Paard loperig en druk in buitenbak

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
grijstapijt

Berichten: 60
Geregistreerd: 04-03-17
Woonplaats: België

Paard loperig en druk in buitenbak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-18 12:16

Hallo, wij hebben sinds 4 maanden een 7 jarige New Forest pony. Alles is nog wat wennen, maar al bij al gaat het wel redelijk goed.

Nu is hij in de binnenbak meestal erg braaf en is hij met zijn aandacht bij mij. Maar in de buitenbak is hij bijna gewoon een andere pony, hij is loperig en totaal niet met zijn aandacht bij mij. Hij is er al 2 keer vandoor gegaan in galop met mij erop, de eerste keer omdat er 2 paarden uit de bak gingen en hij in galop de bak mee uitliep, helemaal over het erf. De tweede keer zag hij zijn weidemaatje passeren en zette aan in galop recht op het hekken af, waar ik hem nog net op tijd van weg heb kunnen sturen. Daardoor is mijn vertrouwen om in de buitenbak te rijden enorm verminderd en heb ik ook constant het gevoel dat hij ervandoor zal gaan.

Het begint al bij het opstijgen: hij kauwt erg nerveus op het bit en wil niet stilstaan, ik ben wel bezig om dit consequent af te leren (het wegstappen tijdens opstijgen). Tijdens het instappen neemt hij korte pasjes en voelt hij gewoon erg nerveus aan, alsof hij een bommetje is die elk moment kan ontploffen en als hij eenmaal weg is, zet hij zich ook vast op het bit waardoor je hem ook amper kan stoppen. Ik probeer zoveel mogelijk figuren te rijden tijdens het instappen/ inrijden om hem bezig te houden.

Bij het draven doet hij zijn hoofd in de lucht en moet je redelijk wat moeite doen om zijn aandacht bij jou te vragen. Omdat de buitenbak op onze stal redelijk groot is en slechts met een draad omheind is, probeer ik eerst cirkels te rijden, hier gaat hij ook gaan lopen met zijn hoofd in de lucht en is het sturen nog moeilijker doordat hij nog niet zoveel evenwicht heeft (hij heeft vroeger altijd bosritjes gelopen, weet niet wat er voor de rest nog mee is gedaan en hij wordt nu nog niet zo lang dressuurmatig gereden). Ook reageert hij bijna niet op mijn zit of stem (waar hij wel erg goed op reageert in de binnenbak), teugelhulpen of beenhulpen. Door 10-15 min heel consequent te zijn als hij iets doet wat je niet vraagt (zoals bv een hoek afsnijden of versnellen/vertragen) of als je iets vraagt en hij doet het niet, voel ik wel dat hij weer zijn aandacht bij mij heeft en dus ook reageert op mijn hulpen. Dan luistert hij wel naar mijn zit, stem, been- en teugelhulpen, maar blijft het wel nog redelijk moeilijk allemaal.

Ik galoppeer ook pas aan als ik voel dat hij goed luistert naar mijn hulpen en dan gaat dit ook wel redelijk goed.

We rijden ook elke week in diezelfde bak met een ander paard in een les, dan doet hij precies hetzelfde als ik alleen zou rijden.

Ik heb zelf ook al wat gezocht naar mogelijke 'oplossingen'. Ik dacht aan grondwerk en VD in die bak, hem longeren voor opstappen (in de bak ernaast), hem vooraf inrijden in de binnenbak, op mijn tanden bijten en zoveel mogelijk buiten rijden, wat een uitdaging is aangezien ik nooit echt een durver ben geweest, is gelukkig wel aan het verbeteren.

(Dit is een heel ander onderwerp, maar wat hij sinds kort ook doet (misschien toevallig (?) sinds er een extra poort open is gedaan in de binnenbak met uitzicht op de weides, o.a. zijn. weide), is op de cirkel, de bocht na X, dus als je na X weer in de hoefslag komt, valt hij helemaal naar buiten en wilt hij bijna uit de cirkel breken, naar de andere kant, dit zowel in de binnenbak als buitenbak, gisteren brak hij dan ook voor de eerste keer uit de cirkel (in de buitenbak). Dit is wel op te lossen door vooral niet aan de binnenteugel te komen en correct te sturen, maar misschien mensen met nog tips? Dit doet hij dan ook soort van tijdens het longeren, rechterhand is geen probleem en is hij braaf, maar op de linkerkant gaat hij meteen lopen en veranderd hij heel de tijd naar de rechterkant, tips? )

Ik ben erg kritisch voor mezelf en wil graag verbeteren. Ik weet ook dat heel veel van dit aan de ruiter ligt en steek het dus zeker niet op mijn pony. Hoewel ik dus redelijk nerveus ben, probeer ik wel zo ontspannen mogelijk te zitten en te rijden zoals normaal.

