoek. Zo niet scroll ik verder.

"Nou ja, ik kan dus absoluut niet tegen bloed, maar als ik dan via de zoekfunctie uitzoek hoeveel procent Arabier er in een paard zit, dan komen er keer op keer posts langs waarin het toch over bloed gaat. Daar word ik verdrietig en een beetje misselijk van (maar dan weer net niet zo misselijk dat ik mensen met emetofobie trigger)."

Schoentje, kerstmuts en [o]


Ods
Hoofdmoderator Algemeen2 en Markt
No worries, be happy!

Berichten: 25198
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Deutekem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:09

karuna schreef:
Ode en die spoiler werkt regelmatig niet op ipad -O- en krijg je de tekst of foto gewoon te zien met de tag spoiler ervoor en erna -O-

Dank karuna, neem ik mee voor onze techneuten om daar naar te kijken. Ben zelf a-technisch dus misschien ligt het aan instellingen oid maar neem het zeker mee en laat van mij horen als het om eigen instellingen oid gaat.

Ben je een Bokker of een Jokker....


c_alsemgeest

Berichten: 16104
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: 's-Gravenzande

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:10

Ik vindt het echt betutteling ten top.
Natuurlijk, wanneer er in geuren en kleuren wordt uitgelegd hoe een bepaalde moord verliep, wat de dader heeft gedaan en met welke onderdelen... dan kan ik er nog enigszins begrip voor hebben.
Maar in dat topic was het niet op die manier.
Er stond een korte toelichting van de 'stoeprand scene' uit american history X.
Helemaal niet expliciet, geen foto's, geen filmpjes. En helemaal geen lappen tekst met wat je zag, hoorde oid.

Wanneer je op schrift zou uitschrijven hoe bepaalde slechterikken aan hun einde komen in Disneyfilms tekenfilms ziet het er heftiger uit, wanneer je dat zou lezen. Schreeuwend in het vuur, of van een rots af donderen terwijl een grote rotsbal op ze valt :') En die hebben een volledige PG rating.

Je zou een (16+) rating bij de titel kunnen zetten... maar dat trekt vaak juist kinderen aan.

Warina (Commandeur x Krawall) 05-05-'80 - †08-09-'09
United (Havidoff x Jazz) 11-05-'01 - †14-06-'17 Z1+12
Jam Session (Don Tango B x Krack C) 02-05-2014 B+8 L+7

wendy1987

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-10-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:11

Maar als groot forum zijnde, kan je niet verantwoordelijk zijn voor de hele wereld. Dat zijn ouders. Die zullen hun kinderen moeten leren wat wel en niet kan. Net als de rest van het grote boze internet. Want bokt is inmiddels niet meer alleen paard. Het is ook een plek waar je mset een schaduwaccount een topic kan maken met ook dingen die voor de gemiddelde 12 jarige niet leuk zijn.

Dus waar leg je de grens? Ik denk dat die grens bij ouders moet liggen.
Als die zien dat hun kind slecht geslapen heeft zullen ze moeten uitzoeken waarom. Kunnen ze gelijk geschiedenis uitleggen, want dat is vnl wat er ten grondslag ligt in dat topic...


Edit: ow, daar denk ik odd niet over na, bloed, maar ja, dan zie je al snel dat t niet over paarden gaat. Ik kijk altijd maar de titel en dan pas tekst :')

Mars

Berichten: 29446
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:11

Die zoekfunctie is ook in het geheel het probleem niet, die kun je ook zo instellen dat ie resultaten in topics geeft ipv posts. En in posts geeft ie bovenaan steeds de topictitel weer, kun je veilig doorscrollen zonder de 3 zinnen te moeten lezen.

Maar ik geloof er ook niks van dat dat het punt is. Meer een groepje zeer gevoelige typjes die vinden dat het niet ‘hoort’ op bokt en dus moet het weg.

    Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster.
    For when you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you

                   - F. Nietzsche

Selka

Berichten: 8197
Geregistreerd: 15-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:17

Dani schreef:
Ons probleem met 'eigen verantwoordelijkheid' zit 'm er denk ik in dat je van jonge kinderen niet altijd die verantwoordelijkheid kunt verwachten. Wij vinden het vervelend als iemand ondoordacht zo'n topic aanklikt en vervolgens slapeloze nachten heeft. Er zijn ook zeker dingen verwijderd die echt behoorlijk grafisch waren, plaatjes waar ik ook even bij moest slikken en dan ben ik nog iemand die dat soort dingen vrijwillig bekijkt. Een 18-plus hoekje is dan helemaal geen slecht idee, want van volwassenen mag je wel verwachten dat ze zichzelf beter kunnen inschatten dan een 12-jarige.


Heb een stukje uit deze quote geknipt.

Ik ben het hier niet mee eens. Als ik als 12 jarige gruwelijke dingen wil googlen dan kan ik dat. Ik kan ook naar de viva site en volledig ondergedompeld worden in allerlei zaken die ouders waarschijnlijk een 12 jarige niet willen laten zien.

Mijn internet gedrag is de verantwoordelijkheid van mijn ouders op die leeftijd niet van een website/forum.

Net zoals ik op de Heineken site kan komen als ik even 6 jaar van mijn geboortejaar afhaal. Daarom vind ik 18+ een wassen neus.

Waarschuwing in de titel en wellicht zelfs een scherm waar je nog voor akkoord moet klikken, prima maar laten wij dit nou niet groter maken dan het is. Dankzij internet kan ieder kind met een laptop/ipad/telefoon alles te weten komen wat zij maar willen weten.

capopjekop

Berichten: 26650
Geregistreerd: 30-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:18

Ik ben ook van leven en laten leven. Zolang er netjes spoilers en beschrijvingen gebruikt worden heb je zelf de keus of je iets leest. Dat mis ik op andere social media weleens. Dan komt er opeens iets ongevraagd op mijn timeline terecht waar mijn maag van omdraait omdat iemand dat geliked heeft.Ik ben trouwens wel benieuwd hoe de modjes die het topic modereren het ervaren. Zij zijn min of meer verplicht om de inhoud te bekijken. Hebben jullie daar moeite mee?

oomens

Berichten: 6412
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:19

Mars schreef:
Maar ik geloof er ook niks van dat dat het punt is. Meer een groepje zeer gevoelige typjes die vinden dat het niet ‘hoort’ op bokt en dus moet het weg.

Dat dus, en helaas lijken dergelijke types de tijdgeest mee te hebben. "Ik houd er niet van dus moet het maar voor iedereen weg! En anders ga ik stennis maken totdat de eigenaar van het platform, bang voor ophef en marktverlies, zelf eieren voor zijn geld kiest en naar de lakstift grijpt".

Schoentje, kerstmuts en [o]

Renee1991

Berichten: 3457
Geregistreerd: 10-07-13
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:20

Maar Karuna, dan kun je het toch ook anders stellen? Ik zou dan zeggen dat het niet van Bokt af hoeft (want dat vind ik echt de reinste onzin), maar de zoekfunctie moet worden aangepast. En zo te zien heeft een mod dat ook opgepikt.
Buiten dat, als dit soort dingen je niet aanstaan, waarom moet dat dan op jou worden aangepast? Het is een enorm groot forum met ontelbaar veel leden. Als je het onprettig vindt om om deze reden op Bokt rond te struinen, kun je er toch ook voor kiezen om je aan te melden bij een ander forum waar ze dit soort topics niet hebben?
Ik zie het probleem niet zo en moet eerlijk zeggen dat ik jeuk krijg van jouw verlangen om Bokt op jou aan te passen.

