Melding Incidenten Medewerker invullen?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

 
 

Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 21:32

Even een korte situatieschets.

Ik werk in de terminale nachtzorg, ik werk van 23 uur tot de volgende ochtend 7 uur bij mensen die terminaal zijn. Tot 17 uur kan ik bij bijzonderheden gewoon met kantoor bellen en problemen voorleggen bij mn planners. Na die tijd wordt het overgenomen door een buitenstaand bureau, zij noteren het probleem, proberen het op te lossen mocht dat van toepassing zijn en geven dat door de volgende dag aan mijn planners.

Afgelopen dinsdag werd ik iets voor 18 uur gebeld dat mijn shetlanderveulen met koliek stond. Terwijl de vriendin waar hij op het weiland staat de trailer aan het halen was (hij ging naar iemand anders toe waar hij op stal kon staan) heb ik mijn werk gebeld en de situatie uitgelegd: doodziek veulen.

Mijn cliënt lag echt op sterven en de kans was zeer groot (je moet er ervaring mee hebben om het in te kunnen schatten) dat zij voor aanvang van mijn dienst al zou te komen overlijden.
Afijn, dat kantoor noteert mijn reden dat ik niet kon werken. Helaas was er geen andere collega beschikbaar. Ik zei nog overleg eerst met de wijkzorg zelf voordat je de familie afbelt. De wijkzorg kan immers nog probleemoplossend nadenken en kan de situatie beter inschatten.

Ik sta dus in the middle of f** nowhere met een ziek dier toen ik gebeld werd door ene G. Ik accepteer dit niet!! Was 1 van de eerste dingen die ik door de telefoon heen hoorde. Dus ik vraag semibeleefd wie hij is (had het kantoor iemand van hoger hand gebeld???) Nee hij was de wijkverpleegkundige van dat gebied.
Om een lang verhaal kort te maken, we kwamen er samen niet uit (ik had nog een optie doorgegeven, de ambulante route, die rijden een route 's nachts. Op dit ogenblik zitten zij uit hun neus te eten met slechts 1 cliënt in de hele nacht) Maar G wilde nergens wat vanaf weten. Of ikzelf niet collega's kon gaan bellen en anders moest ikzelf maar komen. Wederom uitgelegd dat ik dat niet kon, ten eerste omdat ik niet al mijn collega's ken, laat staan telefoonnummers heb en al helemaal niet omdat ik nogmaals in the middle of f** nowhere stond en dus niet beschikte over de middelen. En ten tweede vanwege de koliek, nog een poging gedaan om uit te leggen wat dat is.
Aangezien ik er met hem niet uitkwam heb ik opgehangen, dit heb ik ook tegen hem gezegd dat ik ging ophangen alleen bleef hij doorpraten.

Inmiddels was mijn stressniveau behoorlijk opgelopen, wat moest ik nu doen?
Trailer was inmiddels gearriveerd en ik toch nog met dat kantoor gebeld en het verhaal uitgelegd. Zij snapte dat ik in een moeilijk pakket zat en zou alsnog met G gaan overleggen en dat aan mij terugkoppelen.

Veulen verhuisd, mezelf half geïnstalleerd om een koude nacht daar op stal door te brengen, maar nog steeds niet terug gehoord van mn werk.
Uiteindelijk weer zelf erachteraan gebeld en hebben ze toch in overleg dat ambulante team ingeschakeld.

Ik kan met mn eigen telefoon in de administratie van de cliënt kijken en ik las dus dat G had opgeschreven dat mw die avond inderdaad was overleden.


Halverwege de nacht weer met spoed de DA moeten bellen en pas tegen 10 uur 's morgens was er enige verbetering te merken.
Ik ging pas na 12 uur naar huis en lag al op bed toen ik me bedacht dat ik mijn werk ook zelf zou bellen. Degene die ik aan de lijn kreeg snapte mijn dilemma, maar was niet blij met mijn keus.
Wat nou als, hoe zou je volgende keer .... Ik heb geprobeerd te antwoorden, maar sommige dingen heb je gewoon geen antwoord op.

