Opleiding en werk

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Romeo2007
Berichten: 4330
Geregistreerd: 24-06-06

Opleiding en werk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-18 12:16

Dag allemaal,

Sinds december vorig jaar werk ik bij een organisatie.
Hier vervul ik een functie waarin ik verschillende verantwoordelijkheden heb zoals P&O, marketing en communicatie, ICT beheer, AVG functionaris, gedeelte kwaliteitsmanagement, ondersteuning directie etc.

Op dit moment ben ik niet voor alles opgeleid. Omdat ik nog jong ben en ambitie heb zou ik mezelf verder graag ontwikkelen. Mijn werkgever heeft aangegeven dat ik mijn functie zo mag in vullen als ik het zelf graag zou willen zien, ligt dus eigenlijk geheel open.

Kwaliteitsmanagement trekt mij opzich wel, zo wat er bij mij bekend is.Ik heb met mijn werkgever kort gesproken over een opleiding op dit gebied. Dit is een HBO opleiding bij InHolland.
De werkgever zou de kosten dan betalen (á 5000 euro) verder is de opleiding wel in mijn eigen tijd.

Ik werk 36 uur per week en er wordt qua zelfstudie 15 uur aangeraden zonder de lesavond.
Het wordt gezien als een zware opleiding. Mijn werkgever wil de studie dus wel betalen maar geeft aan dat ik dan geen loonsverhoging meer krijg omdat ik de opleiding dan krijg.
Heeft iemand dit weleens meegemaakt?

Doordat ik daarna de opleiding afgerond heb vervul ik ook een andere functie en lijkt mij ook dat ik in een andere salarisschaal geplaatst moet worden. Maar terwijl ik de opleiding al volg wordt er wel verwacht dat ik de betreffende, en huidige, werkzaamheden uitvoer.

Ik begrijp dat ik alles in overleg met mijn werkgever moet doen en gewoon moet overleggen, hier heb ik dus een beginnetje mee gemaakt, maar ik wil even bij jullie polsen voordat ik het vervolggesprek aanga...Romeo2007
Berichten: 4330
Geregistreerd: 24-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-18 07:40

Dank jullie wel allemaal.

De opleiding duurt een jaar waarbij je elke week 1 avond les hebt. Daarnaast heb je nog 15 uur zelfstudie dus je komt al snel uit op 20 uur per week qua investering in tijd.

Ik werk 36 uur, eigen paard, sporten etc. Geen idee inderdaad hoe ik dit moet doen. Bovendien zou mijn man graag willen zien of we een kindje kunnen krijgen en ik ook wel... dus dit komt er weer doorheen.

Ik ben daar begonnen met werken in een functie en eigenlijk alles wat ik zelf wil oppakken extra dag mag. Maar daardoor heb ik nu al een heel breed en inhoudelijk functiepakket waarvan ik vind dat ik te weinig verdien. Loonsverhoging nu is afgewezen, kan pas verder over gepraat worden in december. Mits ik die opleiding dus niet doe.

Ik maak me zorgen omdat ik me met die opleiding zo specialiseer in iets en of ik het dan wel leuk vind. Daarnaast krijg ik een studieovereenkomst (ik doe zelf P&O en zie dat er in het verleden niet 1 lijn is getrokken en sommige medewerkers het niet hebben, ben ik door geïrriteerd).

Straks vind ik het daar niet meer leuk en dan zit ik met die studieschuld.

Twijfels...

Ik zit voor nu te denken:

Ik mag met een voorstel komen. Ik zit te denken om die opleiding voor te stellen. Kosten zijn voor hun, opleiding in mijn tijd. Omdat ik direct aan eindproducten werk die direct nuttig en toepasbaar zijn voor de organisatie dat ik bv 4 uur per week aan werktijd hieraan mag besteden.
Daarnaast een verklaring dat ik na het afronden van mijn opleiding in functie XXX wordt geplaatst, incl bijbehorende salarisschaal.

Het liefst ga ik 32 uur werken, maar ik kan niet de hoeveelheid werk die er nu ligt dan zo blijven doen, eigenlijk is het al teveel.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers