Informatie mbt Belgische SGW wedstrijden

Moderators: A_nouk, Angela

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
A_nouk
Moderator TVG, VNA, WD, PP, SGW, EV, Markt

Berichten: 9226
Geregistreerd: 02-12-06

Informatie mbt Belgische SGW wedstrijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-15 13:16

Met dank aan _Sim_ 28-06-2017


WEDSTRIJDEN IN BELGIË
Nederland en België hebben een overeenkomst waardoor Nederlandse eventingruiters op Belgische nationale wedstrijden kunnen starten en Belgische eventingruiters op Nederlandse wedstrijden. Een Nederlandse combinatie mag op Belgische eventingwedstrijden starten in de klasse waarin hij op KNHS-wedstrijden startgerechtigd is. Er mag niet worden gestart in de lagere klasse waarin je flexibel uitkomt.

Er zijn wel wat punten om rekening mee te houden voordat je in België gaat starten.

Inschrijven en stallen reserveren
Inschrijven kan alleen via de KNHS: je kunt je als ruiter dus niet zelf inschrijven bij de wedstrijdorganisatie. Om je in te schrijven gebruik je dit inschrijfformulier. http://www.sgw-eventing.nl/diversen/ins ... elgie.html
De kosten voor het inschrijven zijn 7,50 euro, maar als een rubriek voor Nederlandse deelnemers wordt geschrapt dan wordt er geen inschrijfgeld gerekend.
Let op dat je alle velden invult, anders wordt je inschrijving niet in behandeling genomen.
Mocht op de wedstrijddag blijken dat er niet correct is ingeschreven of dat het formulier onjuiste informatie bevat, dan heeft de wedstrijdorganisatie het recht om de deelnemer het starten te beletten.
Let op: wil je een stal reserveren, dan moet je dat als deelnemer wel rechtstreeks met de wedstrijdorganisatie regelen.
Andere klasse-indeling
De klasse-indeling in België is anders dan in Nederland. De Belgische L is vergelijkbaar met de Nederlandse M en de Belgische M is vergelijkbaar met de Nederlandse Z enzovoorts.

Bijschrijven, wijzigen en betalen
Bij Belgische wedstrijden is een strikte sluitingsdatum en is bijschrijven of wijzigen niet mogelijk. Het inschrijfgeld (58 euro voor de reeksen M, Mo, PZ, Z en Zo en 48 euro voor de overige reeksen op KBRSF wedstrijden) moet op de wedstrijd contant worden betaald bij aanmelding op het wedstrijdsecretariaat.

Geen wachtlijsten en schrappen van rubrieken
Als een wedstrijd te vol dreigt te raken worden voor de Nederlandse deelnemers in eerste instantie de lagere klassen geschrapt. Er worden dus geen wachtlijsten gehanteerd. Hou daar bij inschrijven rekening mee! Het schrappen gaat in de volgorde B, Bo, L, Lo en vervolgens J (jonge paarden). Normaal gesproken kunnen de Nederlandse combinaties zonder beperkingen starten in de klassen M, Mo, Z, Zo en PZ.

MEER INFORMATIE OVER HET STARTEN IN BELGIË

Er zijn verschillende Belgische websites met informatie over de wedstrijdkalender, vraagprogramma’s, startlijsten en uitslagen en de te rijden dressuurproeven. De belangrijkste zijn:

Equibel: http://www.equibel.be
Vlaame Liga Paardensport: http://www.vlp.be
Ligue Equestre Wallonie Bruxelles: http://www.lewb.be
De landelijke rijverenigingen: http://www.equester.be
vzw Landelijke Rijverenigingen: http://www.lrv.be

https://www.knhs.nl/media/11950/richtli ... n-2017.pdf

Justus Jodokus x Topas
Kerstmuts


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ulaantje en 4 bezoekers