Bokt.nl • opbouwen conditie en hoe te rijden?
Pagina 1 van de 1

opbouwen conditie en hoe te rijden?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-01-02 11:18
door Nonnie
Ik heb Homero nu bijna een week. Ik longeer hem nu elke dag ongeveer een kwartiertje (de eerste 2 dagen heb ik hem losgegooid, en het longeren heel langzaam opgebouwd).
Dit ga ik nog een week zo doen, de laatste paar dagen met bijzets, en dan als hij eraan toe is wil ik er weer eens op. Wat kan ik dan het beste doen? Hij heeft nog totaal geen conditie, en aantal maanden lang is hij alleen losgegooid en heel af en toe aan de longe geweest...Of kan ik hem, beter nog een tijd langer longeren?
Ik wil dus graag weten wanneer ik er weer op kan(kunnen jullie niet precies bepalen, maar hoe kan ik dat merken dat hij er weer aan toe is), hoelang en vooral HOE ik hem dan moet gaan rijden Verward

veel stappen

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-01-02 11:30
door odis
Is hij wel al ingereden??? Ik zo er gewoon opgaan. In het begin niet zo lang en lekker veel stappen. Krijgen ze goede conditie van en het liefst op de harde weg. Toen ik mijn paard kreeg, gaven ze mij ook het advies om er zo snel mogelijk op te gaan rijden. Ik heb hem een dag laten staan en ben de volgende dag er 20 min. op gaan rijden. Heel veel gestapt en op een gegeven moment overgangen stap/draf. Daarna veel buiten gestapt en gedraaft op de harde weg. Hij heeft nu een superconditie.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-01-02 11:35
door Bobo
Je kunt je paard beter zoals je zelf al zei nog een tijdje longeren maar met zadel en hoofdstel op, als je d'r een half uurtje of nog langer hebt gelongeerd zou je je er voorzichtig erop kunnen rijden niet in galop maar heel lang stappen en dan gaan draven. Je zou er een proffessioneel iemand zoals je instructeur er bij kunnen halen. Die kan zien wanneer jij je paard kan berijden volgens hem. Of iemand die je paard longeert terwijl jij er op zit. Zo kun je langzaam de conditie van je paard opbouwen. Maar ook is een keer gewoon los rijden in de bak.
Veel succes ermee Knipoog en haal er gewoon een persoon bij die ervaringen heeft met dit soort dingen.

-xx-
Sanne

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-01-02 12:23
door Anoniem