mirriezz schreef:Palmera, daarvoor heb ik denk ik een goed voorbeeld. Ik heb gewerkt bij dat restaurant met die gouden bogen. Op een dag met buitentemperatuur 38/39 graden viel de airco uit, was in een weekend, geen monteur te pakken te krijgen. En het was natuurlijk druk met alle dagjesmensen die eten kwamen halen.
Deze werkgever schrapte als coulance de regel dat er niet gedronken mocht worden. Vanwege veiligheid mocht dit niet bij de frituur, maar wel op andere posities. Degene aan de frituur werd max elk halfuur, maar ik denk eigenlijk elk kwartier even overgenomen en weggestuurd om wat te drinken. De bedrijfsleider stond persoonlijk op de vloer om erop toe te zien dat iedereen genoeg dronk.
Op die manier kun je met je werknemers meedenken. Die airco was niet gerepareerd, iedereen had het bloedheet, maar ook iedereen ging met goede moed aan de slag.
Palmera schreef:Mooie voorbeelden Mirriezz. Bedenk je wel dat niet ieder bedrijf zo kan werken als die met de letter M. Bij mij gaat zo'n werkwijze niet op.
Je bent er tenslotte om te werken en daar krijg je salaris voor. Het is geen speelplaats. Als de omstandigheden niet bevallen mag je weg. Maar moedwillig langzamer werken is voor mij een absolute no.
Wist niet zeker of die van jou kwam die opmerking aangezien er nog ander zo reageren, maar blijkbaar komt die idd van jou. Of leg mij uit hoe ik dit anders kan interpreteren
Wat betreft de zonnebrand geef ik jou gelijk
Maar ik en meerdere collega’s (transport in het algemeen) denken er echt niet aan om dit te smeren als we de hele dag bezig zijn. Echter als dit er staat kan ik me wel inbeelden dat dit gesmeerd word als je toch niet kunt/moogt laden...