Opleiding tot kynologisch instructeur. Advies? Help?

Moderators: Mjetterd, ynskek, Ladybird, Princesj, Mondy, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Schuur_

Berichten: 3816
Geregistreerd: 09-08-05

Opleiding tot kynologisch instructeur. Advies? Help?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-18 13:05

Hallo Bokkers,

Ik ben me al een tijdje aan het orienteren om een opleiding Kynologisch Instructeur/Gedragstherapeut voor honden te volgen.

Ik heb zelf altijd honden gehad en hiervoor nooit echt de behoefte gehad om er mee te gaan werken maar nu mijn laatste kan ik er zo van genieten en merk ik dat ik graag kennis en ervaring deel. Kennissen bellen me regelmatig op als ze met vragen zitten en hun help ik graag om hun hond beter te begrijpen of iets anders te proberen.

Dit is zo ontzettend leuk dat ik het jammer vind dat ik beperkt ben in mijn kennis en van mezelf uit niet 'instructeurtje' wil spelen. Ik verwijs ze ook altijd door naar specialisten die ik ken. Mijn huidige werk is druk maar is allesbehalve permanent. Heb wel een vast contract maar verwacht niet om dit nog jaren te doen en dus was ik me aan het orienteren op een opleiding in de honden en dan gericht op trainen, advies, evt massage etc maar ik zie door de bomen het bos niet meer.

Ik kwam als eerste uit op Toscanzahoeve in Langdorp (BE) maar ondertussen zijn er al talloze academies en toestanden op mijn computerscherm gepasseerd zoals Martin Gaus, Hondencentrum Roermond, Dogvision en vind ik het lastig om te beslissen wat een goede keuze is.

Hebben jullie tips voor mij in welke richting ik me best kan orienteren? Paar van de wensen zijn wel opleiding in het weekend en/of zoveel mogelijk online of via zelfstudie en liefst niet verder dan 1 a 1,5u rijden van Roermond. Uiteraard zit hier ook veel flexibiliteit.

Wat het doel is: om part-time mensen te begeleiden met honden die problemen ondervinden in hun communicatie, graag zou ik me ook willen specialiseren in bepaalde disciplines en ik zou juist iets willen aanbieden wat hier in de regio niet echt is zoals bv puppy-parties, georganiseerde wandelingen. Voorlopig zou het dus vnl op bezoek zijn maar tezijnertijd wil ik wel proberen een locatie te vinden.

Ik ben veel aan het kijken naar wat de omgeving te bieden heeft en zie dat hier in de buurt veel 'traditionele' hondenscholen zitten. 1 uur in een weitje achter elkaar aan hobbelen en alles wordt enorm standaard bekeken terwijl als je over de grens naar NL gaat er veel meer creativiteit is in de lessen, die kant wil ik ook uit.

What does the fox say?


Schuur_

Berichten: 3816
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Opleiding tot kynologisch instructeur. Advies? Help?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-18 09:31

Tinley had ik ook gezien maar is 3 uur met de auto. Dat vind ik wat ver voor te starten maar wie weet als ik 1 keer bezig ben dat hun iets aanbieden wat mij erg aanspreekt.

Ik zit in de honden als in dat ik er zelf heb en dat al mijn sociale contacten uit hondenmensen bestaat. Ik onderneem veel met wandelingen en doe verschillende cursussen.

Het is geen beschermd beroep dus in principe kan ik zo mijn bedrijfje oprichten maar de reden dat ik dat niet wil doen is omdat van mezelf vind dat ik de achtergrond mis. Daarom verwijs ik nu mensen die mij raad vragen al snel door naar instructeurs die ik ken.

Ik wil graag iets aanbieden wat hier aan deze kant van de grens nog niet echt gangbaar is. Ik heb zelf geen wedstrijdambities (hoogstens in detectie maar daarvoor zijn we nog niet gevorderd genoeg) dus in dat vaarwater kom ik niet te zitten. Wat me aanspreekt zijn perfect recall, wandelen zonder trekken, BAT and BTA. Ook de dagelijkse problemen die veel mensen met honden tegenkomen zoals slopen, ongewenst etc wil ik graag mij in verdiepen.

Ik denk dat het misschien een goed plan is om eerst een 'standaard' instructeursopleiding te volgen en daarna heb je toch al weer wat meer kennissen en contacten van waaruit ik cursussen, lezingen en richtingen kan uitgaan.

Het is niet mijn doel om meteen een hele hondenschool op te richten maar uiteindelijk wil ik daar wel op uitkomen en dan liefst in samenwerking met andere instructeurs en scholen zodat het niet van alles een beetje wordt qua disciplines maar de mensen (en honden) er ook iets aan hebben.
Dogvision hou ik ook zeker in mijn achterhoofd! Ikke89, ik ga je ook even een pb sturen!

What does the fox say?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers

cron