Studentenreisproduct: gratis of toch niet?

Moderators: Hanmar, ynskek, Ladybird, Princesj, Mondy, Polly, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Emmaa_

Berichten: 22068
Geregistreerd: 26-05-07
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-18 11:22

anniekow schreef:
Toen ik begon met mijn HBO kreeg ik het eerste jaar in september nog geen gratis OV. Dat ging pas in in oktober. Ik weet niet waarom dat was, maar misschien is dat bij jou ook zo?

Dat heeft te maken met kinderbijslag. Als je 17 bent als je gaat studeren loopt starten in september in de war met de laatste maand van een uitbetaling van kinderbijslag. Daarom krijg je de eerste maand (dat zou je eind augustus moeten krijgen) nog geen stufi en de eerste maand ook nog geen OV-abonnement. In oktober loopt de kwartaaltermijn van de kinderbijslag af en krijg je dus gewoon ov en stufi (uitbetaling eind september) maar dan krijgen je ouders dus geen kinderbijslag meer, ook niet als je nog niet bijna 18 wordt.


Emmaa_

Berichten: 22068
Geregistreerd: 26-05-07
Woonplaats: Amsterdam

Re: Studentenreisproduct: gratis of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-18 12:11

Ik ben overigens ook groot fan van automatische afschrijvingen. Dat systeem werkt zo soepel dat het echt niet is alsof hij stiekem dingen gaat afschrijven, al helemaal niet als je het zelf af en toe even in de gaten houdt. Ik ben heel warrig en vergeet dus vaak dat ik mijn OV nog moet opladen als ik de bus in spring, en bij mij in de buurt is amper gelegenheid om hem op te laden. Daarnaast gaat mijn bus maar eens in het half uur en als ik hem mis omdat ik nog op moet laden ben ik dus echt de sjaak.

Emmaa_

Berichten: 22068
Geregistreerd: 26-05-07
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-18 12:32

Magrathea schreef:
Ja echt! En zeker in de bus gaan ze ook echt niet even wachten tot jij bent opgeladen voor ze wegrijden. Heel af en toe heb ik wel gehad dat ik geen saldo had en dan reed hij weg en mocht ik snel opladen en inchecken voor de volgende halte. Maar dat is ook niet de bedoeling.

Ik heb trouwens 1x gehad dat er teveel was afgeschreven, toen ik dat aankaartte heb ik het (uiteindelijk := ) teruggehad. Was niet heel ingewikkeld maar het duurde gewoon heel lang.

Ik heb een keer gehad dat de buschauffeur voor de eindhalte de route al had afgerond (oid?) waardoor de machines dachten dat ik verder mee reisde. Toen is er iets van 5 euro afgeschreven terwijl het een ritje van 50 cent was. Dat terugkrijgen is inderdaad echt een crime.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Melody91, xxxMarleen en 25 bezoekers