Morganlefay

Berichten: 5855
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:21

Bokt is ondertussen iets meer dan alleen een paardenforum. Ben zelf actief op wat consumenten forums en verwijs nog wel eens naar Bokt. Mede omdat ondanks dat er wel wat geneuzel doorheen zit men over het algemeen een probleem oplost en dit ook meldt(wat op veel consumentenforums dus niet gebeurd).
Wat wel inderdaad handig zou zijn is om de wat zwaardere/niet alledaagse topics wat specifieker te benoemen en dit ook op een andere manier te moderen.
Om een voorbeeld te geven de Handmaids tale is niet leuk/fijn om naar te kijken en er wordt aan het begin(KPN) luid en duidelijk aangegeven 18+ . Hanteer dit beleid ook op Bokt.

If you can't beat them, join them.
Pa, je was meer dan goed.

Jorex
Sinterklaas
Sinterklaas

Berichten: 6138
Geregistreerd: 18-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:23

Kan het topic niet verplaatst worden naar de huiskamer? Dan komt het niet meer in de zoekfunctie en is het niet meer leesbaar voor mensen van buitenaf. Alleen blijf je dan houden dat jonge gebruikers van Bokt er al dan niet per ongeluk op klikken.

Sint, kind, Ozosnel, stoomboot, koudwatervrees,stoomtrein Malle Piet, cadeau,schoen.

karuna
Drukke kabouter
Sinterklaas
Sinterklaas

Berichten: 26788
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:23

Zucht, omdat ik iets meld ben ik nu de pispaal? Ik ben niet de enige in dit topic die het niet boktproof vind overigens.

Omdat je soms mensen moet beschermen tegen dingen? Waarom geen specifieke sex handelingen toestaan op bokt maar wel dit?

Dat wordt gevraagd door een mod en dus geef ik mijn mening. :)

De stoomtrein hoorde ik gaan, fuut fuut met Ozosnel erachteraan. Koudwatervrees, daarom een schoen voor Sinterklaas en Malle Piet
Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 18218
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:24

capopjekop schreef:
Ik ben trouwens wel benieuwd hoe de modjes die het topic modereren het ervaren. Zij zijn min of meer verplicht om de inhoud te bekijken. Hebben jullie daar moeite mee?


ik heb er persoonlijk geen moeite mee maar ik zie op mijn werk ook zoveel ellende, narigheid en viezigheid, misschien ben ik er wel aan gewend :D
Ik heb in het begin alle linkjes aangeklikt maar daar zaten wel dingen bij waar IK geen moeite mee had maar als ik het ging bekijken vanuit het oogpunt van andere gebruikers of zelfs kinderen vind ik zeker dat bokt daar geen plaats voor is, maar zelf kijk ik het rustig tijdens de lunchpauze.
Maar ja op mn werk moet ik ook weleens ergens naar binnen waar mensen buiten blijven staan en niet naar binnen willen (dat doe ik overigens zonder broodje erbij hoor :+ )

Ik bekijk het dan ook vanuit 2 oogpunten, persoonlijk vind ik bokt ook geen plek voor dergelijke topic's maar ik snap ook weer wel dat het interessant is, die lijn is zo lastig om te leggen en vandaar dus ook dat dit topic geopend is :)

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Renee1991

Berichten: 3457
Geregistreerd: 10-07-13
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:25

Prima, maar ik geef ook mijn mening.


Sclimpre
Berichten: 2596
Geregistreerd: 01-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:27

Ik vraag me wel af wat een dergelijk topic op bokt doet. Daar zullen toch wel gespecialiseerde fora voor zijn? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor stofzuiger- en magnetron topics. Het is toch ook raar om een vraag over bitten of hoefijzers te stellen op een huishoudforum. Ook op gebied van onderwerpen zou het misschien niet slecht zijn om een beetje meer 'on-topic' ttz. paardengerelateerd te blijven.

ElineS
Berichten: 5495
Geregistreerd: 10-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:28

Rebecca schreef:
Het moet jeugdjournaal proof zijn , reacties worden verwijderd zonder melding zo wat is dan jeugdjournaal proof?


