Bokt.nl • vanzelf nagevelijk?
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-01 22:32
door Evy
Het is toch goed als een paardje uitzichzelf nagevelijk is?
Odin gaat vanzelf in de krul lopen maar dan komen er in de teugels een ''boogje'' te hangen. Is dat dan weer slecht omdat je eigelijk aanleuning moet hebben, of is dat juist goed? Ik weet het niet meer hoor.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-01 22:46
door orri
Probeer je teugels als je onderarmen (vanaf je elleboog) te zien die heel lang zijn en die contact hebben met de mond van je paard, ipv de teugels.
In je onderarmen kunnen ook geen boogjes hangen..._________________
<FONT COLOR="white">*Opinions are like assholes...everybody's got one ~ Larry Flynt*</FONT>
<FONT COLOR="purple">[img]../upload/19/925.gif[/img]*Moderator Vraag-Maar-Raak*</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-12-10 09:00 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-01 23:16
door rhijnauwen
als hij vanzelf 'in de krul' loopt met de teugels in een boogje is hij niet nageeflijk! nageeflijkheid komt door een actieve achterhand, een aangespannen rug het aannemen van de ruiterhand dus aangespannen van achterhoef- been, rug hals etc. dus als de teugels in een boogje hangen zit er ' een kink in de kabel' is de verbinding verbroken, alsof je met iemand aan de telefoon zit en de andere kant zegt niets terug, je moet een constant 'gesprek' kunnen voeren met de paardenmond, door een verende verbinding *LOL* ik hoop dat ik het je iets duidelijker heb kunnen maken, succes! *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-01 23:22
door Evy
Ze loopt wel goed met haar achterhand eronder. Dat is toch wel goed?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-12-01 09:53
door CC - LOVER
als de teugels los komen te hangen is het niet goed, dan heb je geen aanleuning
probeer steeds contract met de mond van je pony te houden, drijven van achterenuit, (het motortjes zit altijd achteraan)
maar loopt je pony wel echt 'aan de teugel' want je ziet dit ook wel eens, dat de pony wel in een heel mooi krulletje loopt, maar veel te diep, echt met z'n hoofd achter de loodlijn, en dit is helemaal niet goed
áls dat bij jou pony het geval is moet je hem veel meer drijven, zodat z'n hoofdje weer wat meer omhoog komt

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-12-01 13:18
door Dees
Je paard moet vol vertrouwen het contact dat jij met je hand en teugel op het bit zoekt aannemen. Dan heb je aanleuning. Wat jouw paard doet is achter de teugel lopen, hij ontwijkt de aanleuning door erg te krullen en de teugels losjes te laten hangen in plaats van eraan te lopen. Dan lijkt het wel alsof je paard met de achterbenen er goed onder loopt, en dat kan oook heus, maar je paard geeft op dat moment zijn rug niet.
Door een lekkere aanleuning zal je paard, mist goed bijgestaan met jouw been, lekker rond gaan lopen, over de rug, lekker verend en soepel en de achterbenen zullen nog beter gaan dragen. Daar wil je naartoe en dus moet je paard die teugel en het bit willen aannemen.

Waarom het dat niet doet kan verschillende oorzaken hebben. Of je drijft niet goed (geen been op de juiste momenten), of je bent te ruw in de hand, of je paard heeft gebitsproblemen, of is gewoon nog niet sterk genoeg getraind om over de rug te kunnen lopen. Lekker rijden, goed voorwaarts houden, zacht en STIL contact bieden met jouw hand en wachten wat er gebeurd. Dan zal je paard dat bit heus wel opzoeken. Dat heeft tijd nodig en vertrouwen. Een goede instructie kan je erbij helpen. bedenk: dit is een lastig probleem om op te lossen, je zal altijd maar een hele lichte aanleuning houden als het straks goed is, wees dus erg voorzichtig met je handen en blijf geduldig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-12-01 19:15
door Evy
Ik denk dat het komt omdat ze nog erg groen is en ik zit nu op de ponyclub (4 weken ofzo) dus het zal later wel goed gaan hoop ik. Ik ben wel heel zacht en stil met mijn hand dus daar zal het niet aan liggen. Haha! En als ze ''inde krul'' gaat lopen dan kauwt ze wel op het bit. En ze is van zichzelf al heel erg voorwaarts, dus ik hoef eigelijk niet mijn been er aan te leggen.

_________________
ODIN : Halfgod van de Oudnoorse Mytheologie.
God van de Oorlog en Dood.
(klopt niet want ze is heel lief!!!!!!!)

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Evy op 2001-12-10 18:46 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-12-01 20:33
door GAB
Probeer alleen niet je been van het paard af te houden, alleen al omdat ze al voorwaarts is. Altijd erbij houden, gebruiken. Je kunt nl. ook nog problemen krijgen dat ze, als jij eenmaal even je been hebt aangelegd, vooruit sprint op die minimale aanraking. Je krijgt dus een paard die dan overgevoelig reageert op jouw been.

Dat wou ik ff kwijt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-01 10:40
door Dees
Nou Evy, een paard wat zo voorwaarts is dat jij je been er amper aan kan leggen, zo'n paard is niet AAN het been, maar VOOR het been. Je paard moet AAN het been zijn om zo gedreven te worden dat je het AAN te teugel kan rijden.
Het lijkt hartstikke leuk, een vlot paardje met een hele lichte teugeldruk, maar in feite ontwijkt dit paard nu iedere vorm van contact. Door hard te lopen en in de krul te duiken.....Dat is dus niet de bedoeling. Zoek hulp hierbij, want nu gaat het mischien wel lekker, echte ver kom je zo niet want je hebt geen eerlijk contact tijdens het rijden. Succes *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-01 10:44
door Jura
Mijn jonge paard deed dat in het begin ook, maar probeer je pony tegen je hand aan te drijven, zodat ze van achteren gaat werken en je druk voelt op het bit, dan pas heb je aanleuning.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-01 11:16
door marloes-joy
ik ga helemaal met Jura mee!