Bokt.nl • Hoe zie je dat een paard z'n achterhand gebruikt?
Pagina 1 van de 1

Hoe zie je dat een paard z'n achterhand gebruikt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 19:14
door tess_84
Hej,

misschien een domme vraag, maar ik zou graag weten hoe je kan zien als een paard zijn achterhand goed gebruikt of niet.

Groetjes
Tessa

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 19:44
door surcas
als de agterhoeven ong in de afdrukken van de voorhoeven wordt gezet ofsow..(weet het niet zeker hoor)

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 20:16
door josien
Helemaal geen domme vraag.

Eerst even wat zie jij als goed achterhand gebruik. Dat de achterhand goed onderkomt en draagt, waardoor het paard opwaarts gaat bewegen. Of zie jij goed achterhand gebruik als de achterbenen sterk onder komen zonder gewicht te dragen en er dus geen opwaartse beweging is en dat het hoofd hals houding rond is.

Over die eerste. Dit zie je doordat het zoals gezegt het paard opwaarts gaat bewegen. De achterbenen word in de hoef afdrukken van de voorbenen gezet en de achterhand daalt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 20:32
door Iris82
Volgende vraag:
Hoe voel je het als je paard zijn achterhand net dat beetje extra gebruikt?
Het verschil tussen een paard dat voor geen meter loopt en een paard met een redelijk actief achterbeen kan ik wel voelen, maar als mijn instructrice zegt: ja nu loopt ie echt supermooi met de achterhand eronder, voel ik het verschil tussen mooi en supermooi niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 20:35
door Annsel
Dat gevoel moet je misschien wel leren, of beetje in de vingers hebben. IDe een voelt dat direct, de ander duurt het ene tijdje voordat ze het verschil voelen. Misschien kun je je instructrice vragen om wat meer begeleiding in zulke stukjes. Gevoel is nl. via de pc moeilijk uit te legggen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 20:37
door josien
Tja wat vind je instructrice mooi.

Ik kan wel vertellen wat ik mooi vind.

Wat ik super mooi vind is dat het paard zich geheel rond maakt. Dus niet enkel zijn hals maar ook zijn rug en zijn achterhand laat dalen en daardoor meer gewicht gaat dragen van achteren.

Je moet je als het goed is iets voelen zakken en de beweging omhoog voelen bewegen. Dit kun je enkel voelen als je ontspannen zit en niet te druk bezig ben met wat je aan het doen ben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-04 20:38
door Annsel
Ik dnek wat Josien daar beschrijft ook ongeveer het doel is van nagefelijkheid. Dat is je paard pas correct als hij van achter naar voor loskomt, daarbij hoort inderdaad, die achterhand eronder.