Dan kan niks meer... Die topics en posts over seks, zwangerschaptopics en uitscheuren, tampons die vast zitten (jahaa daar was een topic over), heftige verhalen over mishandeling of misbruik en verkrachting.

Bokt is al heel lang niet jeugdjournaal proof dus dat kun je niet aanhouden.

Maar inderdaad, het staat in de titel. Kun je er njet tegen, klik dan weg. Wil je lugubur light, maal dan een eigen topic met luguber light in de titel of iets.. Je kan niet iedereen tevreden of happy maken en dan moet je het topic gewoon behouden met waar het voor is, namelijk flink lugubere dingen. Misschien een extra waarschuwing in de OP

oomens

Berichten: 6412
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:29

karuna schreef:
Zucht, omdat ik iets meld ben ik nu de pispaal?

Nee dat ben je omdat je eist dat iemand een volstrekt jeugdjournaalproof bericht aanpast omdat je zelf te beroerd bent om te lezen. Dan wek je best wel de indruk dat je de wereld echt alleen maar om je overgevoelige zelf wil laten draaien, en daar kan die wereld soms best een beetje moeite mee hebben.

Over en weer rekening houden met elkaars gevoeligheden? Prima, ben ik helemaal voor. Maar na je totaal belachelijke eis aan Varekaj heb ik niet het idee dat er sprake kan zijn van enig 'over en weer' of zelfs wat redelijkheid. Sorry.

En dan wil ik nu graag verder op de inhoud, voordat ik te persoonlijk word.
Laatst bijgewerkt door oomens op 24-05-19 08:30, in het totaal 1 keer bewerkt

Schoentje, kerstmuts en [o]

quera

Berichten: 13893
Geregistreerd: 10-02-05
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:30

Sclimpre schreef:
Ik vraag me wel af wat een dergelijk topic op bokt doet. Daar zullen toch wel gespecialiseerde fora voor zijn? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor stofzuiger- en magnetron topics. Het is toch ook raar om een vraag over bitten of hoefijzers te stellen op een huishoudforum. Ook op gebied van onderwerpen zou het misschien niet slecht zijn om een beetje meer 'on-topic' ttz. paardengerelateerd te blijven.

Maar dat is het. Bokt is al jaren geen paardenforum meer. Er komen duizenden topics voorbij die niets met paarden te maken hebben.

9-10-2015 is A. Geboren <3
29-06-2018 is S. Geboren
<3

NadjaNadja
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 2558
Geregistreerd: 28-08-12
Woonplaats: Het hoge noorden! :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:31

Ik vermoed dat het overgrote deel van de mensen die vinden dat het topic 'bijzonder luguber' prima is, ook geen problemen zouden hebben met topics over seks en een openere houding daarin. Maar je kunt voorstanders van een 'bijzonder luguber' topic natuurlijk niet aanrekenen dat dat niet mag. Ik vind het dan ook niet een goed argument om te zeggen: Waarom mag dat wel, terwijl uitgebreide sekshandelingen niet mogen? Dat zijn namelijk 2 losse discussies eigenlijk.

Verder word er hier een paar keer gesproken over een 'handjevol mensen ' die het lugubere topic leuk vinden/lezen/posten. Zijn hier misschien cijfers over? Ik heb namelijk het gevoel dat er behoorlijk wat mensen actief posten/meelezen in dat topic.

Volg ons ook op instagram: @elfinadja! <3

Elfina ♥♥♥ B+13 L1+14 L2+10 M1+10 M2+2

Onali
Berichten: 14400
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:31

Sclimpre schreef:
Ik vraag me wel af wat een dergelijk topic op bokt doet. Daar zullen toch wel gespecialiseerde fora voor zijn? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor stofzuiger- en magnetron topics. Het is toch ook raar om een vraag over bitten of hoefijzers te stellen op een huishoudforum. Ook op gebied van onderwerpen zou het misschien niet slecht zijn om een beetje meer 'on-topic' ttz. paardengerelateerd te blijven.


