Migraine en studie

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

 
 

marley93

Berichten: 1398
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Westzaan

Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-17 14:49

Lieve Bokkers,

Ik open dit topic vooral om te kunnen sparren, want ik zit met de handen in het haar.

Op dit moment zit ik in het eerste jaar van de PABO (voltijd), iets wat ik heel leuk vind om te doen. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken, en hun leerproces te zien en begeleiden. Natuurlijk is de baankans ook mooi meegenomen.
Ik heb echter vaak last van migraine. Zeker één keer in de week ben ik de banketstaaf, en lig ik één, soms twee dagen voor pampus op bed. In het eerste semester heb ik me dan ook al 4(!)x ziek moeten melden op stage, en ben ik al een aantal keren niet in staat geweest om naar school te gaan. Ook op mijn zaterdagbaan heb ik me al te vaak moeten ziekmelden dit jaar.

Tot nog toe kan ik met de huisarts geen oplossing vinden. Ook de neuroloog, fysiotherapeut, mensendieck, dry-needling, osteopaat en wiet (want een joint scheen ook goed te helpen) bieden geen uitkomst. Ook verschillende dieet aanpassingen baten niet. In pijnstillers ben ik zeer beperkt (mag eigenlijk alleen sumatriptan), omdat ik aan de bloedverdunners zit. Dat wat ik wel mag, werkt niet. Een precieze oorzaak weet ik ook niet te vinden, wat het lastig maakt om preventief te werken. Ik probeer zoveel mogelijk aan voldoende slaap te komen, en kom ook aan mijn beweging.

Intussen ben ik al bijna 6 jaar bezig zonder verbetering. Het is ooit spontaan begonnen toen ik een bijbaan had bij de AH, en nooit meer weggegaan. Een medische verklaring wordt voor migraines helaas niet gegeven, omdat het nog zoiets ongrijpbaars is. De huisarts is op punt van schouders ophalen en 'helaas, sommige mensen hebben hier nu eenmaal veel last van'. Zelf begin ik me bij iedere aanval wanhopiger te voelen.

Omdat ik me al een aantal keer heb moeten afmelden op stage, en we echt een sh*tload aan opdrachten hebben vanuit de opleiding, merk ik dat ik echt in tijdnood kom. Laat staan het feit dat het voor mijn stagebegeleiders heel vervelend is als ik op de ochtend van stage moet afzeggen. Daarnaast is het natuurlijk niet handig om juf te worden op deze manier, maar dat vond ik een zorg voor later/ ik had hoop dat het nu ik een leuke studie heb gevonden het toch over zou gaan.

Mijn plan voor nu is om in elk geval even rond de tafel te gaan met mijn stage- en mijn studiebegeleider. Zelf ben ik bang dat deze opleiding gewoon geen goede keuze is geweest met de klachten die ik heb, zelfs al vind ik het nog zo leuk.

Wat ik met dit topic graag wil:
- Wellicht hebben jullie ideeën/meningen over oplossingen?
- Misschien heeft iemand ervaring met een (soortgelijke) situatie?

Zelf ben ik bijna stiekem aan het rondkijken naar MBO studies, omdat een lager niveau misschien een lagere werkdruk betekent en dan minder migraine. Nu heb ik in vakanties ook gewoon aanvallen, dus ik weet niet of dat zou uitmaken. Het zou denk ik eerder gemakkelijker zijn om studiegerelateerd werk af te krijgen rondom een aanval. Klinkt heel vaag, maar hopelijk snappen jullie de logica. :') Overigens heb ik helemaal niks tegen het MBO op zich, daar heb ik al eerder rondgesnuffeld naar opleidingen.

Respect als je het allemaal hebt gelezen! :o

Ik ben me ervan bewust dat er mensen zijn die nog vaker migraine aanvallen hebben, of die constant hoofdpijn hebben en toch gewoon hun leven leiden. Ik heb daar echt heel veel respect voor, en wil niemand voor het hoofd stoten door aanstellerig te klinken. Dit is echter de situatie zoals hij is, en het werkt niet voor mij.

How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard.
16-01-15 Zohra!
†11-08-18


freetorun

Berichten: 1655
Geregistreerd: 22-04-09
Woonplaats: Breda

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 14:54

Het is heel vervelend en ik herken je 'wanhoop'. Heb je periodes dat het minder is? Dan kan je kijken of je wellicht veranderingen kan aanbrengen in je leven.

Wat bij mij gek genoeg werkt is tijgerbalsem op m'n slaap en in m'n nek smeren. Alles geprobeerd en dit is het enige waardoor ik niet door de grond zak v.d. pijn. Al is het dan zeker niet over. Wie weet dat het je ook kan helpen..

topsylover

Berichten: 5051
Geregistreerd: 13-03-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:04

Ikzelf heb geen migraine, maar wel regelmatig hoofdpijn aanvallen waarbij ik 1 tot 3 dagen uit de running lig. Ik vermoed dat mijn klachten zijn ontstaan na een hersenschudding waarbij mijn nek en schouders nog steeds extreem vast zitten.
Ik zit nu in het 2de jaar van een HBO studie, maar ik heb het geluk dat mijn studie echt extreem makkelijk is en ik slechts 10 contacturen in de week heb. Hierdoor kan ik makkelijk een dag of twee missen als ik weer eens wakker word met hoofdpijn.
Helaas kan ik je geen tips geven verder, maar ik denk dat jouw migraine aanvallen in combinatie met een lerarenopleiding geen goed idee is. Nu met de studiedruk maar ook als je in de toekomst voor de klas wil staan lijkt het me niet echt praktisch om zo vaak ziek te zijn.

Heb je je ogen weleens laten nakijken? (ik moet dit diep uit mijn geheugen graven)maar mijn vorige baas had ook regelmatig migraine aanvallen en zij is naar en vrouw geweest die iets met haar brillenglazen heeft gedaan, en sindsdien heeft ze geen aanval meer gehad.

Majabeestje
Berichten: 2355
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:10

Zouden de bloedverdunners geen oorzaak kunnen zijn?
Ik ben nu aan de preventieve medicatie, propanolol. Is het enige wat enigzins werkt.
Je niet laten afschepen door de huisarts hoor! Zou toch weer een verwijzing vragen naar een specialist.
Wat betreft school/stage: Ga in gesprek. Blijf communiceren. Maak afspraken over hoe hier mee om te gaan.

Rena100

Berichten: 4445
Geregistreerd: 29-10-07
Woonplaats: Almelo

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:17

Ik loop al 15 jaar met migraine en ik herken de reactie van je arts heel goed. "Vervelend, maar je moet er maar gewoon mee leren leven".
Altijd zo makkelijk gezegd vanaf de zijlijn, vooral als iemand niet weet hoeveel pijn migraine doet.

Welke dosering van sumatriptan gebruik en hoeveel? Teveel sumatriptan lokt ook weer migraine (achtige klachten) uit. Hier heb ik zelf ook veel last van en probeer echt drastisch te minderen, maar cold Turkey is geen mogelijkheid.

Ik merk dat het bij mij ook veel spierspanningen zijn waardoor ik ook weer spanningshoofdpijnen krijg, daar raak vermoeid van en zo krijg ik weer een aanval. Echt een nare cirkel. Ik merk dat als het kouder is buiten ik ook meer hoofdpijn heb. Zo gauw het warmer weer wordt in het voorjaar heb ik ook minder last.

Ik weet niet waarvoor je bloedverdunners gebruikt, maar dat kan ook een rol spelen. Bij migraine zetten je bloedvaten uit en als je bloed dan ook nog eens extra verdund is, dan kan je wel meer pijn krijgen. Sumatriptan vernauwd de bloedvaten weer, maar ik weet niet hoe goed dit samen werkt met bloedverdunners. Het kan best dat daardoor de sumatriptan maar half werkt.

Nieuwe touwhalsters klik voor de advertentie

daffodil

Berichten: 8694
Geregistreerd: 12-11-03

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:21

Bloedverdunners en migraine is echt een oliebol combinatie........En kijk inderdaad uit met teveel sumatriptan want dan roep je het als het ware ook weer op.

Ik sta onder controle bij de neuroloog en hoofdpijnpoli, slik preventief atacand en dat helpt goed. Van propranolol werd ik hysterisch druk en sliep ik nog maar 3 uur per nacht. Er zijn echt meerdere middelen op de markt. Loop je ook bij een hoofpijnpoli? Dacht eerst wat een onzin, maar ik ben daar zo onwijs fijn geholpen en behandeld.,

Daarnaast, zorg dat je lijf aan rust toekomt en dan bedoel ik niet alleen slapen maar ook ontspanning. Ik laat mezelf regelmatig masseren en merk dat ik dan veel minder last heb van aanvallen.

Dallista

Berichten: 2563
Geregistreerd: 10-09-10

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:45

Profylaxe lijkt mij zeker aan de orde bij zo’n frequentie. Hoofdpijndagboek bijhouden, terug naar de neuroloog en zorgen dat je een medicijn vindt dat werkt. Voorkomen kan niet, verminderen wel. En ja, dat kan een kwestie van lange adem zijn, wat voor de één wel werkt, werkt niet voor de andere, maar dat is het echt wel waard. Elke aanval minder is er één.

elenaMM77

Berichten: 9548
Geregistreerd: 20-05-14
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 15:55

sumatriptine (of zo?) mag je niet? dat werkt bij mij ongeveer 70% van de aanvallen..
als het helemaal niet helpt, of je mag het niet.. weet je zeker dat het migraine is en geen clusterhoofdpijn..
bij het laatste helpt namelijk zuivere zuurstof, en indien voorgeschreven krijg je dat ook gewoon vergoed.

verder, trickers voorkomen.. dus zeker met dit weer, met een beetje zon, zonnebril op.. en voedsel + migraine dagboek bijhouden. een aantal aanvallen kun je absoluut voorkomen als je de trickers omzeilt.

ik slik overigens zo min mogelijk.. ik kan nu van te voren aanvoelen of ik de aanval nog kan voorkomen, of het een zware wordt, of een lichtere... alleen bij de zware pak ik medicatie.. anders, direct rusten/licht schuwen.

Santigo_

Berichten: 3487
Geregistreerd: 24-05-07
Woonplaats: Zonnige zuiden

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 16:03

Heel veel vervelend en herkenbaar helaas. Naast alles hoofdpijn/migraine gerelateerd, gebruik je anticonceptie? Bij mij werd de migraine nog eens extra getriggerd door de pil (combi van 2 hormonen), sinds ik een implanon heb (1 hormoon) is het een stuk minder en de heftigheid van de aanvallen is afgenomen. Ik zeg niet dat het voor iedereen de oplossing is he, maar allicht eens een zijspoor om ook eens naar te kijken.

tante_trien

Berichten: 8591
Geregistreerd: 21-10-05

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 16:06

Bij mij werd het stukken minder toen ik meer rust (minder stress) voor mezelf ging inbouwen, bijvoorbeeld geen baan tijdens mijn studie (alleen tijdens de zomervakantie). En toen we erachter kwamen dat mijn bloeddruk veel te hoog was en ik daar medicatie voor kreeg, was het helemaal verdwenen.

Ik hoop dat je de oplossing vind, het is zo verschrikkelijk.

marley93

Berichten: 1398
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Westzaan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-17 16:14

Bedankt voor de reacties! Het is 'goed' om te weten dat ik niet de enige ben die er zo mee zit.

Vergeten erbij te zetten: ik heb heel lang een dagboek bijgehouden, maar ook hieruit geen duidelijke triggers kunnen ontdekken. Ja, als ik een keer met vrienden een drankje teveel ophad, dan werd mijn kater direct migraine, maar verder was, en is het nog steeds, heel willekeurig.

De pil slikte ik in de periode dat het begon, daar ben ik toen mee gestopt. HA zei dat ik kon proberen daar weer mee te beginnen.

Ik zit aan betablockers, ook, dus een hoge bloeddruk is niet aan de orde. Deze wordt ook regelmatig gecheckt trouwens, dus dat weet ik echt zeker.

Wat betreft de bloedverdunners: daar kom ik nooit onderuit. Ik heb een kunsthartklep, dus zal ze levenslang moeten blijven slikken.

Sumatriptan heb ik in verschillende vormen en doseringen gehad: de neusspray, een injectie (zelf toedienen in been of buik), en de pil om onder je tong op te laten lossen. Daarnaast ook eens medicatie gehad die eigenlijk tegen epilepsie is, maar preventief ook nog wel eens helpt tegen migraine. Helaas geen resultaat. Daarnaast werd ik er ook heel slap van, alsof mijn armen en benen gekookte spaghetti waren.

Er zijn helaas geen periodes wanneer het minder is, dus een trigger is door mij nog niet ontdekt. Ik ben wel aan het rondkijken voor een fijne (medische) masseur op dit moment, die tip kreeg ik laatst ook.

Ogen heb ik ook laten nakijken. Ben wel brildragend, maar mijn glazen zijn altijd gewoon op goede sterkte/wijze gemaakt. Verder zijn daar geen vreemde afwijkingen te vinden.

Heb er net een mail uitgegooid naar mijn SLB'er om een gesprek aan te vragen. Ben benieuwd wat daaruit komt.

Oh ja, en tijgerbalsem op mijn slaap: ga ik proberen! Heb het wel een aantal keren op mijn nek/schouders geprobeerd, maar dat haalde niet veel uit.

Misschien ben ik iemand vergeten te antwoorden: sorry! Ik verwachtte niet zoveel reacties! :o

How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard.
16-01-15 Zohra!
†11-08-18

Gillbo
Berichten: 3659
Geregistreerd: 20-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 16:14

Ik zou al je medicatie die je gebruikt eens onder de loep leggen.
Soms is het niet het medicijn maar wel de hulpstof waar je slecht op reageert

Verder is het gewoon een klote situatie en kan je beter gewoon je been in het gips hebben want dan zien ze tenminste iets en hoef je niks uit te leggen

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Rena100

Berichten: 4445
Geregistreerd: 29-10-07
Woonplaats: Almelo

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 16:33

Hoeveel sumatriptan slik je wekelijks/maandelijks? En in welke dosering (hoeveelheid werkzame stof, ik heb zelf bv. pillen die ik slik van 100mg).

Nieuwe touwhalsters klik voor de advertentie

marley93

Berichten: 1398
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Westzaan

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-17 16:38

Op dit moment slik ik geen sumatriptan, omdat het me niet verder hielp en het me een vermogen begon te kosten op eigen risico.

De enige medicatie die ik slik, daar ben ik helaas aan gebonden.

En inderdaad, zichtbaar letsel zou op dit moment welkomer zijn. :')

How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard.
16-01-15 Zohra!
†11-08-18

Janneke2

Berichten: 11697
Geregistreerd: 28-02-13

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 16:45

Vwb dieet: wat heb je precies gedaan...?
Bij mij hielp: minder tarwe/ gluten en meer magnesium/ noten.

En wat ook nog wel eens wil helpen: een gedegen kuur darmflora. Je hersenvliezen hebben een barrièrefunctie (plaatselijk jargon: bloed hersen barrière) en die barrièrefunctie kun je ondersteunen met darmflora. Het kan door een goede natuurgeneeskundige (arts) worden uitgezocht, je kunt ook op eigen houtje de middelen van Bonusan en (pro)symbioflor uitproberen.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Lalidan


Berichten: 11530
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 16:47

Wat betreft migraine word er al flink meegedacht, wat je nog zou kunnen proberen is wat elenaMM77 oppert: Zuurstof. In principe geindiceerd voor clusterhoofdpijn, maar bij sommige mensen werkt het ook bij migraine. Zeker als er bloedverdunners in het spel zijn, wil het nog wel eens helpen. Aanvragen moet via de neuroloog, dus anders toch daar maar eens naar toe. En een nadere neuroloog wil ook nog wel eens verschil maken.

Wat betreft school, hoogste tijd voor een afspraak bij de decaan. Scholen hebben de plicht te zorgen voor leerlingen met een studiebeperking en vaak is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Je SLBer is een goed begin, maar als het goed is word je doorverwezen naar de decaan. Zo niet, dan zelf daar aan de bel trekken.

En als laatste optie, heb je al geprobeerd een tijdlang (en dan heb ik het eerder over maanden dan over weken) rust te nemen? Ik weet niet of het financieel mogelijk is, maar anders even geen school, geen werk, eerst dit onder controle krijgen. Migraine veroorzaakt vermoeidheid en verstoord slaapritme en drie keer raden wat een oorzaak van migraine kan zijn...

[o]
And I am feeling so small. It was over my head, I know nothing at all.
And I will stumble and fall. I'm still learning to love, just starting to crawl

Sabri

Berichten: 447
Geregistreerd: 28-06-04
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 17:46

Inderdaad een gesprek aanvragen bij je decaan ivm dat je mogelijk meer tijd kunt krijgen/een aangepast schema voor je studie ivm functiebeperkingen. Dat zijn scholen verplicht te doen! Ik denk dat je dat beter kunt doen en bv een langzamer en voor jou wel haalbaar studietempo kunt aanhouden dan naar het MBO. Desnoods er een jaartje langer overdoen. Ik heb zowel MBO als HBO gedaan en HBO vond ik makkelijker ivm migraine omdat je minder contacturen hebt.
Een andere neuroloog gespecialiseerd in migraine opzoeken is misschien ook een goed idee.
Zelf gebruik ik nu zolmitriptan naast sumatriptan. Ook de juiste dosering helpt, bv 50 mg is niet genoeg terwijl 100 mg wel werkt om te kunnen functioneren. Ook heb ik baat bij magnesium, vitB, en dagelijks metoprololtartraat om de aanvallen te verminderen. Sterkte en probeer je niet te druk te maken voor later, dat zie je dan wel weer

Cookies


Berichten: 4883
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: På hybel

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 17:54

In 2019 komt er een nieuw middel op de markt voor migraine. De resultaten zijn al veelbelovend. Er zijn speciale artsen voor migraine en ook hoofdpijnklinieken. Laat je daar naar door verwijzen voor goede hulp.
Voor wat betreft je studie, ik zou het toch af proberen te maken, dan heb je in ieder geval een diploma. Werken in het onderwijs zal op dit moment lastig zijn omdat zo vaak zulke aanvallen hebt. Maar je weet nooit als je straks 2 a 3 jaar verder bent en er nieuwe medicatie is dat het dan wel zou lukken.

[o] [o]
My imaginary friend thinks you are stupid.

linda_gigant

Berichten: 316
Geregistreerd: 26-11-15
Woonplaats: Oosten

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 18:01

Ik heb ook jaren last gehad van migraine. Sinds ik geen vlees meer eet en zo min mogelijk dierlijke producten heb ik er geen last meer van :)

Gigant mennen dressuur B+17 / L+11 / M+5
https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=181&t=1949470

RuthenRoos
Berichten: 447
Geregistreerd: 27-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 18:04

Hoi! Wat naar! Ik werk zelf in het onderwijs en moet helaas zeggen dat het gewoon een zware baan is en geen gelukkige combi met vaak hoofdpijn. Je krijgt zoveel prikkels in een klas! Je zou er hoifdpijn van krijgen. Is een studie gericht op individuele kids misschien prettiger? Logopedist, sph, ofzo? Of parttime werken...Bij mij zijn triggers duidelijk: hormonen, onregelmatige slaaptijden fel licht/geluid en stress.

SVRL

Berichten: 2899
Geregistreerd: 26-03-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-17 18:24

Ik heb na jaren dokteren een fijne neuroloog gevonden die gespecialiseerd is in migraine.

Zij zegt dat geen enkele therapie blijvend effect heeft bij migraine en laat haar patiënten maximum 6 maand dezelfde betablokker nemen. Daarna moet je een pauze inlassen of je wordt op een ander product gezet.

Bij mij helpen de triptanen niet, ook de andere medicatie die net opgestart werd, stopt een aanval niet, al verzacht het wel de bijsymptomen die ik heb.

In.mijn geval is er nu wel een oorzaak gevonden waarom mijn migraine geëscaleerd is, ik had vorig jaar een mild vit B12 tekort en dat is niet behandeld waardoor ik nu een ernstig tekort heb. Dat ben ik nu dus aan het corrigeren. Ze wil me ook 3 dagen om me Xylocaïne infusen te geven. Als dit aanslaat, ben ik een aantal maand tot max 1 jaar migraine vrij. Ik kreeg ook een brochure voor een neurostimulator, een externe, en overweeg om deze 40 dagen te testen als mijn migraine niet onder controle geraakt.

Edit: www.cefaly.nl = website van die neurostimmulator

marley93

Berichten: 1398
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Westzaan

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-17 16:42

Eindelijk tijd om te reageren! :D

Dank voor het meedenken en voor het delen van jullie ervaringen/oplossingen/ideeën. Ik ga de punten rondom migraine opschrijven, filteren en meenemen naar de HA, kijken wat er mogelijk is. Ze is gelukkig wel heel open voor eigen input, naast het 'sommige mensen hebben er gewoon last van'.

Wat betreft het studiegedeelte: afspraak met mentor staat in ieder geval gelijk voor maandag, en ik loop aankomende week (heb nu stageweek) even langs bij de decaan. De opleiding is kleinschalig, dus ze heeft altijd wel een gaatje, dat is wel fijn!

Ik zal nog wel een update posten voor wie geïnteresseerd is. :)

How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard.
16-01-15 Zohra!
†11-08-18

verootjoo


Berichten: 24342
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-17 17:12

Welke bloedverdunners gebruik je? En staat hoofdpijn/migraine in de bijwerkingen?

Je zal niet de eerste zijn die agv medicatie klachten krijgt die bijwerkingen blijken te zijn...
soms is het met een ander soort medicijn te verhelpen. Moeite waard om uit te zoeken

Overleg met je apotheker, die heeft meer zicht op medicatie en kan dan een passend alternatief middel aandragen bij je specialist.

[o]

Cookies


Berichten: 4883
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: På hybel

Re: Migraine en studie

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-17 21:48

"Sommige mensen hebben daar soms last van?" Ze mag het wel eens een weekje komen lenen. >;)
Laat je gewoon dooverwijzen naar een specialist, dit ontwricht je leven met zoveel aanvallen.

[o] [o]
My imaginary friend thinks you are stupid.

verootjoo


Berichten: 24342
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-17 21:56

marley93 schreef:
Op dit moment slik ik geen sumatriptan, omdat het me niet verder hielp en het me een vermogen begon te kosten op eigen risico.

De enige medicatie die ik slik, daar ben ik helaas aan gebonden.

En inderdaad, zichtbaar letsel zou op dit moment welkomer zijn. :')


Haal dit er toch nog even uit; aan de bloedverdunners ben je ongetwijfeld verbonden, maar welk merk/dosering/werkzame stof ben je vaak niet erg gebonden. Er zijn plenty soorten/merken bloedverdunners. Een aantal heeft echt hoofdpijn als bijwerking en een aantal ook niet en kan je beter op reageren.

De link van klachten en medicatie gebruik wordt vaak niet gelegd, maar is er heel vaak wel. Echt; zoek het goed uit en praat met de apotheker over je klachten.

[o]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnimalFriend, Greek, Jooytjee, MissBambi, naomi_mickey, nelske164, Sterre98 en 51 bezoekers