Twee bachelors tegelijkertijd?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
_Lot

Berichten: 1449
Geregistreerd: 20-03-13

Twee bachelors tegelijkertijd?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-02-18 11:59

Hallo allemaal,

Ik zit op het moment in het tweede jaar van een bachelor Psychologie. Op zich een leuke studie, maar ik begin me er steeds meer van bewust te worden dat ik eigenlijk niet echt weet wat ik ermee wil gaan doen :+
Tot een paar maanden geleden wist ik vrij zeker dat ik een master in (cognitieve) neurowetenschappen wilde gaan doen; hersenonderzoek dus. Begin dit jaar heb ik stage gelopen bij de afdeling neurowetenschappen in het Erasmus MC, en hoewel ik dit echt enorm leuk en leerzaam vond heeft het me wel aan het denken gezet... Ik weet namelijk niet of ik mezelf de rest van mijn leven in het onderzoek zie werken. Ik heb tijdens mijn stage veel gepraat met studenten die bezig waren met de master, en die hadden allemaal een beetje zoiets van dat ze het wel leuk vonden, maar alleen voor nu, en niet voor langere tijd. Dat heeft me dus nog meer aan het denken gezet en hierbij heb ik allerlei opties meegenomen; twee masters doen zodat ik niet 'vast zit' aan het onderzoek, een tussenjaar nemen en een cursus of iets in het buitenland gaan volgen, stoppen met mijn opleiding en iets anders gaan doen... Maar ik wist ook niet zo goed waar ik verstandig aan deed.
Mijn zusje is nu bezig met haar studiekeuze, en één van de opleidingen op haar lijstje is Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Ik zat samen met mijn zusje een beetje te kijken naar de studie, en ineens had ik zoiets van hey, dit lijkt mij ook wel wat! Ik heb altijd al veel interesse gehad in de gezondheidszorg en ik wilde altijd graag de geneeskunde kant op, maar door een verkeerde profielkeuze is dat toen niet gelukt. De combinatie van rechten, gezondheidszorg en bestuur, beleid en organisatie spreekt me heel erg aan.

Met andere woorden heb ik nu een beetje spijt van mijn studiekeuze :') Maar goed, daar kan ik nu niets meer aan doen. Ik heb eraan gedacht om nu te stoppen met Psychologie en volgend jaar Gezondheidswetenschappen te gaan studeren, maar dat zou betekenen dat ik anderhalf jaar weg moet gooien en dat wil ik eigenlijk ook weer niet.
Daarna was mijn idee om gewoon mijn bachelor Psychologie af te ronden en daarna Gezondheidswetenschappen te gaan studeren, het probleem hiermee is alleen dat ik dan het instellingscollegegeld moet gaan betalen à 6000 euro per jaar (ipv de 2000 euro die ik nu per jaar betaal), dus dat wil ik liever voorkomen.
Ik heb nu een paar opties bedacht om te voorkomen dat ik het instellingscollegegeld moet gaan betalen voor mijn tweede bachelor. Ik heb ook maar van horen zeggen dat je dat op deze manier kan doen, dus mocht er iets niet aan kloppen, zeg het dan vooral!

Optie 1:
Dit jaar Psychologie afmaken en me in mei 2018 inschrijven voor Gezondheidswetenschappen. Dat zou dus betekenen dat ik volgend jaar (het derde en laatste jaar van mijn huidige bachelor) twee studies tegelijk doe. Ik heb geen idee in hoeverre dat haalbaar is, maar er zijn meer mensen van mijn studie die nu al twee studies tegelijk doen, dus in principe moet het te doen zijn lijkt mij. Het scheelt dat op het Erasmus gebruik wordt gemaakt van een systeem waarbij ik maar twee dagen naar de uni hoef en voor de rest zelfstudie heb, dus ik hoop dat daardoor mijn roosters niet zullen clashen.

