Henrik von Eckermann wint bijzonder lastige Rolex Grand Prix

Moderators: Dani, Shanna, khirshanta, EvelijnS, Hanmar, benangelique, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6104
Geregistreerd: 20-04-16

Henrik von Eckermann wint bijzonder lastige Rolex Grand Prix

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-19 19:06 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Springen
Door Marjoow

Afbeelding
Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou. Foto: Marjoow


Traditioneel gezien werd Indoor Brabant vandaag afgesloten met de Rolex Grand Prix. Deze prestigieuze wedstrijd is onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Om deze Grand Slam te behalen, moet een ruiter drie van de volgende vier wedstrijden winnen: CHI Geneve, Spruce Meadows, CHIO Aaken en The Dutch Masters. Marcus Ehning was onderweg naar zijn derde overwinning in dit seizoen.

Het bleek een bijzonder lastig parcours. Slechts vijf combinaties bleven geheel foutloos. De twee beste Nederlandse resultaten kwamen van Maikel van der Vleuten met Verdi TN en Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Beide reden helaas net buiten de tijd en incasseerden zo 1 strafpunt.

In de barrage was het zeer spannend. Daniel Deusser beet het spits af. Helaas tikte zijn Scuderio 1918 Tobago Z een balk uit de lepels. Daarna zagen we Steve Guerdat met Albfuehren's Bianca in de ring. Hij bleef foutloos en zette een zeer snelle tijd neer van 41.08.
Henrik von Eckermann kwam als derde aan de start en verbeterde de tijd van Steve Guerdat. Hij kwam in 40.45 seconden over de finish.

Maar de strijd was nog niet gestreden. Niels Bruynseels, de man die vorig jaar de Rolex Grand Prix overwinning mee naar huis nam was aan de beurt. Met Gancia de Muze ging hij erg snel, maar helaas ging het fout op een oxer. Door een springfout ging de hele hindernis mee naar beneden en brak er zelfs een balk. Niels Bruynseels heeft hierop besloten vrijwillig het parcours te verlaten.

Als laatste aan de start zagen we Peder Fredricson. Met H&M Christian K deed hij nog een poging om de overwinning te pakken maar helaas kreeg ook hij een springfout. Hij eindigde met 41.60 seconden op een derde plaats.

Het is Marcus Ehning helaas niet gelukt om de Rolex Grand Slam binnen te slepen. Met Funky Fred kreeg hij in totaal helaas 5 strafpunten waarmee hij op de 17e plaats eindigde.

De complete uitslag is hier te zien.Electra63

Berichten: 11896
Geregistreerd: 11-11-08

Re: Henrik von Eckermann wint bijzonder lastige Rolex Grand Prix

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 22:53

Ik vond het een zwaar parcours.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3lsk3, denisesilver, Horse_Driver, J508, J_emma, leo_nore, MissJeanny, moonsparkle, naomi_mickey, Noor17, Omany, Retjethorse, Samy24, Suliko, Thrive, X_Willemijn en 29 bezoekers