Dus als ik een vraag over mn brievenbus heb moet ik naar een brievenbusforum gaan.
Voor mn tv naar een tvforum, schoenen? Schoenenforum.

Ja Bokt is een paardenforum, maar waarom mag je niet meer bespreken.
Juist omdat Bokt breed is wordt er meer besproken en krijg je meer diversiteit in meningen en ervaringen.

Death is just another path, one that we all must take ~G~

Palmera

Berichten: 7632
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:33

Sclimpre schreef:
Ik vraag me wel af wat een dergelijk topic op bokt doet. Daar zullen toch wel gespecialiseerde fora voor zijn? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor stofzuiger- en magnetron topics. Het is toch ook raar om een vraag over bitten of hoefijzers te stellen op een huishoudforum. Ook op gebied van onderwerpen zou het misschien niet slecht zijn om een beetje meer 'on-topic' ttz. paardengerelateerd te blijven.

Aan de andere kant ben ik blij dat ik me met een vraag over mijn stofzuiger niet op het huishoudforum hoef aan te melden, met een vraag over verzekeringen op het naai de consumentforum en met een vraag over mijn hotel op het vakantieforum.

Ik vind het ideaal dat bokt zo breed is!

Retiens la nuit... ;)

Kaitlyn

Berichten: 7368
Geregistreerd: 04-06-06
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:33

quera schreef:
Sclimpre schreef:
Ik vraag me wel af wat een dergelijk topic op bokt doet. Daar zullen toch wel gespecialiseerde fora voor zijn? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor stofzuiger- en magnetron topics. Het is toch ook raar om een vraag over bitten of hoefijzers te stellen op een huishoudforum. Ook op gebied van onderwerpen zou het misschien niet slecht zijn om een beetje meer 'on-topic' ttz. paardengerelateerd te blijven.

Maar dat is het. Bokt is al jaren geen paardenforum meer. Er komen duizenden topics voorbij die niets met paarden te maken hebben.


Dit inderdaad. Bokt is een heel algemeen forum geworden, waar je juist met van alles terecht kunt. Ik vind het, als paardenliefhebber, juist heel leuk dat het zo divers is. :D

22-11-2019 :
Gibalia, 6 jaar liefde, plezier & springen: Hos d’O x Jasper
Voor onze paardenavonturen https://www.instagram.com/1991leane/
Gibalia
Velvet
Lorna

I like to open the microwave when 1 second is left. Feels like I'm a Bomb Defuser. :')

Cer

Berichten: 19528
Geregistreerd: 22-10-01

Re: Modereren in uitzonderlijke topics

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:35

Mee eens, ik vind het superhandig dat het allemaal bij elkaar staat :j

NadjaNadja
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 2558
Geregistreerd: 28-08-12
Woonplaats: Het hoge noorden! :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:37

Sclimpre schreef:
Ik vraag me wel af wat een dergelijk topic op bokt doet. Daar zullen toch wel gespecialiseerde fora voor zijn? Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor stofzuiger- en magnetron topics. Het is toch ook raar om een vraag over bitten of hoefijzers te stellen op een huishoudforum. Ook op gebied van onderwerpen zou het misschien niet slecht zijn om een beetje meer 'on-topic' ttz. paardengerelateerd te blijven.


Van paarden naar andere dingen is van specifieke kennis naar algemenere kennis, terwijl je anders van algemenere kennis naar specifieke kennis gaat. De kans dat een paardenmens ook iets anders weet, is groter dan dat een "huishoudmens" iets over paarden weet. Dus het is niet heel vreemd dat het op deze manier verloopt denk ik.

Volg ons ook op instagram: @elfinadja! <3

Elfina ♥♥♥ B+13 L1+14 L2+10 M1+10 M2+2

capopjekop

Berichten: 26650
Geregistreerd: 30-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-19 08:37

Sterker nog. Als bokt alleen een paardenforum zou zijn dan zou ik er niet meer komen. Ik ben niet meer echt actief met mijn pony's afgezien van de dagelijkse verzorging


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers