2x ziekgemeld in korte tijd bij nieuwe baan

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Happyfeet2

Berichten: 202
Geregistreerd: 03-10-15

2x ziekgemeld in korte tijd bij nieuwe baan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-01-17 21:03

Hallo allemaal,

Ik schrijf het graag van me af en hoor graag wat jullie denken/aan ervaring hebben.
Ik heb sinds 1 december een vast contract op mijn werk. Nu ben ik voor de 2e keer ziek, sinds 1 december. De eerste keer was het de griep (2 dagen niet gewerkt, had daarvoor al griep maar doorgewerkt) en nu moest ik vandaag naar de spoedeisende hulp, ongelukje bij het koken.

Nu is het zo dat ze hier in Belgie ziektebriefjes uitschrijven. De dokters controleren je dus, en schrijven op een briefje hoelang je niet mag werken. Bij mijn griepje schreef ze 2 dagen uit, nu maar liefst 5 dagen zodat de wond kan beginnen met de genezing. Daarna rustig aan. Maar ik baal er dus zozozozo onwijs van, zit echt met een knoop in mijn maag thuis nu. Net een nieuwe baan, en al 2 keer ziekgemeld. Wat zullen ze wel niet denken :( Ze bellen me morgen met hoe we het gaan regelen, maar ik ben zo bang om mijn baan te verliezen. Of is dat 'te extreem' gedacht? Mijn werkgever is aardig maar staat ver van ons af, is een massaal bedrijf dus kent niet veel werknemers persoonlijk. Maakt het extra eng om jezelf ziek te melden. Ik heb aangeboden toch te komen werken, al is het maar met kleine dingen helpen, de zaak openen en sluiten, studenten aan te sturen etc; maar dat mag verzekeringstechnisch niet zeiden ze.

Iemand hetzelfde meegemaakt? Ziek zijn tijdens je eerste werkweken? :( Ik ben nevernooit ziek, en nu dus al 2 keer. Hoe reageerde jullie baas?

"We as people, might be as the birds. They undergo storms, winds, and they never give up.
We should not be afraid of these storms, instead we ought to have wings and fly" Rosa-These storms


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Mirjam, GrapeshotBot, Peerke_, thirteenn en 23 bezoekers