Bokt.nl • Verzamelen in de galop
Pagina 1 van de 2

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 14:21
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:43 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 14:33
door Desiree
Op M niveau moet een paard zich toch kunnen sluiten. Ik denk dat je aan je linker lengtebuiging moet werken en daarnaast heel veel overgangen naar de galop moet rijden, en in de galop moet schakelen. Dan wordt zijn achterhand sterker. Wat voor oefeningen doe jij verder eigenlijk thuis>?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 15:19
door Anoniem
Ik snap je probleem heel goed. Jij hebt de basis nog helemaal niet voor elkaar. Eerst werken aan de nageeflijkheid want daar schort het bij jou aan! Je houdt je paard veel te vast en laat hem nooit meer los. Op de kant waar jij zwakker bent pakt hij je daar op terug en zet het op een rennen, jij gaat trekken, paard gaat harder. Omdat hij totaal niet verzameld is ploft hij ook zo uit de galop naar draf. Dus eerst werken aan je basis voordat je oefeningen uit het M gaat rijden met je paard. Je instructrice moet jou daar op wijzen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 15:30
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:43 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:11
door Laura
Maar je vraag wel of wij een oplossing weten zonder jouw ooit op het paard hebben gezien? En dan mogen we niet oordeln voor we iets gezien hebben? Beetje dubbel allemaal! Verward

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:36
door pieterjan
bram heeft ondertussen ook al een serieuze leeftijd, en nu pas vraag je na heel zen leven bos zulke dingen? hij kant niet meer aan volgens mij

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:37
door Anoniem
Ik gaf je als tip dat je eerst maar eens aan je basis moet werken. Als jij problemen hebt met het galopperen op een lange zijde dan lijkt mij dat een basis probleem bij uitstek. Dan kun je wel zeggen op M niveau te trainen maar als je basis nog niet in orde is moet je gewoon weer terug naar af!

Jou paard is absoluut niet nageeflijk op links, anders zou je zonder slof ook wel rustig kunnen galopperen op deze kant. Verklaar mij anders eens wat het magische is wat die slof nu precies doet in die linker galop?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:44
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:44 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:48
door Anoniem
Bingo je geeft zelf het antwoord al.

Door de slof is hij makkelijker in te buigen en geeft hij zich makkelijker over. Je gebruikt nu de extra kracht van de slof om je paard te laten buigen. Een nageeflijk paard doet dit op het sluiten van je hand.

Dus: maak je paard nageeflijk en trek niet aan de teugels.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:48
door pieterjan
ymke, sewwes haal je bonfire ernog bij ook als oud paard Frusty paarden die altijd juist getraind zijn kunnen superdoorlopen maar de jouwe heeft nog nooit door zen rug gelopen, vanaf t begin als 3 jaars vastgezet in zen rug dus waarom zou ie nu met jou wel door al deze basisproblemen gerakern

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:50
door Nimber
Ymke ik denk dat je even goed moet lezen wat Jippie zegt.Ga aan je basis werken als je je paard niet eens een lange zijde in galop kunt houden moet je zeker niet bezig gaan met M oefeningen ook niet als ie wel fijn loopt in de B.
Daar kun jij niet veel aan doen maar is imo een grove fout van je instructie.

Laat die slof maar in de kast hangen want zoals je dit beschrijft is het alsof hij het alleen doet als je 'm van voren zo in elkaar trekt dat hij geen kant meer op kan.
Imo kun je beter even die verzameling laten zitten dat is niet voor niets pas M2.
Ik verzamel nu alleen de galop voor een grote volte en ga dan weer verder in arbeidsgalop. zou ik alsmaar willen verzamelen is dit nog veel te zwaar voor mijn paard.
Wacht even met het nagevelijk rijden eerst zorgen dat hij wel weggalopeerd op jouw been. Ook zorgen dat hij in galop blijft (gewone arbeidsgalop dus)
pas als dat lukt kun je proberen 'm nagevelijk te rijden zonder in die mond te komen. als ik dit zo less denk ik dat je toch nog teveel van voren inkomt en eigenlijk heb je dan juist een heel braaf paard dat hij zo netjes terug komt.
Als je zoals jij zegt 'm zo goed op je zit kan rijden moet ie juist heel makkelijk op je zit naar voren te rijden zijn.
Zoniet dan zul je dus in dit gaval terug gaan naar de basis eerst aan het been en dan van achter navoren nagevelijk rijden.
Probeer eens een andere instructeur uit en vraag wat die er van vind.
Misschien dat er een bokker bij jou in de buurt eens kan komen kijken en helpen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:53
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:44 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 16:58
door Anoniem
Dit wordt een beetje een kip- en ei verhaal Ymke. Is Bram nu zo sterk of rij jij hem sterk?

Een nageeflijk paard buigt af op het sluiten van je hand, daar is absoluut geen kracht voor nodig, wel veel gevoel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:02
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:45 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:04
door pieterjan
waar zijn al die berichten heen Verward

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:07
door Nimber
Maar Ymke een paard kan nooit sterk zijn want je gaat het gevecht nooit aan. Bovendien heb je mijn tekst dus niet gelezen want daarin zeg ik dat ik het zo lees uit jouw woorden jij zet het er zo neer. een paard kan nooit maar dan ook nooit hangen,trekken of vastpakken aan een hand die niet hangt,trektof vastpakt.

Wat je nu neer zet bevestigd de tip van jippie alleen maar meer EERST terug naar je basis en dan van je been af naar je hand werken en niet andersom.
Hoe kan hij zich dan sterk maken als hij zo super op je zit is?