Ik was emotioneel helemaal versleten, was al bijna 24 uur wakker, helemaal gesloopt en kon alleen maar janken. Ik heb die middag ook alleen maar liggen malen ipv liggen slapen. Na 2 uur op bed gelegen te hebben heb ik het opgegeven en ben weer naar stal gegaan.


Ondanks ons kort gesprek van woensdagmiddag ben ik diezelfde nacht weer ingepland geweest en heb ik 3 achtereenvolgende nachten gewerkt. Ik heb sinds woensdag geen contact meer gehad met mn werk.
Is normaal gesproken ook de normale gang van zaken.
Ik merk echter wel dat ik nu nog steeds in mn hoofd aan het malen ben over G.

Nu voel ik dus een dilemma, ergens wil ik de onbeschofterigheid van G (hij was echt niet netjes aan de telefoon) afstraffen door een klacht of een MIM melding ervan te maken.
Maar kan dat via een MIM en heeft dat zin? Ik weet dat het eigenlijk voornamelijk is door werkgerelateerde toestanden (gevaarlijke werksituaties/ agressiviteit van cliënt) maar kan dat ook voor het incorrect bejegen van een collega?


Mn shet staat overigens weer thuis. Ik ben nog steeds gestrest :+

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.Ufurio4e


Berichten: 1002
Geregistreerd: 14-10-12
Woonplaats: Giesbeek

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 21:49

Ik zou hier geen mim voor invullen het is geen conflict op de werkvloer tussen werknemer en client. En onderlinge conflicten van collegas hebben niks met een mim te maken.

dit moet je doorgeven aan je leidingevende en dan op zoek naar een oplossing.

Mijn bonte trots ufurio [o]

darkchrystal

Berichten: 17680
Geregistreerd: 14-08-03

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 21:54

Dit is niets voor een mim.
Oppakken met leidinggevende of evt iemand van hrm of dergelijk..

Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 21:57

Ik zat net te zoeken op het intranet en kwam uit bij een sociaal beleidsplan. Echter het artikel of formulier bestaat niet meer >;)
Daar schiet ik dus niks mee op voor nu.

Had al zo'n vermoeden dat een MIM er niet voor bedoeld was.

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.


milatje
Berichten: 3402
Geregistreerd: 07-11-08
Woonplaats: In my dreams

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:07

Persoonlijk zou ik het gesprek aan gaan met G onder het genot van een kopje koffie. Is dat geen optie?

Happiness is not a destination kerstmuts.
It is a way of life.
<3 <3 <3

Live, laugh, love

Sabri

Berichten: 447
Geregistreerd: 28-06-04
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:08

Ik zal het laten zitten. Anders word het helemaal een toestand.

Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 22:10

milatje schreef:
Persoonlijk zou ik het gesprek aan gaan met G onder het genot van een kopje koffie. Is dat geen optie?


Op dit moment voel ik me zo: _-:(
Mede door zijn woorden en gebrek aan empathie ga ik echt geen gesprek aan met hem. Zijn woorden hebben mij echt gekrenkt.


En misschien is het wel omdat ik hier iets aan kan doen en ik me dus die avond/ nacht zo machteloos heb gevoeld.

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.


Marjo89

Berichten: 3389
Geregistreerd: 01-01-07

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:15

Heb je geen coach die hierin kan bemiddelen ??
Ik zou toch erop terug komen en gesprek aangaan. Werk heeft vaak geen begrip voor dieren. Kinderen daarin tegen kan alles. Ik heb gelukkig nu een fijn team die snappen dat mijn dieren onze kids zijn.

Jennyj01
Berichten: 4176
Geregistreerd: 25-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:15

Ik zou het zo laten. Mensen zonder paarden gaan dit toch niet snappen.

Nilda


Berichten: 115
Geregistreerd: 08-08-07
Woonplaats: Jistrum

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:16

Ooh wat een vervelende situatie en vervelende nasleep.

De werksituatie van jou is zeer herkenbaar.

Je zou eventueel een MIM formulieren kunnen invullen. Dit is veelgebruikt in de zorg. Dit is juist voor meldingen van situaties tussen medewerkers.

