eenvoudige wissels

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-01 20:40

Zo af en toe ben ik er wat mee aan het stoeien een tijdje terug hadden we ze in de les gedaan en mijn instructeur was niet ontevreden dus mocht ik thuis wat spelen (het moet eerst redelijk gaan zodat de eerste beginnersfouten van mij en lottie eruit zijn voor ik home allone mag oefenen)
Lodewijk is een paard dat heeeeeel erg mee gaat denken dus ik moet voor erg veel afwisseling zorgen en dat doe ik door ze op de e-b lijn te rijden de a-c lijn de diagonaal en ook tijdens links of rechts omkeertjes of in een slange volte.
rechtstellen:stap stappen totaan de hoefslag en verder in de andere galop.
Ik ben er echt spelenderwijs mee bezig dus de afgelopen 2 weken niet omdat ie iets lag te klooien met de aanleuning en dan ga ik hier niet aan beginnen gister liep ie weer lekker en vandaag ook dus weer bezig met de eenvoudige wissel eerst een keertje door de draf aantal passen draf en de andere galop en toen door de stap en toen ging het mis.
Zodra ik de overgang naar stap maak maakt niet uit waar ondanks dat deze oefening vrij zeldzaam voor 'm is wordt ie heet.
Hij vind dit erg leuk en wil dus wat graag in galop weer verder dus ik krijg een ongevraagd traver/appuyement galopsprong op de plaats en alles ondanks dat ik zo stilmogelijk zit.
Nouja de beste oplossing op dat moment was doorstappen (half rondje dus) totdat ik 'm eindelijk kon rechtrechten en toen gewoon verder in draf.waarna ik 'm even lang heb gelaten en toen later nog weer eens geprobeerd.
uiteindelijk heb ik nog 3 keer de de wissel door de stap gereden en toen waarvan 1 keer op de diagonaal en toen was het redelijk voor de X stap en vlak voor de hoefslag had ik 'm weer rustig lekker en recht zodat ik weer weg kon galoperen.
Instructeur gebeld en die is er niet...
Voorlopig ga ik dit maar niet meer oefenen tot ik weer les heb maar hoe zouden jullie dit nou oplossen?
zou ie er dan niet aan toe zijn? Aan de andere kant had ik ook zoiets toen ik begon met wijken hij vind het zo leuk dat ik niet meer normaal kon afwenden want hij zwabberde al wijkend over de middenlijn en ik krijg 'm amper recht.
Ik baal er dan zo van he dat er dan niemand kan zeggen ja maar dat moet je zus of zo oplossen op het moment.
Maarja je kan niet wachten met oplossen tot ik eindelijk weer kan gaan lessen.
Ik heb niet het idee dat het verzet is die oortjes gaan erop hij blijft heel fijn in de hand en let dus super op zou het toch een manier van spelen zijn? hij zwiept niet met zijn staart maar hij wacht totaal niet op mijn hulpen ofja hij zit te wachten om mijn hulp en weet van gekkigheid niet wat ie moet doen tot die hulp komt lijkt het wel.
Ik ben al langer bezig met de gewone galop stap stap galopoefeningen en die gingen goed ik stap dan gewoon door en ga verder in draf of ik galopeer een stuk door.
pfff lang verhaal geworden maar mijn vraag is wat zouden jullie doen en hoe zouden jullie zoiets opgelost hebben?Ik gok op dat ik voorlopig dit maar even links moet laten liggen tot ik weer les heb?

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 21:07

Je kunt jezelf helpen door hem bijvoorbeeld na een wending eerst goed recht te maken en pas als hij dat doet hem te laten wijken.
Voor het aanspringen kun je hem ook eerst rechtstellen. Hij neemt dan niet de buiging als hint om aan te springen. Misschien moet je hiervoor eerste het recht aanspringen oefenen. Het belangrijkst is dat hij wacht op jou. Wissel het dus af. Na galop ga je stappen en 'wie weet' weer aanspringen. Je kunt ook halthouden, wending om de achterhand, of wat dan ook doen. Leer hem te wachten.

Rhys
Berichten: 6351
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 21:11

Ik werk er nu zelf ook naartoe dus weet waar je het over hebt Lachen
Ik zou gewoon rustig zo doorgaan zoals je nu doet. Als ie zo moeilijk gaat doen gewoon geduldig afwachten en doen alsof er niks aan de hand is.

de mijne vind het ook erg moeilijk om goed regelmatig en recht (en aanelkaar niet te vergeten)te stappen, maar mijn instructrice zegt dat het vanzelf goedkomt, gewoon eerst zorgen dat je de overgangen galop-stap en stap-galop afzonderlijk voorelkaar hebt en ze dan steeds vlotter 'achter elkaar' rijden.

Succes!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 21:17

Sorry hoor, even off-topic.

Eindelijk nog iemand die Heather Nova kent, wow. Island vind ik de mooiste. 'i need an island, somewhere to sink a stone, I need an island, somewhere to burrie you....

Fitzroy

Berichten: 25044
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 22:01

Kim, ik heb dat probleem ook vaak. Je paard weet al wat er gaat gebeuren en is je voor. Dus het belangrijkste: afwisseling, niet geforceerd die wissel willen rijden. Dus overgang galop-stap en dan inderdaad iets anders gaan doen, dan weer in galop aanspringen. Gewoon rechtuit stappen of draven, maakt niet uit, maar even niet galopperen. En bv. een overgang op de A-C lijn rijden maar daarna rijd je de hele A-C lijn rechtgericht in galop door. Je moet hem vooral attent houden op jouw hulpen, hij mag niet het initiatief overnemen.

Ik kan bv. echt niet meer dan 1 keer voor een maand een proef oefenen, want die d..... van mij weet dan precies al wat er gaat komen en ontwikkelt eigen initiatieven die ik niet echt op prijs stel *LOL* *LOL* *LOL* Misschien had Fitz een ander beroep moeten kiezen dan dressuurpaard, dan werd het wel gewaardeerd *LOL* *LOL* *LOL* *LOL*

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-01 07:36

Zo te lezen wil Lot gewoon veel te goed zijn best doen voor je. Je kunt wachten tot je weer les hebt maar ik weet niet of er al duidelijk is wannneer dat gaat gebeuren. Wat ik zou doen is heel veel afwisseling houden in die oefeningen, zodat hij niet weet wat hij kan verwachten. Ik ken dit probleem van de changementen en heb toen al deze onderdelen afgewisseld. Dus overgang naar de stap en dan halthouden, overgang naar de stap en weer in dezelfde galop aanspringen, overgang naar de draf ipv stap, door in contragalop over de diagonaal en zoals je zelf al aangaf op verschillende plaatsen de overgangen rijden.
Succes ermee.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-01 12:29

Hoi Kim, klinkt heeeeel bekend, ik heb ook zo'n meedenkertje.
Toen wij begonnen met de eenvoudige (nou ja, eenvoudig...... <lol>) wissels gebeurde precies hetzelfde.
Ik moest er echt heel veel afwisseling in aanbrengen, zowel qua plaats als qua vervolgtempo.
Dus niet steeds op de diagonaal want dan wordt ze helemaal knetter. Maar ook niet steeds van galop naar stap, maar ook naar draf, of even verzamelen alsof je een overgang terug wil rijden en dan ineens middengalop. En na vier passen stap ook eens halthouden, achterwaarts, halthouden, stap en dan weer galop etc.
Zo heb ik haar met veel bloed zweet en tranen geleerd om een (klein) beetje haar geduld te bewaren.

Overigens ben ik nu met de vliegende wissels bezig en ook daar krijg ik weer dat hittepetit-probleem voor m'n kiezen. Als ze ook maar denkt dat er een changement aankomt, wil ze een "aanloopje" nemen. Nu volg ik dus wederom dezelfde tactiek.

Succes!

Sonja

janna

Berichten: 4536
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-01 12:47

x.
Laatst bijgewerkt door janna op 20-02-22 14:06, in het totaal 1 keer bewerkt

-

Jasmijn

Berichten: 3744
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-01 13:31

Ik zou ook gewoon na de overgang naar de stap niet meer aanspringen tot je de stap weer rustig hebt, anders gaat dit ten koste van je stap!!
Dus veel andere dingen gaan doen of hem na de overgang naar de stap even lang gooien of zo, zodat hij de overgang galop/stap, niet meer in verband brengt met die van stap/galop.
Kijk eens in de hogere klassen hoeveel (of eigenlijk hoe weinig) paarden er nog zuiver stappen, dus wees erg zuinig op je stap.

Navragen is beter dan afvragen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-01 18:39

Wat alle anderen ook al gezegd hebben: het beste is om eerst de afzonderlijke overgangen te bevetigen, en ze dan pas aan elkaar te rijden. Ook dan blijven varieren, blijf je paard verassen zodat hij op jou moet letten ipv zelf al initiatief te tonen. Succes!!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ubermetrics en 8 bezoekers