Je weet geen oplossing voor je probleem maar je weet wel dat iedereen het fout heeft want jij rijd je paard al perfect maar vertel eens hoe kan het dan dat je zit met dit probleem?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:07
door Zep
Ok, nu wil ik ff wat zeggen.

Ten eerste: jullie schrijven hier sneller dan ik kan moddereren Haha! nu weet ik waar mijn RSI vandaan komt Knipoog

ten tweede: ik heb zoveel mogelijk alle reacties met loos gekift verwijderd. Daarnaast heb ik geprobeerd om de discussie alleen over het rijden te laten gaan, en de leeftijd van Bram voor de lieve vrede maar even buiten beschouwing gelaten.

Ymke, ik denk dat jij je iets minder aangevallen moet voelen door gefundeerde, opbouwende kritiek van serieuze bokkers. Omgekeerd aan de bokkers: geef je kritiek, doe dat dan op een nuttige manier, anders wordt het loos bekvechten en daar zit niemand op te wachten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:11
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:45 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:41
door Margreet
Citaat:
Op 2001-10-11 16:53, schreef #Ymke#:
Ik heb reuma in mijn handen en kan moeilijk mijn handen sluiten om de teugels. Als ik een slof erbij heb, gaat dat makkelijker omdat ik meer in mijn handen heb en zo makkelijker kan sluiten


Misschien moet je dan dikkere teugels kopen? Wat een onzin zeg dat je met een slof beter kunt rijden omdat je dan meer in je handen hebt! Is echt de belachelijkste reden die ik ooit gezien heb om met een slof te gaan rijden! Misselijk

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:48
door #Ymke#
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: #Ymke# op 2001-11-19 13:46 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 17:56
door Margreet
Citaat:
Op 2001-10-11 17:48, schreef #Ymke#:
Dat is niet de reden dat ik met slof rij *zucht* ik word een beetje erg moe van deze discussie.
Ik heb reuma ja, en als je het zelf niet hebt kan je er niet over oordelen. Ik heb vrij dikke teugels, maar het helpt niet. Ik rij wel eens met slof, zo'n 1x in de 2 weken, om hem een beetje op te pakken, en ja ik weet echt wel hoe ik ermee om moet gaan. ( rij alleen in de groepsles ermee). En ik merk dat ik minder last heb van me handen. Ook al laat ik de slof op zijn langst, hij loopt er makkelijker mee.
Hou die Misselijk maar bij je.
Ymke Slapen Gaaaap Gaaaap Gaaaap Slapen


Tja, dan moet je het maar niet zo zeggen! Ik citeer letterlijk van je dat je hem met een slof makkelijker kunt sluiten omdat je dan meer in je handen hebt, reuma of niet, ik blijf het een belachelijke reden vinden! Dus daarom Misselijk Een slof is niet bedoeld voor dat soort dingen! (Waar wel voor?) En ik kan me voorstellen dat je moe wordt van een discussie als je niks van anderen (die denk ik wel weten waar ze het over hebben!) aan wilt nemen en jezelf steeds in de verdediging gedwongen voelt, terwijl dat helemaal niet nodig is!
Maar suc6 ermee! Ik vind dat hier absoluut nuttige dingen tussen staan, waar je een eind mee vooruit moet kunnen, maar het is aan jezelf of je er ook iets mee doet!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 18:15
door joyce B
Je zou ook gewoon een dubbele trensteugel aan het bit kunnen hangen, dan heb je de slof niet nodig en toch lekker veel in je hand! Ik vond het bij sterke paarden (ik reed normaal altijd pony's) wel rettig omdat je het gewicht verdeeld over je hand. Verder heeft het weinig nut, maar kan ook geen kwaad.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 18:18
door Margreet
Dat vind ik een hele goede tip van je Joyce! Ik kan me voorstellen dat het voor haar lekkerder is om de druk (welke druk?!? Een paard moet niet op je hand hangen! Maar das een andere discussie!) meer over je handen te verdelen, en met 2 teugels lukt dat toch beter dan met 1 enkele.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 18:32
door orri
Het is eigenlijk een probleem dat, zoals Jippie en Nimber al zeggen, dient te worden aangepakt in het stuk voorbereiden waar het fout is gegaan...dat is de basis voor deze oefening.
Waarschijnlijk kun je nog het beste een stap voor het punt komen waar het nog goed ging en dan eens gaan nadenken wat er fout is of wat er niet goed bevestigd is. Zoals jij het verteld, klinkt het dat de galop nog niet correct in de basisgangen was toen je bent begonnen met 'moeilijkere' galop oefeningen.

Ik denk dat iedereen het weleens gehoord heeft, ook bij de clinic in Vught (met Tineke Bartels, Imke Bartels, Anky v. Grunsven en Edward Gal) werd gezegd dat als een oefening niet wil lukken, dat je het beste terug kunt gaan naar de basis, want daar zit meestal al het begin van de fout.
De bouwstenen moeten goed opgebouwd zijn wil je geen (weinig) problemen tegenkomen in de verdere oefeningen.

Let er ook op dat je blijft doorademen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-01 23:00
door #Ymke#
Citaat:
Op 2001-10-11 18:15, schreef joyce B:
Je zou ook gewoon een dubbele trensteugel aan het bit kunnen hangen, dan heb je de slof niet nodig en toch lekker veel in je hand! Ik vond het bij sterke paarden (ik reed normaal altijd pony's) wel rettig omdat je het gewicht verdeeld over je hand. Verder heeft het weinig nut, maar kan ook geen kwaad.


Kijk aan zo'n tip heb ik dus iets, daar had ik zelf niet aan gedacht. Hoe doe je dat dan? Gewoon twee normale teugels aan 1 trensbitje???

Groetjes Ymke