Optie 2:
Me in mei 2019 inschrijven voor Gezondheidswetenschappen en dus een jaar later daarmee beginnen. Wat ik gehoord heb is dat het dan het handigst is om mijn minor etc van Psychologie volgend jaar gewoon te doen en af te maken, maar mijn scriptie niet in te leveren. Dan kunnen ze me volgend jaar niet laten slagen en dan zou ik mijn scriptie een jaar later in moeten leveren, met als voordeel dat ik geen twee studies tegelijk hoef te doen terwijl ik wel voor twee studies ingeschreven sta. Of hier verder nadelen aan zitten zou ik echt niet weten.

En dan hebben we natuurlijk nog optie 3; helemaal geen Gezondheidswetenschappen doen, maar gewoon Psychologie afronden, master daarna en klaar.

Ik neig op dit moment een beetje naar optie 1, dan kan ik mijn huidige bachelor gewoon in drie jaar afsluiten en hoef ik ook maar twee jaar langer te studeren in plaats van de drie jaar bij optie 2. Het enige waar ik dus mee zit is dat ik echt geen idee heb of twee studies tegelijkertijd wel te doen is, aangezien ik daarnaast ook nog werk en een paard heb.

Wat ik wil bereiken met dit topic? Ik vind het sowieso heel fijn om mijn gedachten even op een rijtje te zetten want door alle mogelijkheden was het in mijn hoofd echt even een enorme chaos :+ En verder vraag ik me af of er mensen zijn die voor een soortgelijke keuze hebben gestaan? En zo ja, wat hebben jullie in die situatie gedaan en kunnen jullie me advies geven?

Achterom
Berichten: 23029
Geregistreerd: 28-09-04

Re: Twee bachelors tegelijkertijd?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 12:13

Om het nog even lastiger te maken: wat is het beeld van wat je na je studie wilt gaan doen?
Het punt is natuurlijk wel dat een andere studie beginnen je studievertraging op gaat leveren, met bijbehorende kosten.

Om het even bij mijzelf te houden: ik werk als beleidsmedewerker in de zorg.
Ik ben ooit bestuurskunde gaan studeren, omdat ik eigenlijk niet wist wat ik wilde en ik bestuurskunde mooi multidisciplinair vond.
Tijdens een vakantiebaantje kwam ik aan de slag in de zorg. Dat vond ik een mooi idee, vooral als ik dat later in mijn werk ook een plekje zou kunnen geven. Dus ik heb mijn vakkenkeuze daar op aangepast: minor management van de gezondheidszorg, specialisatie sociaal beleid. En afstudeeronderwerp cliëntenparticipatie in de Wmo.

Die keuzes maakten het voor mij makkelijk om te gaan doen wat ik wilde: aan de slag als beleidsmedewerker in de zorg. Waarbij mijn kennis van politieke processen en recht uiteindelijk echt een plus werd.
Maar ik ben in die jaren dat ik dit werk nu doe, ook beleidsmedewerkers tegen gekomen met een heel andere achtergrond, zoals sociologie of psychologie. Ook een dergelijke achtergrond kan zijn meerwaarde hebben voor dit werk.
Maar ik weet natuurlijk helemaal niet of dit is wat je wilt.

Maar mijn advies is wel: kijk naar je einddoel en kijk dan wat er voor nodig is om daar te komen: heb je daar een andere studie voor nodig, of kan dat ook door bepaalde keuzes te maken binnen je studie die je nu volgt?

