Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Neej

Berichten: 17610
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 21:14

Je merkt het vanzelf. Werken is een noodzakelijk kwaad (tenminste, iets met een hypotheek enzo) maar je moet er wel energie van krijgen om het vol te houden. Je spendeert immers het grootste deel van je wakkere tijd op je werk. En als je er geen energie van krijgt (kan komen door het werk zelf, maar ook je collega's, de werksfeer...) dan zit je op langere termijn gewoon niet op je plek. Als je elke dag ellendig van je werk thuis komt dan kun je denk ik beter wat anders gaan zoeken..

Jeaulijn schreef:
Ik denk dat je het gewoon weet. Caira beschrijft het heel mooi, je MAG werken, je MOET niets.

Ik heb in oktober 2015 ontslag genomen, zonder zicht op een nieuwe baan (ondertussen al wel weer lang en breed aan het werk hoor). Dit omdat ik mijn werk niet meer kón uitvoeren, ik was op. Maar dat gevoel dat ik daar niet op mijn plek zat had ik al van begin af aan, ondanks dat het werk soms best leuk was. Mijn directe collega's waren niet leuk en kon van alles tegen ze zeggen, duidelijk maken of mezelf maar weer aanpassen, maar dat was toen gewoon op.

Achteraf had ik veel eerder naar mezelf moeten luisteren, dan was het allemaal niet zó afgelopen. Ik mag nog blij zijn dat ik uiteindelijk toch naar mezelf heb geluisterd, anders was het nog erger geweest. Ik denk zelf dat ik geen burn-out heb gehad, maar ik zat er wel tegenaan en heb nu nog steeds last (wordt gelukkig nu eindelijk wat minder, dagelijks - wekelijks) van die dingen.

Natuurlijk moet je reëel blijven, maar je moet wel doen wat je leuk vind. Als je tegen je zin iets doet, gaat het je alleen maar meer tegenstaan. Je moet jezelf uit bed en naar je werk slepen, je hebt er geen lol meer in, onverklaarbare huilbuien. Het is het allemaal niet waard!


Zelfde hier, al heb ik wél een nieuwe baan gevonden, maar ik zit verder echt precies in hetzelfde schuitje. Er viel een lást van me af toen ik vanmiddag m'n ontslag heb ingediend! En ik stond ook op het punt om SOWIESO m'n baan op te zeggen, ook al zou ik nog niks anders hebben.. Ik denk ook dat ik heel dicht tegen een burn-out aan zit of misschien er wel al in.. Echt zo herkenbaar! Jezelf elke ochtend weer naar je werk toeslepen, huilbuien, enorm prikkelbaar en nergens meer zin in.. Maar ook fysiek heb ik er last van, m'n weerstand is volledig kwijt (ben echt voor de 6e keer dit jaar verkouden) en ik heb nog geen energie voor een rondje met het hondje..

Bij mij was het overigens deels wel het werk, ik zit in een heel commerciële functie en vanaf het begin heb ik daar mijn twijfels bij gehad. Contact met klanten vind ik ontzettend leuk en daar haal ik echt wel energie uit, maar het MOETEN verkopen, de targets boven mijn hoofd, zijn al 2 jaar een issue bij mij. Toen mijn afdeling ging reorganiseren en we in een zelfsturend team gedumpt werden ging het van kwaad tot erger. Enorme werkdruk, aan alle kanten wordt er aan ons getrokken.. Iedereen zit vol met stress en dat komt de werksfeer niet ten goede... En dan zit ik nu ook nog eens in een team waar ik net niet lekker in pas.. Al die factoren los had ik misschien nog wel kunnen handelen maar tegelijk maakte het dat ik heel, heel ellendig van mijn werk word.

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers