[ENQ] Gezocht: mensen tussen de 25 en 45 jaar oud

Moderators: Nala, Mondy, Mjetterd, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar, Princesj, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Myrna91
Berichten: 232
Geregistreerd: 20-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-17 21:45

Oke, ik heb hem ingevuld, maar is dit een serieus onderzoek? 

Jij wilt niet dat andere mensen beinvloed raken door reacties. Prima, maar dan moet je ook een eerlijk en niet van één kant bekeken vragen stellen over een onderwerp waarvan veel mensen de werkelijke achtergrond niet kennen! 

De dierwelzijnseisen in Nederland zijn enorm hoog, vergelijk maar eens in andere landen. De beesten die gehouden worden in een gangbaar systeem hebben het in de meeste gevallen super luxe. 

Paar voorbeeldjes waar de (gangbare)koeien in onze stal beschikking over hebben: lekkere diepe ligboxen voorzien van een dikke laag strooisel, koeborstels, speciale welzijnsvloer voor een goede drukverdeling van de klauw, koeien kunnen zelf weten wanneer ze gaan eten, gemolken worden (door robots) en wanneer ze naar buiten gaan. De laatste week van de droogstand komen ze in een groot strohok waar de koe kalft. Als het kalf geboren is mag de koe het kalf droog likken, hierna wordt de koe gemolken, kalf in een ruime box gedaan en krijgt vervolgens direct een aantal liters biest. Als het kalf een aantal dagen oud is goed te pas is en zelfstandig drinkt komt gaat het over naar het grote strohok voorzien van een melkautomaat. Hier kan het kalf zelf zijn melk halen (zit een bepaalde curve in voor aantal liters naar leeftijd). 

De redenen die jij opgeeft zijn compleet onzinnig! Wij moeten ons uiterste best doen om de kop boven water te houden en worden compleet gestoord door alle wet en regelgeving van tegenwoordig! 

Vergeet daarnaast niet dat kalveren zonder antilichamen geboren worden. Zei moeten alle antistoffen binnenkrijgen via de biest van de moeder. Stelregel hierbij is dan ook: vlug, vers, vaak en veel. De eerste uren na de geboorte is de darmwand nog niet volledig gesloten en kunnen de antilichamen het best opgenomen worden. Als de kalf bij de koe blijft is hier geen controle over, daarnaast drinkt het kalf steeds kleine beetjes en blijft moeders doorproducenen waardoor de biest eigenlijk verdunt wordt en de kwaliteit achteruit gaat. 

Daarom is het zo belangrijk voor de gezondheid van het kalf om zo snel en zoveel mogelijk biest te krijgen van de eerste melking in een hygienische omgeving.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ievie, Juut en 30 bezoekers