Gracezellaa
Berichten: 1736
Geregistreerd: 19-08-06
Woonplaats: Baku, Azerbeidzjan

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 12:18

Op welke universiteit zit je nu? Zowel je 3e jaar van de ene, als het 1 jaar van de andere studie in 1 jaar doen lijkt me vrij moeilijk. Heb je gekeken naar de optie om een schakelminor te doen en dan een andere master te doen, of een dubbele master?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 12:18

Citaat:
Ik zit op het moment in het tweede jaar van een bachelor Psychologie. Op zich een leuke studie, maar ik begin me er steeds meer van bewust te worden dat ik eigenlijk niet echt weet wat ik ermee wil gaan doen
Tot een paar maanden geleden wist ik vrij zeker dat ik een master in (cognitieve) neurowetenschappen wilde gaan doen; hersenonderzoek dus. Begin dit jaar heb ik stage gelopen bij de afdeling neurowetenschappen in het Erasmus MC, en hoewel ik dit echt enorm leuk en leerzaam vond heeft het me wel aan het denken gezet... Ik weet namelijk niet of ik mezelf de rest van mijn leven in het onderzoek zie werken.


Je vind je opleiding leuk, je vind het werkveld enorm leuk en leerzaam; ik zou dus lekker in deze hoek blijven, je studie psychologie afmaken en aan de slag gaan als hersenonderzoeker. Vanuit daar kan je je weer verder ontwikkelen, op het moment dat je al wat ervaring hebt en beter weet wat je precies wilt.

Het komt over alsof je vooral twijfelt omdat je het gevoel hebt dat je nu een richting inslaat die voor de rest van je leven bepalend is, en dat is gewoon niet zo. Ook na een studie kan je nog alle kanten op :)

Deoiridh
Berichten: 503
Geregistreerd: 22-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 12:32

Volgens mij klopt dat van het instellingsgeld niet. Als je je voor je nieuwe studie inschrijft voordat je je diploma ontvangt mag je nog wel voor gewoon college geld studeren.
Dus denk dat je een extra optie hebt. ;)

Ygritte

Berichten: 726
Geregistreerd: 11-06-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 14:01

Op basis van mijn eigen ervaringen zou ik het (toch) anders doen. Mijn ReMa is in een nogal andere richting dan mijn bachelor, met veel bijvakken die nóg weer meer verwijderd zijn van mijn bachelor. Verscheidene studiegenoten van mij hebben hetzelfde gedaan, en doen na hun bachelor een master in een (heel) andere richting, of twee masters in verschillende richtingen.

Ik denk dat je eerst goed moet bedenken wat je wil. Onderzoek? Bedrijfsleven? Een PhD? Als je nog niet weet wat je in de toekomst precies wil gaan doen, of dat nou onderzoek of bedrijfsleven is en met welk thema precies (dat weet ik ook niet, en het gros van de mensen in een (research)Master ook nog niet) is je huidige bachelor afmaken toch de beste keuze. Eventueel met zomerscholen, stages, cursussen, buitenland, bijvakken etc. erbij als verbreding of verdieping.

Waarom? Mijn ervaring is dat je tijdens je bachelor met zulke 'extra' dingen makkelijk richtingen kunt uitproberen, en daarna kun je met een pre-master of wat extra vakken tijdens je bachelor meestal vrij makkelijk een master van een andere studie of universiteit doen, zeker als je een goede student bent die kan laten zien dat ze veel extra dingen gedaan heeft en hoge cijfers haalt. Dat wil zeggen, als je een master hebt uitgezocht kun je daar dan vervolgens naar toe werken of mee in overleg gaan wat je nog zou moeten doen om in te stromen.

Je hebt vééél meer aan een master in het gebied waar je in wil werken, of aan twee masters, dan aan twee bachelors. (Om nog maar te zwijgen van het feit dat je cijfers waarschijnlijk kelderen van twee bachelors: bachelors hebben nog vrij veel les en verplichte vakken). En zeker onderzoeksmasters kun je redelijk 'vrij' invullen, zo heb ik (ReMa Taalwetenschap) er technische vakken erbij gedaan over dynamische systemen, maar ook een programma over AI in de gezondheidszorg.