[o]

bigone
Berichten: 17701
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:21

Die G was dan wel onbeschoft en ik snap dat mensen zonder paarden dit niet snappen, echter, het werk dat jij doet(petje af trouwens) is zo specialistisch en kan door zo weinig mensen goed ingevuld worden dat het misschien een goede optie is om te zorgen voor back up op paardengebied ipv je werk te moeten afbellen.

Rangeela

Berichten: 542
Geregistreerd: 25-02-08
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:24

Blijf bij jezelf wat je ook doet. Het klinkt of je er idd wat mee moet. Misschien is face to face met de mensen praten die niet respectvol met jou zijn omgegaan een idee? Gewoon reallife zonder ruis van communicatiemiddelen? Heel naar dat mensen in de zorg soms zo afgestompt zijn dat ze zich niet meer in kunnen leven. En de zorg wordt nog steeds meer en meer zakelijk... triest. Ik hoop dat je binnenkort weer met een innerlijke rust aan het werk bent en er voor de clienten kan zijn zonder zorgen over deze nare situatie.

Hoe gaat het met je veulen nu?

Sincere


Berichten: 573
Geregistreerd: 18-02-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:27

Ook ik vind dit niet MIM waardig. Hoe ontzettend rot de situatie voor jou dan ook is, voor G was dat het blijkbaar ook. Het lijkt mij een groot probleem wanneer er een client overlijdt en er geen personeel beschikbaar is.
Voor beide partijen super rot!

Bij ons is het overigens ook gebruikelijk dat je de manager helpt met het zoeken van een vervanger. Zeker buiten de kantoor tijden om wordt dit van je verwacht, althans; binnen de instelling waar ik werk.

Probeer het naast je neer te leggen.

[o]

Joltsje

Berichten: 8045
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:35

Wat een vervelende situatie ts. Zo te lezen doet het je nog steeds wat.

Ik denk dat het het beste is dit bij je leidinggevende aan te kaarten en dan samen met G in gesprek te gaan.

Wie weet had hij ook wataan zijn hoofd waardoor hij zo reageert. Er over praten is het beste. Werkt t allemaal niet dan kun je altijd nog andere stappen ondernemen.

#BaasBok DEXTER L2 + 12

Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 22:39

bigone schreef:
Die G was dan wel onbeschoft en ik snap dat mensen zonder paarden dit niet snappen, echter, het werk dat jij doet(petje af trouwens) is zo specialistisch en kan door zo weinig mensen goed ingevuld worden dat het misschien een goede optie is om te zorgen voor back up op paardengebied ipv je werk te moeten afbellen.


Ik snap je helemaal, alleen ik moest bij deze cliënt ook morfine gaan geven, ik weet heel zeker dat mijn hoofd echt niet bij mijn werk zal zijn geweest.
Wat is dan onwenselijker? Een medewerker die zorg en medicatie moet verstrekken, maar er niet met haar hoofd bij is.
Of in plaats van een medewerker aanwezig van 23 t/m 7, een medewerker die zeker enige tijd had kunnen blijven, oproepbaar is en wel met haar aandacht er bij is.


Kwa back-up, ik vertrouw maar weinig mensen en ook zij hebben zo hun werk. Dus of ik als eigenaar bel mn werk af, of iemand moet voor mijn dier haar werk afbellen :+

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.


superlotje
Berichten: 1416
Geregistreerd: 07-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:44

Als jij het gevoel hebt dat het je helpt om een MIM in te vullen, dan zou ik dat doen. Mocht degene die de MIM's verwerkt het niet nodig vinden om het verder op te pakken dan merk je dat vanzelf wel.
In het algemeen worden er eerder minder dan meer meldingen gedaan dan wat zou moeten.

Manda

Berichten: 6388
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:48

Aan de ene kant snap ik die G wel maar daarmee bedoel ik niet de manier waarop hij het kennelijk gebracht heeft! Dat had ook anders gekund en dat kan je zeker bespreken als dat is wat je dwars zit!

Deze situatie gaat om een ziek dier tegenover jouw zo ontzettend belangrijke werk, over een persoon waken en begeleiden die elk moment kan sterven en waarvoor de familie hoogstwaarschijnlijk begeleiding en hulp nodig heeft en het niet alleen aan kan, anders hadden ze dat zelf wel gedaan. En dan bel jij op het laatste moment af omdat je een ziek dier hebt waardoor hun zulke belangrijke begeleiding en hulp zouden moeten missen omdat er geen mogelijkheid is om op zulke korte termijn vervanging te regelen.
Hoe erg ik ook een dierenliefhebber ben en ook alles voor mijn dieren over heb en bij ze wil zijn als ze ziek zijn, ik had in dit geval mijn werk bij zoiets ontzettend belangrijks (een stervende medemens en familie begeleiden) voorop gezet en een van mijn eigen familie of vrienden of nacht in de kliniek geregeld voor mijn dier als er geen vervanging voor zo'n dienst te regelen is.

Ik zou er dus niks voor invullen als ik in jouw schoenen zou staan. Ik zou eerder bang zijn dat ze voor mij wat gaan invullen.....
Wel zou ik eventueel persoonlijk met G bespreken dat hij het wel anders had kunnen brengen. Ik denk alleen niet dat hij begrip zal hebben.

maximuss

Berichten: 3224
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Down with the fishes

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 22:54

Ga er gewoon van uit dat G zijn reactie ingegeven was door een soort van paniek en dat hij daardoor overreageerde... Wat wel begrijpelijk is als hij ineens met die situatie geconfronteerd werd.

Hier wordt er ook danig gevloekt als er een collega niet opdaagt (ook hulpverlening) en ja dan kan degene ook wel eens verkeerd aangesproken worden door de telefoon...

Ik zou ook gewoon de wind van voren krijgen als ik voor een ziek dier zou afbellen zonder zelf voor vervanging te zorgen... Da's meestal zo bij jobs die een zekere verantwoordelijkheid met zich meebrengen...

Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 23:00

Dat vind ik harde woorden Manda.

Er was dus wel vervanging geregeld, alleen niet in dezelfde mate. En ja dat heeft ook zeker geknaagd bij mij.

Maar mijn werk is ondanks de hevige lading nog altijd gewoon werk en dat gaat niet voor de ziekte van mijn paarden.
Ik had de katten naar mn anti paardouders kunnen brengen, 80 km verderop. Geen probleem, in hoeverre ik dan in de stress zit is daar aan toe.
Maar een jong dier, die ikzelf nog aan het leren kennen ben, kan ik gewoon niet afschepen met iemand anders.
Dan had ik telefonisch dingen door moeten geven of andersom toen hij slechter werd tijdens de nacht. Werkt mijn inziens ook niet.

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.


beatje
Berichten: 3284
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 23:11

Ik kijk er het zelfde als Manda tegenaan.Ik denk dat jij de boel ook iets teveel vanuit jezelf ziet en daarom zou ik het ook zo laten als ik jou was.

Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 23:18

maximuss schreef:
Ik zou ook gewoon de wind van voren krijgen als ik voor een ziek dier zou afbellen zonder zelf voor vervanging te zorgen... Da's meestal zo bij jobs die een zekere verantwoordelijkheid met zich meebrengen...


Daar hebben wij dat bureau/ achterwacht dus voor. Vaak staat er minstens 1 collega beschikbaar, in geval van ziekte/ nieuwe aanmelding of zij bellen met een uitzendbureau.
Ik heb wel contact met wat collega's, maar lang niet iedereen (we waren een team van 40 man) Omdat wij zo individueel werken zijn wij dan ook geen echt team team.

Wij hebben sinds januari 2017 veel veranderingen ondergaan (oa ander management) en daardoor heb ik wat meer contact met een aantal collega's. Helaas door deze veranderingen zijn de meeste van die collega's uit dienst gegaan.
Ik heb dus wel een oproep gedaan in die whatsappgroep, maar of mn collega's werkten al of er was een reden voor dat ze vrij waren.

Verder is dus die ambulante route beschikbaar. Ik heb op dat moment dus gehandeld binnen mijn mogelijkheden. (geen laptop met internet met werktelefoonnummers/ werkmailadressen van collega's bij de hand)

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.


Onali
Berichten: 12991
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-18 23:25

beatje schreef:
Ik kijk er het zelfde als Manda tegenaan.Ik denk dat jij de boel ook iets teveel vanuit jezelf ziet en daarom zou ik het ook zo laten als ik jou was.


