Standaard in huis: (olijf)olie, knoflook, uien, pasta, rijst, passata (gezeefde tomaten)/tomatenpuree, rekje met kruiden, (kook)room, kippenbouillon
Standaard in de vriezer: spinazie en doperwten
Maaltijden als ik geen zin/tijd heb om te koken:
pasta met tomatensaus (liefst met verse tomaten als ik mezelf nog naar de winkel kan slepen, maar gezeefde tomaten werken ook prima), of pasta met spinazieroomsaus (en voldoende uien erdoorheen om toch nog aan je portie groente te komen). Beide gerechten kosten krap 10 minuten om te maken.
Verder ben ik een groot fan van "mealprepping". Zo doe ik vaak op maandag boodschappen, en maak ik aan de hand van de aanbiedingen een lijstje met wat ik die week eet. Voorbeeld als er tomaten in de aanbieding zijn: 2 a 3kilo (+/- 5 euro) tomaten mee waarvan ik 1 saus maak.
1 deel van de saus verdun met water en room --> tomatensoep, lekker voor bij de lunch
1 deel van de saus maak ik pittig voor tomatensaus bij de pasta (of gnocci voor de afwisseling). Of vul ik aan met groente en gehakt voor bijvoorbeeld lasagnesaus
1 deel van de saus gebruik ik als broodbeleg (pizza-tosti), of gebruik ik als pizzasaus (als ik zin heb om pizzadeeg te draaien).
Ik probeer altijd om groenten die in de aanbieding zijn op verschillende manieren te verwerken, bijvoorbeeld dus in de soep, en in mijn hoofdgerechten.
Voor lunch ben ik een groot fan van het bento-lunchbox principe (al zien mijn lunches er nooit zo fancy uit). Maar in ieder geval een combinatie van wat groente/sla, iets warms (meestal soep), wat crackers, en wat zoets (yoghurt/fruit). En dan afhankelijk van wat ik in huis heb brood/wraps/leftover rijst of pasta oid.
TLove because He first loved Us
I John 4:19