Ivm je brede interesse kun je eventueel ook nog kijken of een overstap naar (bijvoorbeeld) een university college mogelijk is, in zo'n bachelor kun je zelf al vrij allerlei verschillende vakken en specialisaties bekijken en doen. Maar vooral: zolang je het nog niet zeker weet, probeer dingen uit! :)

Ga anders eens langs bij de studie-adviseur van verschillende bachelors en masters. Stuur er mailtjes heen en leg je probleem uit, en overleg ook met je eigen studie-adviseur. Soms hebben die ineens een heel goed idee, maar ze kunnen je in elk geval mogelijke trajecten voorleggen! :D

Ygritte

Berichten: 726
Geregistreerd: 11-06-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 14:12

Blijheid schreef:
Citaat:
Ik zit op het moment in het tweede jaar van een bachelor Psychologie. Op zich een leuke studie, maar ik begin me er steeds meer van bewust te worden dat ik eigenlijk niet echt weet wat ik ermee wil gaan doen
Tot een paar maanden geleden wist ik vrij zeker dat ik een master in (cognitieve) neurowetenschappen wilde gaan doen; hersenonderzoek dus. Begin dit jaar heb ik stage gelopen bij de afdeling neurowetenschappen in het Erasmus MC, en hoewel ik dit echt enorm leuk en leerzaam vond heeft het me wel aan het denken gezet... Ik weet namelijk niet of ik mezelf de rest van mijn leven in het onderzoek zie werken.



Het komt over alsof je vooral twijfelt omdat je het gevoel hebt dat je nu een richting inslaat die voor de rest van je leven bepalend is, en dat is gewoon niet zo. Ook na een studie kan je nog alle kanten op :)


En inderdaad: dit is absoluut niet zo. Vergeet niet: een universitaire studie leidt niet op tot één beroep of specialisatie, en met een universitair masterdiploma kun je nog zo ongeveer alle richtingen op.

Kennis van onderzoek, statistiek, en analytisch denken is vrijwel overal gewild, dus een heleboel carrières liggen nog voor je open, ook als je na je studie besluit dat je niet meer wil werken in de neuroscience. En daar is helemaal niks mis mee, net zoals juist wel hoogleraar in de neuroscience worden. En dat kan allemaal met dezelfde opleiding.

_Lot

Berichten: 1449
Geregistreerd: 20-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-02-18 16:54

Wauw, heel erg bedankt voor de reacties allemaal :D Echt super, hier kan ik iets mee.


Wendy schreef:
Om het nog even lastiger te maken: wat is het beeld van wat je na je studie wilt gaan doen?
Het punt is natuurlijk wel dat een andere studie beginnen je studievertraging op gaat leveren, met bijbehorende kosten.

Om het even bij mijzelf te houden: ik werk als beleidsmedewerker in de zorg.
Ik ben ooit bestuurskunde gaan studeren, omdat ik eigenlijk niet wist wat ik wilde en ik bestuurskunde mooi multidisciplinair vond.
Tijdens een vakantiebaantje kwam ik aan de slag in de zorg. Dat vond ik een mooi idee, vooral als ik dat later in mijn werk ook een plekje zou kunnen geven. Dus ik heb mijn vakkenkeuze daar op aangepast: minor management van de gezondheidszorg, specialisatie sociaal beleid. En afstudeeronderwerp cliëntenparticipatie in de Wmo.

Die keuzes maakten het voor mij makkelijk om te gaan doen wat ik wilde: aan de slag als beleidsmedewerker in de zorg. Waarbij mijn kennis van politieke processen en recht uiteindelijk echt een plus werd.
Maar ik ben in die jaren dat ik dit werk nu doe, ook beleidsmedewerkers tegen gekomen met een heel andere achtergrond, zoals sociologie of psychologie. Ook een dergelijke achtergrond kan zijn meerwaarde hebben voor dit werk.
Maar ik weet natuurlijk helemaal niet of dit is wat je wilt.

Maar mijn advies is wel: kijk naar je einddoel en kijk dan wat er voor nodig is om daar te komen: heb je daar een andere studie voor nodig, of kan dat ook door bepaalde keuzes te maken binnen je studie die je nu volgt?

Dat vind ik lastig om te zeggen. Zoals ik al zei wilde ik neurowetenschapper worden, misschien heb ik me daar wel een beetje teveel op blindgestaard aangezien ik dus nu niet echt meer een idee heb over wat ik zou willen :+
Beleidsmedewerker spreekt me wel aan, maar (gezondheids)recht ook. Toen ik op de middelbare school een studiekeuze moest gaan maken was rechten mijn tweede keuze, en ik blijf het enorm interessant vinden en zou daar eventueel ook in verder willen denk ik.
Ik zal inderdaad goed gaan nadenken over wat mijn einddoel is! Dankjewel :)


Gracezellaa schreef:
Op welke universiteit zit je nu? Zowel je 3e jaar van de ene, als het 1 jaar van de andere studie in 1 jaar doen lijkt me vrij moeilijk. Heb je gekeken naar de optie om een schakelminor te doen en dan een andere master te doen, of een dubbele master?

Erasmus Universiteit, in Rotterdam! Een schakelprogramma is een hele goede, bedankt! Daar had ik helemaal nog niet aan gedacht maar dat is ook nog een optie natuurlijk :)


Blijheid schreef:
Citaat:
Ik zit op het moment in het tweede jaar van een bachelor Psychologie. Op zich een leuke studie, maar ik begin me er steeds meer van bewust te worden dat ik eigenlijk niet echt weet wat ik ermee wil gaan doen
Tot een paar maanden geleden wist ik vrij zeker dat ik een master in (cognitieve) neurowetenschappen wilde gaan doen; hersenonderzoek dus. Begin dit jaar heb ik stage gelopen bij de afdeling neurowetenschappen in het Erasmus MC, en hoewel ik dit echt enorm leuk en leerzaam vond heeft het me wel aan het denken gezet... Ik weet namelijk niet of ik mezelf de rest van mijn leven in het onderzoek zie werken.


Je vind je opleiding leuk, je vind het werkveld enorm leuk en leerzaam; ik zou dus lekker in deze hoek blijven, je studie psychologie afmaken en aan de slag gaan als hersenonderzoeker. Vanuit daar kan je je weer verder ontwikkelen, op het moment dat je al wat ervaring hebt en beter weet wat je precies wilt.

Het komt over alsof je vooral twijfelt omdat je het gevoel hebt dat je nu een richting inslaat die voor de rest van je leven bepalend is, en dat is gewoon niet zo. Ook na een studie kan je nog alle kanten op :)


Je hebt wel een punt, dat laatste is inderdaad waarom ik twijfel. De twijfel komt ook wel deels voort uit het feit dat mijn interesses vrij breed zijn, dat merkte ik tijdens mijn studiekeuze ook al. Ik twijfelde op een gegeven moment tussen Psychologie, Rechten, Engels, hbo Fysiotherapie en hbo Verpleegkunde.

Het klopt dat ik het werkveld echt wel interessant en leuk vind en waarschijnlijk heb je ook wel gelijk dat het beter is om hier gewoon mee door te gaan. Het punt is dat ik dus veel te veel leuk en interessant vind en het gevoel heb dat ik me teveel beperk met alleen deze studie, maar zo te lezen valt dat dus mee :)


Deoiridh schreef:
Volgens mij klopt dat van het instellingsgeld niet. Als je je voor je nieuwe studie inschrijft voordat je je diploma ontvangt mag je nog wel voor gewoon college geld studeren.
Dus denk dat je een extra optie hebt. ;)

Ik had dit op de site van DUO gevonden erover: 'je hebt bij de aanvang van het studiejaar nog geen ander vergelijkbaar diploma behaald aan een bekostigde opleiding. Dus geen bachelordiploma als je je inschrijft voor een bacheloropleiding en geen masterdiploma als je je inschrijft voor een masteropleiding.'
Dus volgens mij is het wel zo dat ik echt voor twee studies moet staan ingeschreven op het moment dat ik begin aan de tweede studie.


Ygritte schreef:
Op basis van mijn eigen ervaringen zou ik het (toch) anders doen. Mijn ReMa is in een nogal andere richting dan mijn bachelor, met veel bijvakken die nóg weer meer verwijderd zijn van mijn bachelor. Verscheidene studiegenoten van mij hebben hetzelfde gedaan, en doen na hun bachelor een master in een (heel) andere richting, of twee masters in verschillende richtingen.

Ik denk dat je eerst goed moet bedenken wat je wil. Onderzoek? Bedrijfsleven? Een PhD? Als je nog niet weet wat je in de toekomst precies wil gaan doen, of dat nou onderzoek of bedrijfsleven is en met welk thema precies (dat weet ik ook niet, en het gros van de mensen in een (research)Master ook nog niet) is je huidige bachelor afmaken toch de beste keuze. Eventueel met zomerscholen, stages, cursussen, buitenland, bijvakken etc. erbij als verbreding of verdieping.

Waarom? Mijn ervaring is dat je tijdens je bachelor met zulke 'extra' dingen makkelijk richtingen kunt uitproberen, en daarna kun je met een pre-master of wat extra vakken tijdens je bachelor meestal vrij makkelijk een master van een andere studie of universiteit doen, zeker als je een goede student bent die kan laten zien dat ze veel extra dingen gedaan heeft en hoge cijfers haalt. Dat wil zeggen, als je een master hebt uitgezocht kun je daar dan vervolgens naar toe werken of mee in overleg gaan wat je nog zou moeten doen om in te stromen.

Je hebt vééél meer aan een master in het gebied waar je in wil werken, of aan twee masters, dan aan twee bachelors. (Om nog maar te zwijgen van het feit dat je cijfers waarschijnlijk kelderen van twee bachelors: bachelors hebben nog vrij veel les en verplichte vakken). En zeker onderzoeksmasters kun je redelijk 'vrij' invullen, zo heb ik (ReMa Taalwetenschap) er technische vakken erbij gedaan over dynamische systemen, maar ook een programma over AI in de gezondheidszorg.

Ivm je brede interesse kun je eventueel ook nog kijken of een overstap naar (bijvoorbeeld) een university college mogelijk is, in zo'n bachelor kun je zelf al vrij allerlei verschillende vakken en specialisaties bekijken en doen. Maar vooral: zolang je het nog niet zeker weet, probeer dingen uit! :)

Ga anders eens langs bij de studie-adviseur van verschillende bachelors en masters. Stuur er mailtjes heen en leg je probleem uit, en overleg ook met je eigen studie-adviseur. Soms hebben die ineens een heel goed idee, maar ze kunnen je in elk geval mogelijke trajecten voorleggen! :D


Huidige bachelor afmaken was ik sowieso al van plan :j Extra dingen erbij doen is een goed idee! Ik heb meteen even gekeken op internet en een studieadviseur gemaild wat de opties zijn qua keuzevakken, en zomerschool of een cursus zou ook interessant zijn :D Daar zal ik ook nog even naar kijken.

Over de twee bachelors heb je wel gelijk, een pre-master en eventueel twee masters klinkt als een beter plan :j

Ik zal bij mijn studieadviseur inderdaad nog even informeren wat het handigste is om te doen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 18:01

@TS; Leuk juist dat je zo breed geïnteresseerd bent! Bedenk ook dat niet alles wat je leuk vind, of waar je je in wil ontwikkelen, uit je studie hoeft te komen. Het kan ook in hobby's of vrijwilligerswerk zitten. Als ik je interesses zo lees denk ik bijvoorbeeld aan een cursus EHBO (of sportmassage?) doen naast je studie, en daarna een bijbaantje in die richting. Of misschien kan je iets doen bij een rechtswinkel of juridisch loket?

Luxorvalkje
Berichten: 1935
Geregistreerd: 06-03-09
Woonplaats: Haarlem

Re: Twee bachelors tegelijkertijd?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 18:29

Ik zat hier ook mee toen de harde knip zou worden ingevoerd. (Geen mastervakken mogen starten voordat je bachelor binnen is)

Ik heb toen mijn 3 bachelor jaar en eerste masterjaar (2 jarige master, dus eerste jaar vakken) in één jaar gedaan en ging er bijna aan onderdoor. Maar ik had ook 38 contacturen in de week.

Misschien kun je twee bachelors doen. En dan vakken van de een gebruiken voor de minor van de ander? Weet niet of jullie dat hebben, maar dat scheelt druk en tijd.

Of bijvoorbeeld je minor of keuzevakken zo kiezen dat je een andere master kan gaan doen?

Achterom
Berichten: 23029
Geregistreerd: 28-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 22:04

Char_lotte schreef:
Beleidsmedewerker spreekt me wel aan, maar (gezondheids)recht ook. Toen ik op de middelbare school een studiekeuze moest gaan maken was rechten mijn tweede keuze, en ik blijf het enorm interessant vinden en zou daar eventueel ook in verder willen denk ik.
Ik zal inderdaad goed gaan nadenken over wat mijn einddoel is! Dankjewel :)

Als de juridische kant je echt zo interesseert, dan heb je aan een studie gezondheidswetenschappen eigenlijk niet zoveel :n
Het juridische aspect zit zeker wel in mijn werk als beleidsmedewerker, maar gezondheidsjurist ben ik niet :n Dat word je alleen als je eerst rechten studeert en daarna een specialisatie doet voor gezondheidsrecht.

Tatjanaa

Berichten: 2986
Geregistreerd: 08-12-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-18 22:31

Wendy schreef:
Char_lotte schreef:
Beleidsmedewerker spreekt me wel aan, maar (gezondheids)recht ook. Toen ik op de middelbare school een studiekeuze moest gaan maken was rechten mijn tweede keuze, en ik blijf het enorm interessant vinden en zou daar eventueel ook in verder willen denk ik.
Ik zal inderdaad goed gaan nadenken over wat mijn einddoel is! Dankjewel :)

Als de juridische kant je echt zo interesseert, dan heb je aan een studie gezondheidswetenschappen eigenlijk niet zoveel :n
Het juridische aspect zit zeker wel in mijn werk als beleidsmedewerker, maar gezondheidsjurist ben ik niet :n Dat word je alleen als je eerst rechten studeert en daarna een specialisatie doet voor gezondheidsrecht.


Verkijk je hier niet op! Juist binnen de wetsevaluaties zijn sociaal wetenschappers zeer geliefd. Op het moment doe ik een vergelijkbare master met gezondheidswetenschappen en ga binnenkort meewerken in een wetsevalutie.

Kijk vooral ook verder richting de masters die je met gezondheidswetenschappen kan gaan doen. Als ik jou zo hoor zou hier wel iets van kunnen passen https://www.eur.nl/onderwijs/master/ove ... ation%3A35. Anders misschien nog de master Zorgbeleid & ethiek aan de Universiteit van Humanistiek. De master gezondheidswetenschappen aan de VU is erg economisch en echt gerich op onderzoek doen. Een pre-master gezondheidswetenschappen is wellicht net zo makkelijk/passend ipv dubbele master

Achterom
Berichten: 23029
Geregistreerd: 28-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-18 10:51

Tatjanaa schreef:
Wendy schreef:

Als de juridische kant je echt zo interesseert, dan heb je aan een studie gezondheidswetenschappen eigenlijk niet zoveel :n
Het juridische aspect zit zeker wel in mijn werk als beleidsmedewerker, maar gezondheidsjurist ben ik niet :n Dat word je alleen als je eerst rechten studeert en daarna een specialisatie doet voor gezondheidsrecht.


Verkijk je hier niet op! Juist binnen de wetsevaluaties zijn sociaal wetenschappers zeer geliefd. Op het moment doe ik een vergelijkbare master met gezondheidswetenschappen en ga binnenkort meewerken in een wetsevalutie.

Ja, onbetaald, of tegen lage vergoeding. Iedereen kan meewerken aan een wetsevaluatie.... Ik geef er ook regelmatig input voor, maar dat is wat anders dan als gezondheidsjurist aan de slag gaan.

_Lot

Berichten: 1449
Geregistreerd: 20-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-02-18 20:53

Blijheid schreef:
@TS; Leuk juist dat je zo breed geïnteresseerd bent! Bedenk ook dat niet alles wat je leuk vind, of waar je je in wil ontwikkelen, uit je studie hoeft te komen. Het kan ook in hobby's of vrijwilligerswerk zitten. Als ik je interesses zo lees denk ik bijvoorbeeld aan een cursus EHBO (of sportmassage?) doen naast je studie, en daarna een bijbaantje in die richting. Of misschien kan je iets doen bij een rechtswinkel of juridisch loket?

Daar heb je helemaal gelijk in :j Naar een cursus (paarden) sportmassage heb ik al eens eerder gekeken, maar ik wist/weet niet zeker of dat te combineren is met mijn studie dus dat wil ik op een later moment een keer gaan doen :) Een bijbaantje of iets bij een rechtswinkel/juridische loket is ook een goede!


Luxorvalkje schreef:
Ik zat hier ook mee toen de harde knip zou worden ingevoerd. (Geen mastervakken mogen starten voordat je bachelor binnen is)

Ik heb toen mijn 3 bachelor jaar en eerste masterjaar (2 jarige master, dus eerste jaar vakken) in één jaar gedaan en ging er bijna aan onderdoor. Maar ik had ook 38 contacturen in de week.

Misschien kun je twee bachelors doen. En dan vakken van de een gebruiken voor de minor van de ander? Weet niet of jullie dat hebben, maar dat scheelt druk en tijd.

Of bijvoorbeeld je minor of keuzevakken zo kiezen dat je een andere master kan gaan doen?

Dat lijkt me heel heftig! 38 contacturen per week is ook wel erg veel, ik heb er maar 8!
Via pb heb ik al van iemand de tip gehad om (een deel van) een pre-master als minor te doen, dus daar zit ik inderdaad aan te denken. Bedankt voor de tip in ieder geval :D


Wendy schreef:
Char_lotte schreef:
Beleidsmedewerker spreekt me wel aan, maar (gezondheids)recht ook. Toen ik op de middelbare school een studiekeuze moest gaan maken was rechten mijn tweede keuze, en ik blijf het enorm interessant vinden en zou daar eventueel ook in verder willen denk ik.
Ik zal inderdaad goed gaan nadenken over wat mijn einddoel is! Dankjewel :)

Als de juridische kant je echt zo interesseert, dan heb je aan een studie gezondheidswetenschappen eigenlijk niet zoveel :n
Het juridische aspect zit zeker wel in mijn werk als beleidsmedewerker, maar gezondheidsjurist ben ik niet :n Dat word je alleen als je eerst rechten studeert en daarna een specialisatie doet voor gezondheidsrecht.

Ah okay, daar zit wel iets in inderdaad. Het feit dat gezondheidswetenschappen zo breed is spreekt me erg aan, maar als ik ga bedenken waar ik echt verder in zou willen dan is dat toch wel gezondheidsrecht. Ze hebben daar onder andere in Amsterdam een pre-master voor (aan de EUR ook, maar die is alleen voor studenten gezondheidswetenschappen of geneeskunde) dus misschien dat ik dat dan beter kan doen dan een pre-master in gezondheidswetenschappen.