Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 21:01

Nee echt niet hoor :)
Join the club zeg maar , hihi


Maar heb nu 7 blokken van een pond in de vriezer zitten O:)
Dus na morgen kan ik weer vooruit Met wel lekkere tofu :9

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 21:35

Vandaag etentje. Kreeg ik risotto aangeboden (het was een buffet) omdat er niet zoveel vegan was. Nou, ja, lekker.
Bleek er creme fraiche op te zitten :r
Gelukkig kon ik het bordje door passen naar mijn tafelgenoten die er met smaak van hebben gegeten :o

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 21:54

Sowieso : waarom zou je in hemelsnaam creme Fraiche op de risotto doen??


Wat betreft het poppodium en koken
Ik denk dat het idd Dahl word
Topped Met lente up en rode pepper
Met naan en evt nog iets fris Er naast

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 22:06

Voor zo’n groep zou ik denk ik mijn vegan beef bourguignon of pasta bolognese voorschotelen :)

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 22:42

Ik heb een bourginion trauma
Jaren geleden voor 36 man traditionele gemaakt
Dat is serieus een paar man te werk stellen voor al het pel, schil en snijwerk :')

Serieus om 1 uur begonnen om om 8 uur op te dienen (de tradi versie heeft natuurlijk een langere stooftijd )
Nooit meer _O-

En de pasta ... Ik heb al zo vaak pasta gemaakt voor dat soort avonden , tegen de tijd dat je het opdient ziet dat Er Met die hoeveelheden vaak net niet echt heel Florisant meer uit

Ja lasagne ,dat blijft er altijd wel goed uit zien
Lasagne bolognese zou ik idd ook nog wel kunnen doen Met vegan bechamel Er op

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 22:48

Oja is te veel snijwerk idd. Dahl is wel een goeie

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 23:03

Ik blijk een berichtje gemist te hebben. :=
Voor de 25 man zou ik thuis een grote pot chili maken (bonen, mais, paprika, tomatenprut, kruiden), meenemen, opwarmen, opdienen op een wrap met evt wat groen erbij, gesneden tomaatjes/paprika/komkommer voor de knapperigheid. Evt een lik sojakwark voor de liefhebber. Serveer met tortillachips en salsasaus voor op tafel. Poppodiumvolk is altijd hongerig :Y)

En eh, wat betreft "noem het wat het is" - gehakt heet ook niet 'vermalen dode dieren' en hamburgers heet ook niet 'vermalen dier in een schijfje geperst'. Slavink is sla noch vink. Dus zo ken ik er ook nog wel een paar :Y)

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-19 23:57

Ik moet net zo lachen om mezelf :D ik vind dat zo’n vieze uitdrukking: een ‘lik ...’

Zie het zó voor me. Beikes!

Dat ze dát eens afschaffen.

Sorry magrathea dit is echt mijn brein dat een beetje stuk is :D

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 07:20

Hahaha Ik heb opeens een plaatje in mijn hoofd Met die Lik kwark :')

anjali
Berichten: 15045
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 10:25

Magrathea schreef:
Ik blijk een berichtje gemist te hebben. :=
Voor de 25 man zou ik thuis een grote pot chili maken (bonen, mais, paprika, tomatenprut, kruiden), meenemen, opwarmen, opdienen op een wrap met evt wat groen erbij, gesneden tomaatjes/paprika/komkommer voor de knapperigheid. Evt een lik sojakwark voor de liefhebber. Serveer met tortillachips en salsasaus voor op tafel. Poppodiumvolk is altijd hongerig :Y)

En eh, wat betreft "noem het wat het is" - gehakt heet ook niet 'vermalen dode dieren' en hamburgers heet ook niet 'vermalen dier in een schijfje geperst'. Slavink is sla noch vink. Dus zo ken ik er ook nog wel een paar :Y)

En huzarensalade zitten geen huzaren in. Ik ben dol op huzaren maar wel levende.

denice

Berichten: 9645
Geregistreerd: 02-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 12:21

Sonja_vR schreef:
Klinkt goed en altijd fijn als je zo positief verrast word :9

Ik Ben even heel erg inspiratieloos
Zaterdag koken in het poppodium voor 25 man
Maar wat?
Ze krijgen vegan voor hun neus
Maar dat ga ik ze niet vertellen/benadrukken

Het moet dus gewoon lekker en niet al te ingewikkeld zijn want heb geen zin in een dagtaak die dag ;)
En liefst thuis te maken
Daar op te warmen of af te maken

Iemand ? :Y) :D


Dit maak ik geregeld, echt goddelijk:


Afbeelding


Afbeelding

Afbeelding

Van Deliciously Ella, vegan en als je rijstpasta gebruikt ook glutenvrij.
Laatst bijgewerkt door denice op 16-05-19 12:43, in het totaal 1 keer bewerkt

deksel

Berichten: 3776
Geregistreerd: 16-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 12:31


Suliko

Berichten: 4302
Geregistreerd: 06-12-14
Woonplaats: Utrecht

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 12:38

Voor degene die het recept wou van de harira, absoluut een aanrader! Simpel, budgetvriendelijk, enorm lekker, verwarmend en voedend. Deze soep mag je me altijd voor wakker maken samen met wat plaat/naanbrood :Y)

Enkele aanpassingen op het recept die ik zelf doe:
- verse gember en (verse) kurkuma met de ui even fruiten voor ik bouillon toevoeg.
- hoeveelheid wortel en bleekselderij verdubbelen.
- extra koriander er nog doorheen en on top bij serveren.
- kruiden op gevoel, hoeveelheden zijn waarschijnlijk meer dan in het recept.
- saffraan laat ik meestal achterwege omdat het duur is :+

De tomaten uit blik zijn overigens tomatenblokjes.
Afbeelding

denice

Berichten: 9645
Geregistreerd: 02-09-04

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 12:43

Haha foutje, foto gewisseld :+

8nnemiek

Berichten: 43380
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-05-19 09:41


Sintara

Berichten: 7385
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 09:51

Oh gaan jouw oesterzwammen nog goed? Die van mij hebben nu pauze, maar het is goed dat je me aan ze herinnert want ze moeten eigenlijk eens de tuin in binnenkort

8nnemiek

Berichten: 43380
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-05-19 10:02

Toen mijn eerste emmer gebloeid had heb ik daar het grootste deel uit gehaald, en verdeeld over twee nieuwe emmers. Het bodempje van de eerste emmer ben ik ook weer opnieuw gaan voeden, dus ik heb er nu drie die weer bijna vol zijn :D

Sintara

Berichten: 7385
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 10:46

Leuk! Mijn schimmeltjes gaan ook heel goed. De oesterzwammen hebben het ietsels koud gehad, dus die heb ik met een ´vers´ zaagsel koffieprutmengsel pauze gegeven, zodat ze goed mycelium aan kunnen maken. Zou nu wel vol moeten zitten.
De enoki´s zijn HUGE. Echt, ik wist niet dat ze zo groot konden worden. 6cm doorsnee van de hoed is geen uitzondering.

En ik heb nu ook shii takes, maar man man die smaak is wel heftig hoor (valt me tegen hoe lekker die zijn _O- ).

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33780
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 14:34

Wilde vanavond vegan pasta met roomsaus en paddestoelen maken. Iemand tips voor vegan roomsaus?

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 14:36

Ik gebruik meestal gewoon een sojaroom of plantaardige melk(zolang hij maar niet gezoet )
En dan of een roux maken
Of indikken met arrowroot of maizena ofzo

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33780
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 14:46

Hou maak jij een roux? Ken het wel vanaf werk maar dat is met allemaal dierlijk spul. :P

Gewoon bloem erbij?

8nnemiek

Berichten: 43380
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-05-19 14:46

Als saus voor pasta maak ik meestal een roux met olie en meel, en dan wat boullionpoeder erdoor, en kruiden naar keuze (meestal dille, basilicum, 4seizoen-peper..), en als dat een beetje begint te kleuren meng ik het met sojamelk tot een dikke roomsaus. Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en evt edelgist voor een kaassmaak. :9 Heerlijk!

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33780
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 14:48

Hmm veel werk wel, maar ga eens kijken! :D

Moet namelijk werken van 5 tot 20:30

MarlindeRooz
Correspondent

Berichten: 33780
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 16:27

Structuur is prima! Alleen volgende keer wat meer kruiden. Maar heb haast._O-
Afbeelding

pien_2010

Berichten: 43139
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Het bokt vegetariërs en veganistentopic

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 16:28

Ziet er toch wel lekker uit, ook de structuur vind ik.