CV aanleveren voor specifiek evenement, hoe indelen?

Moderators: Dani, ynskek, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
simodi

Berichten: 8520
Geregistreerd: 21-04-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 23:59

imd schreef:
Vanuit mijn studie wordt er binnenkort een groot evenement georganiseerd, waarbij verschillende recruiters vanuit grote bedrijven aanwezig zijn. Nu is het de bedoeling dat je voor dit evenement een CV aanlevert, uit alle CV's worden dan mensen geselecteerd die met de recruiters in gesprek gaan. Ik zelf zie het momenteel meer als een orientatiedag, gewoon om eens te zien hoe het gaat en wat te netwerken.

Nu moet ik natuurlijk wel een fatsoenlijk CV aanleveren. In principe heb ik een behoorlijk up-to-date CV, die ik voor sollicitaties soms licht aanpas. Nu kwamen bij mij alleen een aantal vragen op:
- ik heb een unisex naam, heb nu op mijn cv gezet, bij personalia, "geslacht: vrouwelijk". Kan dit?

Antwoord: zou ik inderdaad erbij zetten. Of een pasfoto bij je cv, zie je tegenwoordig ook veel en dan is neem ik aan te zien dat je vrouw bent? ;)

- mijn ouders hebben een melkveebedrijf waarin ik al een aantal jaar meewerk, hoe vermeld ik dat op mijn CV? De recruiters die komen zijn echt meer van de (multi)nationals, maar ik denk dat het ook zeker een plus kan zijn dat je al jaren thuis meewerkt, of toch weglaten?

Antwoord: onder Werkervaring, of bij de Profielbeschrijving van jezelf. Dat je zelfstandig kunt werken en dan dit vermelden.

- ik heb in het verleden natuurlijk ook bijbaantjes als kassawerk etc gedaan. Dit zijn er twee. Zet ik die apart op mijn CV of maak ik er (ivm niet echt relevant en interessant) één kopje van, zoiets als "diverse bijbanen, bedrijf x en bedrijf y. Werkzaamheden x en y." ?

Antwoord: kopje maken Overige werkervaring.

- ik heb een e-mailadres wat aan een (inactieve) website is gekoppeld. Met een niet-gangbaar iets achter de @ dus. Kan ik deze gewoon gebruiken, of kan ik beter een g-mail adres hierop zetten? Ik ben een beetje bang dat ik dan dingen mis (in de toekomst, als ik echt reacties verwacht), aangezien ik m'n gmail niet gebruik..

Antwoord: ik zou een goedwerkend emailadres nemen. Veel sollicitatie info gaat toch via mail.

Ik hoop dat iemand hier een antwoord op of mening over wil geven. Vast bedankt!

Zie de antwoorden hierboven!
Veel succes!

Love - language - leadershipsimodi

Berichten: 8520
Geregistreerd: 21-04-05

Re: CV aanleveren voor specifiek evenement, hoe indelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 00:06

Als ze een cv vragen zou ik niet met links gaan werken. Ze willen in een oogopslag in je cv kunnen lezen wat je kunt.
Niks zo vervelend als zelf moeten gaan doorklikken om de nodige info te krijgen ... Grote kans dat ze je dan juist links laten liggen.

Love - language - leadership

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense en 9 bezoekers