Mijt/mok/rasp/huidproblemen topic

Moderators: RianneH, Neonlight, Lous, Nadia, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

sophieca

Berichten: 30
Geregistreerd: 17-11-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-19 22:30

Mijn ex-verwaarloosde senior fries heeft enorm veel schilfers over zijn hele lichaam. Hij heeft een lichte vorm van CPL, maar heeft in zijn koot (net boven de achterkant van zijn hoef) één hele grote plek met keiharde witte korsten. De korsten zien er hoornachtig uit, niet zoals mok... De plek bevindt zich niet tussen 'een rimpel' van de CPL, dus het lijkt me sterk dat het daarmee te maken heeft.

Ik heb er immers al verschillende (mok)zalven opgesmeerd, ontsmet met isobetadine; zinkzalf, uierzalf, ... verschillende dingen getest ... maar de plek gaat maar niet weg. Ik kan de korsten met wat moeite in kleine stukjes erafhalen, maar ik zie nooit echt 'huid' onder de korsten. Het blijft één grote harde plek. Zou het een soort ophoping van schilfers of een soort schimmel zijn? Aan het puntje van zijn staartbeen heeft hij ook harde witte stukjes die van de staart afkomen en in zijn staartharen hangen. Hij heeft over het algemeen ook een droge, schilferige huid en zijn benen blijven, ondanks dat ik hem (en mijn spullen) al meerdere keren tegen eventuele mijt behandeld heb, telkens nieuwe korstjes vertonen. Vooral op het pijpbeen, maar ook op andere plaatsen op de benen. Hij lijkt geen jeuk te hebben, want ik zie hem nooit krabben, maar toch heeft hij telkens kleine wondjes erbij. Rond de korstjes is het ook wat kaal. Ik heb al vanalles geprobeerd...

Iemand enig idee hoe ik mijn paard kan helpen?

Edit: als je de korsten van dichtbij bekijkt, zie je een witte korst die bestaat uit 'laagjes'.

Vitos <3


sophieca

Berichten: 30
Geregistreerd: 17-11-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-19 12:38

ellepel schreef:
Klinkt als hyperkeratose.
Of in engels mallenders en sallenders.
Google daar eens op?

Kun je zelf er een foto van maken?

Dat zou het inderdaad wel kunnen zijn! Ik geef hem biotine bij vanwege zijn slechte hoeven, maar daar ga ik nu meteen mee stoppen. := Sudocrème werkt niet en ik vind niet meteen middeltjes die ik kan bestellen... Raar dat het zo onbekend is in Nederland/België. Iemand die er meer over weet?

Vitos <3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers