[FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13986
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-19 19:30

*Bokt.nl
Dressuur
Foto's en tekst door Marjoow

Vanmiddag is om 14:30 de CDIW Freestyle van start gegaan. Dit was een spannende strijd met scores die dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijk was het Daniel Bachman Andersen die ook deze rubriek won.

Als eerste was daar Terhi Stegars uit Finland. Zij beet met Thai Pee (Farewell III x Dormello) het spits af. Samen met de bruine, 13-jarige merrie rijdt zij naar een score van 72,955%.

Afbeelding

De tweede combinatie is gelijk de eerste Nederlandse. Thamar Zweistra rijdt met Hexagon's Double Dutch (Johnson TN x Rubiquil) naar een technisch moeilijke proef met galop pirouettes tussen de galop appuyementen door. Ze worden beloond met een mooie score van 74,885%.

Afbeelding

Dan zien we voor Groot-Brittanië Richard Davison in de ring met zijn ruin Bubblingh (Lingh x Picandt). Met de gespannen bruine ruin reed hij helaas wat fouten in eners. Ze krijgen van de jury een score van 75,205%.

Afbeelding

Dan is het tijd voor weer een Nederlander. Diederik van Silfhout zien we met de hengst Expression N.O.P. (Vivaldi x Vincent). De 10-jarige bruine KWPN'er springt de wissels om de pas alsof het niets is. Samen zetten ze een prachtige proef neer die gewaardeerd wordt met een score van 77,970%.

Afbeelding

Vervolgens zien we een Zweedse amazone. Antionia Ramel stelt ons de ruin Brother de Jeu (Voice x Jazz) voor. Op de muziek van Ed Sheeran laat zij een prachtige kür zien die beloond wordt met een score van 73,380%.

Afbeelding

Als zesde starter in de CSIW Freestyle zien we de Ierse Judy Reynolds met Vancouver K (Jazz x Ferro). Deze bruine ruin rijdt ze op toepasselijk Ierse muziek naar een score van 79,435%

Afbeelding

De laatste combinatie voor de pauze is de bekende Zweed Patrik Kittel met de Oldenburgerruin Delaunay OLD (Dr Doolittle 45 x Feinbrand). Patrik Kittel laat zien dat je in de dressuur op classic rock muziek een prachtige kür neer kan zetten. Dit wordt dan ook beloond met een score van 80,715%. Hiermee pakt hij de leiding.

Afbeelding

Na de pauze gaan we verder met een combinatie uit Portugal. Maria Caetano stelt aan ons de Lusitano hengst Coroado (Rubi x Xaquiro) voor. Een bijzondere vertoning in de dressuurring, maar deze Portugese combinatie doet zeker niet onder voor de KWPN'ers. De kur wordt beloond met een score van 78,600%.

Afbeelding

Dan zien we weer een Nederlandse in de ring. Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. (United x Farrington). De Brabantse amazone zet met haar 14-jarige ruin een zeer nette proef neer die de jury beoordeelt met een score van 79,840%.

Afbeelding

We blijven nog even bij de Nederlandse amazones. Het is de beurt aan Emmelie Scholtens met Apache (UB40 x Krack C). De proef wordt beloond met een daverend applaus waar Apache zichtbaar van geniet. De jury geeft de combinatie een score van 80,430% wat net niet genoeg is om de leiding over te nemen.

Afbeelding

Hans-Peter Minderhoud is de laatste Nederlander die in de ring verschijnt. Met Glock's Dream Boy N.O.P. (Vivaldi x Ferro) laat hij een prachtige kür zien die gewaardeerd wordt met een score van 81,635%. Ruim genoeg om de leiding van Patrik Kittel over te nemen.

Afbeelding

Dan is het tijd voor de Duitsers. Als eerste van 3 begint Benjamin Werndl met Daily Mirror (Damon Hill x Florestan) aan zijn kür. Deze zwarte 15-jarige ruin doet sterk denken aan een van Nederlands succesvolste dressuurpaarden Salinero. Met zijn snebje, kleur en de vier witte voetjes. De proef wordt gewaardeerd met een score van 81,630% wat net 0,005% te weinig is voor de leiding.

Afbeelding

Nu zien we de dressuurkeizerin Isabell Werth in de ring met Emilio (Ehrenpreis x Cacir Aa). Met de 13-jarige bruine Westfaler zet zij een technisch moeilijke kür neer. Hier en daar zijn een paar foutjes te bespeuren maar toch was het een mooie proef om te zien. Dit wordt dan ook goed beloond met een score van 82,930 waarmee zij nu op de eerste plaats staat.

Afbeelding

De laatste Duitse amazone is dan al in de ring te zien. Helen Langehanenberg start Damsey FRH (Dressage Royal x Ritual) in deze rubriek. Zij zet een prachtige, ontspannen proef neer met haar mooie 17-jarige hengst. De jury waardeert de proef met 84,875%. Een geweldig resultaat en met nog maar 1 combinatie te gaan wordt het zeer spannend.

Afbeelding

En deze laatste combinatie is de man die eerder al de CDI3* Kür op Muziek won. Daniel Bachman Andersen stelt dit keer Blue Horse Zack (Rousseau x Jazz) aan ons voor. Wederom zet deze vriendelijke Deense ruiter een zeer nette proef neer. De score die hij van de jury krijgt is 84,890% en hiermee is hij de winnaar van deze rubriek.

Afbeelding

Top 6
1: Daniel Bachman Andersen met Blue Horse Zack
2: Helen Langenhanberg met Damsey FRH
3: Isabell Werth met Emilio
4: Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy N.O.P.
5: Benjamin Werndl met Daily Mirror
6: Patrik Kittel met Delaunay OLD
De complete uitslag vind je hier



Met deze rubriek is de dressuur van The Dutch Masters, Indoor Brabant ten einde gekomen. Vanavond gaan we verder met de springsport, waarbij we eerst de spannende Indoor Derby te zien krijgen. We sluiten de zaterdag af met de Audi Prijs.

Gerelateerde berichten:
[VN] [FOTO]Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür
[VN] [FOTO]The Dutch Masters, Indoor Brabant 2019, dag 1

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Elisa2

Berichten: 37002
Geregistreerd: 31-08-04

Re: [FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 09:53

Ik heb het gezien op TV vanaf Emmelie Scholtens en ik heb genoten, voornamelijk van de buitenlandse ruiters. Het rij niveau ligt duidelijker veel hoger dan in NL en dat was te zien..keurig gereden paarden en dressuur zoals het hoort te zijn.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Dioxide

Berichten: 7666
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: FL360

Re: [FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 10:46

Elisa, welke zender? Is het nog terug te kijken? :)

We'll ride the spiral to the end and may just go where no one's been

X_Willemijn
Berichten: 24
Geregistreerd: 20-01-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 10:51

Dioxide schreef:
Elisa, welke zender? Is het nog terug te kijken? :)


Volgens mij kan je het via het FEI account op YouTube terugkijken

Rex_Rolfo

Berichten: 5372
Geregistreerd: 27-07-13

Re: [FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 12:15

Studio Sport


is bij KPN terug te kijken. Ziggo e.d. waarschijnlijk ook wel.

Elisa2

Berichten: 37002
Geregistreerd: 31-08-04

Re: [FOTO]Daniel Bachman Andersen domineert ook CDIW Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 13:21

Studio sport inderdaad, zaterdag vanaf 17:00u

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aniekjee7, Bernoe, NinaZ en 90 bezoekers