Vanuit wie dan wel? :+


Gewoon even als interessante discussie.

Was het oké geweest als het een denkbeeldig ziek kind was geweest? Ben alleenstaand, ouders zijn op vakantie. Zadel je dan ook een vervanger ermee op? Ga jij dan fijn naar je werk?Bedacht me wel na aanleiding van een opmerking in het topic dat ik G misschien wel een nette mail kan sturen hoe ik ons gesprek heb ervaren.

Ze noemen mij tante omdat medeplichtige klinkt als een slechte invloed.


beatje
Berichten: 3284
Geregistreerd: 05-02-12

Re: Melding Incidenten Medewerker invullen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 23:33

Als het een denkbeeldig kind was geweest was er ook vast iemand geweest die voor je had ingesprongen met kind.Heb je geen achterban is het misschien slim om voor een ander beroep te kiezen.
Je beroep is heel heftig,maar ook heel verantwoordelijk en ik vind het knap dat je het kan doen.Maar het neemt ook zeker een hele zware verantwoordelijkheid met zich mee.

Jij snapt de reactie van G niet,hij had misschien aardiger kunnen reageren maar ik snap zijn reactie wel en uiteindelijk gaat het hier over een dier en niet over een kind.Dus dan kan je er wel alles bijhalen...
Maar goed het is jou verantwoording ik kijk er anders tegen aan...

Manda

Berichten: 6388
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 23:34

Klopt, dat snap ik dat het hard overkomt. Maar kijk het eens andersom, het is toch ook hard naar de persoon/ familie dat ze juist op zulke intens belangrijke momenten de hulp/ begeleiding hadden moeten missen omdat er voor hun niks meer te regelen was. Jij belt dat je een hele belangrijke dienst niet gaat werken met een reden waar een groot aantal mensen weinig begrip voor zullen hebben en daarnaast zeg je in je begin post dat jij niks kan/wil gaan regelen zodat die mensen wel hun zorg krijgen en dan heb je ook nog eens niks geprobeerd om een ander voor je zieke pony te laten zorgen zodat je wel zelf de dienst had kunnen doen als niemand anders kon (en je zegt nu zelfs dat je expres geen ander geprobeerd hebt te regelen voor je zieke pony, dus mijn begrip voor je situatie daalt met de minuut). M.I. heb je echt 'geluk' dat de persoon voor die onopgeloste dienst is overleden, anders had dit nog best een staart voor je kunnen hebben (als dat het niet nu al heeft....)

Ik ben zelf ook wijkverpleegkundige. Dit is niet 'gewoon maar werk' met zo'n hevige lading en grote verantwoordelijkheid.

Angelkisssss

Berichten: 471
Geregistreerd: 15-02-07
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-18 23:45

Helaas ook een soort gelijke reactie bij mijn eigen werk gehad op een afmelding wegens paard met koliek. Heb toen de mazzel gehad dat de collega die kon invallen voor mij zelf ook in de paarden zit en die dus echt op het werk ontzettend uit haar slof geschoten is tegenover de leiding dat mijn paard dood kon gaan. Die hadden echt niet door hoe erg het er voor stond. Heb toen achteraf wel verontschuldiging gekregen van de leiding.
Maar oh wat was ik woest op het moment zelf aan de telefoon. Alsof je je voor de lol van je werk aanmeld vanwege je dier.


Wat ik eigenlijk wel grappig/apart vind in alle reacties op ts. Waarom zou zij er nou echt bij moeten zijn voor de familie van de patiënt....het is haar werk, maar ze heeft ook een privé leven waar ook dingen in kunnen gebeuren. Stel dat het ipv haar paard met koliek haar moeder zou zijn die een hersenbloeding zou hebben. Zou ze dan volgens jullie wel haar werk mogen afzeggen????

Waar ga je de grens leggen wat wel en niet een goede reden is.....bij mensen wel maar bij dieren niet????

* New Yersey * B+4 met pensioen ♡
* Rubin * M1+11 gestopt met verzorgen
* Beer *


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Ramona1993 en 6 bezoekers