Opleiding HBO paardensport/paardenhouderij

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Bravour89
Berichten: 130
Geregistreerd: 24-04-13
Woonplaats: Omg. Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 19:47

het hangt er vanaf wat je zelf wilt en welke stages en\of richting je kiest. Alle HBO paardenopleidingen zijn in principe breed, omdat men anders teveel mensen opleidt voor een te kleine sector of omdat het een afstudeerrichting is binnen een opleiding. Ik heb zelf Diermanagement gedaan, maar dan moet je eerst 1 of 1,5 jaar algemene modules volgen voordat je wat met paarden gaat doen.


Bravour89
Berichten: 130
Geregistreerd: 24-04-13
Woonplaats: Omg. Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 14:21

x_Rebecca schreef:
Unihorses, ik denk dat je een verkeerd beeld hebt opgedaan van de stoas.

Ik ben afgelopen juni afgestudeerd aan de stoas en van de mensen die tegelijkertijd met mij zijn afgestudeerd, is denk ik 60% het onderwijs in gegaan en de rest de sector. Zo werkt er een meisje nu bij de FNRS, iemand bij één of andere hengstenhouder die ook allerlei evenementen organiseert, iemand als adviseur voeding, iemand anders bij een paardenblad als journalist en weer een aantal anderen bij de Rabobank.

Ja, het is een docentenopleiding, maar als je mijn vorige bericht of de site van de stoas had gelezen had je dat ook kunnen weten :+ Ik vind het een beetje vreemd dat je nu zegt dat 'je echt noooooit naar de stoas zou gaan' om een aantal redenen die niet kloppend zijn :+

Zoals ik in mijn vorige bericht ook heb uitgelegd, bestaat de opleiding uit verschillende modules. Tien modules zijn verplicht, dit zijn vier modules gericht op het onderwijs, een module gericht op het maken van educatief/lesmateriaal, dit wordt aangeraden op het onderwijs, maar kan ook heel goed in de sector.

Van de andere vijf verplichte modules, zijn er drie modules echt gericht op paard (als je van havo komt zelfs vier), je leert hierbij de algemene dingen en loopt stages op gewone stallen, maar je krijgt ook een semester lang les over trainingsfysiologie, voeding, fokkerij en dat soort dingen.

De andere twee modules zijn gericht op je eigen ontwikkeling (wie ben ik en wat wil ik in de toekomst) en een samenwerk-module waarbij je de basisprincipes van correct samenwerken leert tijdens bijvoorbeeld het plannen van een evenement (mocht je dit in de paardensector willen doen, wordt dit meestal toegejuicht).

Ik denk ook dat je geen praatje hebt gehouden met de paardenman van de stoas, hij is zelf dierenarts gericht op paarden en al jaren hoofd afdeling paard. Een geweldige man die je zoveel mogelijk stimuleert om de sector op te zoeken, omdat hij vindt dat er te weinig mensen de sector nog echt in gaan. Hij probeert je ook zoveel mogelijk te prikkelen om af te wijken van het standaard curriculum om op die manier de opleiding naar je eigen hand te zetten. Zo heb ik bijvoorbeeld paardhouderij gedaan, maar dat vond ik helemaal niet leuk. Ik heb daardoor alles gericht op ecologie en grote grazers (koeien, paarden) in natuurgebieden. Heel anders, maar ik heb er heel veel van geleerd.

De overige zes modules die je moet volgen zijn helemaal eigen keus, er zijn hierbij vier docentgerelateerde en zes sectorgerelateerde modules waar je uit kunt kiezen.

Ik probeer je overigens totaal niet over te halen om toch voor de stoas te gaan, maar ik wilde toch even het een en ander wat beweerd wordt rechtzetten.


Hoe zit het met de stages die je moet lopen? Moet je van alles wat meekrijgen of mag je ook alleen stages kiezen voor jouw interesse (dus alleen stages die betrekking hebben met kennismanagement of onderwijs?).

Bravour89
Berichten: 130
Geregistreerd: 24-04-13
Woonplaats: Omg. Deventer

Re: Opleiding HBO paardensport/paardenhouderij

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 17:52

Ok dat is duidelijk. Bedankt!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Shawn en 33 bezoekers