Dus wat ik wil bereiken met dit topic is mensen die misschien raad hebben of ervaring hebben met deze situatie. Misschien oefeningen of tips, bv wat doe je het best als hij in draf gaat lopen? Cirkel, streng zijn, ...?

Alvast heel erg bedankt als je dit hebt gelezen en hopelijk leer ik er iets van. Ik baal namelijk erg dat we beiden niet ontspannen kunnen rijden in de buitenbak. Ik weet wel dat het een proces is en we elkaar ook nog goed moeten leren kennen, maar ik wil het zo goed mogelijk doen.

PS we hebben begeleiding van meerdere lesgevers, die ons met zowel longeren als rijden helpen.
Hoofd-lesgever is jammergenoeg wel tijdelijk/permanent gestopt met lesgeven door zwangerschap.
Pony is ook helemaal gezond, staat elke dag op de wei en krijgt genoeg beweging, deze week komt de zadelpasser ook nog het zadel controleren.


meggiemeg

Berichten: 12185
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 12:24

Hij voelt dat jij gespannen bent, daardoor is de reactie waarschijnlijk nog erger.
Met zo een zou ik denk direct op een wat hoger tempo aan het werk gaan, pas als de aandacht er is en de loperigheid er van af dan terug naar de rust en een keer een lang teugeltje. Het is denk ik een kwestie van wennen aan de buitenbak omdat je aangeeft dat binnen wel goed gaat. Negeer zijn gedrag, zet hem aan het werk, je weet wat je nu kunt verwachten dus probeer dat voor te zijn.
Een van mijn vorige paarden deed je geen plezier door eerst in de stap de rust zien te krijgen, gewoon een rondje stappen, even aanvoelen hoe de stemming is en hop aan het werk, dan volgt de ontspanning vanzelf wel en zijn beloning was dan om met een lange teugel te mogen stappen.

Terwijl je inhoudt om iets ernstig te overwegen, fladdert de gelegenheid vaak vrolijk voorbij.

khirshanta

Berichten: 7565
Geregistreerd: 28-08-06

Re: Paard loperig en druk in buitenbak

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 12:58

Heb je grondwerk geprobeerd te doen in de buitenbak? Het klinkt een beetje als een pony die het vertrouwen nog niet in je heeft en dus steun zoekt bij andere paardjes.

Wellicht is het een idee om eerst aan die band te werken?

paard21

Berichten: 131
Geregistreerd: 12-04-17
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 13:29

Hoi, ik heb niet heel veel tips maar wel een paar dus ik hoop dat je er iets aan hebt. Ik heb dit ook gehad met mijn vorige verzorgpaard. In de binnenbak was hij super braaf en rustig maar buiten leek hij een heel ander paard te worden. Daar was hij schrikerig en loperig.

Bij mij heeft het geholpen om ervoor te zorgen dat in de binnenbak alles goed gaat en zodat we er allebei vertrouwen inkregen. Daarna ging ik bijvoorbeeld alleen even in de buitenbak uitstappen als het gewoon goed ging. Ook ging ik vaak even buiten in de bak een paar rondjes wandelen en dan ook vooral veel langs bepaalde hoeken of plekken wat hij tijdens het rijden eng vindt. En grondwerk werkte ook goed :)

Wat ik wel merkte is dat hij buiten veel meer gespannen was als het weer bijvoorbeeld wat slechter was. Als het hard waaide dan was hij veel loperiger dan als de zon scheen.

Het ligt er wel aan wat er voor je paard werkt. Bij mijn verzorgpaard hielp het goed als we rustig aan deden en begonnen met kalm stappen maar misschien werkt het voor een ander paard beter om gelijk aan het werk te gaan, dat is misschien even uitproberen.

paard21

Berichten: 131
Geregistreerd: 12-04-17
Woonplaats: Lelystad

Re: Paard loperig en druk in buitenbak

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 13:38

Oh ja, ik werd zelf ook onzeker omdat ik bang was dat hij er dus vandoor zou gaan. Ik moest er goed opletten om rustig en zelfverzekerd over te komen zodat mn paard niet onzeker zou worden van mij.

grijstapijt

Berichten: 60
Geregistreerd: 04-03-17
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-18 15:38

Dankjewel voor jullie reacties!


khirshanta schreef:
Heb je grondwerk geprobeerd te doen in de buitenbak? Het klinkt een beetje als een pony die het vertrouwen nog niet in je heeft en dus steun zoekt bij andere paardjes.

Wellicht is het een idee om eerst aan die band te werken?


Heb al een paar keer grondwerk gedaan in de buitenbak, maar ben inderdaad van plan om dit meer te doen

Malenka

Berichten: 7519
Geregistreerd: 04-10-06

Re: Paard loperig en druk in buitenbak

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 15:56

Wat ik vooral belangrijk vind om eerst te benoemen is dat je niet mag verwachten dat het buiten al net zo goed gaat als binnen. Een paard moet wennen aan een nieuwe trainingsomgeving en dat kan een flinke impact hebben op het niveau. Dat is ook waarom het niveau thuis hoger moet zijn dan op wedstrijd.

Zorg dat je een oefening hebt die je paard bijna uit automatisme uitvoert. Dit kan bijvoorbeeld stoppen zijn en gelijk het hoofd inbuigen een bepaalde kant op om vervolgens de achterhand om te draaien. Het maakt niet uit wat je samen met je paard bedenkt als het maar iets is dat zo vertrouwd is dat het paard er zekerheid uit kan halen. "Oh, maar dit snap ik!" Dan zal het ook sneller ontspannen. Sommige paarden hebben dit bijvoorbeeld met slalommen of zelfs stilstaan in een vierkantje van balken. Weer een ander ontspant bij een oefening zoals schoudervoor of achtjes lopen.

Ik raad je aan te beginnen met werken vanaf de grond. Ga eerst binnen aan de slag en als je paardje goed aan de hulpen is en automatisch reageerd op de ontspanningsoefening ga je naar buiten.

Buiten vraag je simpele oefeningen. Gewoon halthouden en gaan stappen en eenvoudige wendingen. Bouwt je paard spanning op dan doe je de ontspanningsoefening tot het weer ontspant. Dan stop je even en ga je van begin af aan weer aan de slag.

_Aine
Berichten: 781
Geregistreerd: 19-12-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 16:11

-
Laatst bijgewerkt door _Aine op 09-02-22 16:47, in het totaal 1 keer bewerkt

pateeke
Berichten: 2207
Geregistreerd: 12-05-06

Re: Paard loperig en druk in buitenbak

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 16:42

Sommige zaken zijn herkenbaar, hier ook een new forest pony, al is de mijne wel vele jaartjes ouder inmiddels.
Je kan verschillende dingen doen. Allereerst: verlaag, op dit moment, wanneer je in de buitenbak rijdt je verwachtingen en je focus. Doel is nu even niet dat je pony op hoog niveau dressuuroefeningen doet (bijvoorbeeld), maar stel als doel dat je pony met zijn aandacht bij jou is én jullie beide ontspannen. Ten tweede: werk aan je eigen spanning. Ik weet niet hoe gevoelig jouw new forest is, maar de mijne is er echt enorm gevoelig aan. Ben ik gespannen, dan gaat hij ook met mij lopen als hij de kans ziet, neemt het bit vast (als we met bit rijden). Vertrouwen tussen jullie beide kan je opbouwen door samen heel wat te ondernemen op en naast je pony. Ten derde, zorg voor afwisseling in je training. Doe ook eens iets anders dan normaal, zorg voor voldoende afwisseling in oefeningen,....Ten vierde: biedt naast het rijden ook voldoende (mentale) stimulatie en bezigheid. En zoals je zegt, regelmatig in de buitenbak gaan rijden.
Misschien kan je ook eens iemand anders die wat meer (zelf)vertrouwen heeft met je pony laten rijden in de buitenbak?

New forest pony's zijn hele leuke pony's, maar zeker niet altijd de gemakkelijkste. Het zijn over het algemeen pony's met pit en slim.

pateeke
Berichten: 2207
Geregistreerd: 12-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 16:47

_Aine schreef:
grijstapijt schreef:
Hallo, wij hebben sinds 4 maanden een 7 jarige New Forest pony.

Het begint al bij het opstijgen: hij kauwt erg nerveus op het bit en wil niet stilstaan, ik ben wel bezig om dit consequent af te leren (het wegstappen tijdens opstijgen).

We rijden ook elke week in diezelfde bak met een ander paard in een les, dan doet hij precies hetzelfde als ik alleen zou rijden.

PS we hebben begeleiding van meerdere lesgevers, die ons met zowel longeren als rijden helpen.

Stoppen met de huidige lesgevers en 1 goede lesgever nemen.

Het gaat al fout bij het stilstaan en opstappen. Dat hoort ook gewoon bij de basis en een goede lesgever zou daar gelijk met je mee aan de slag zijn gegaan.

Je beschrijving van je pony klinkt alsof het een dier betreft dat gewoon nog veel moet leren. Een goede lesgever leert jou hoe je het 't beste kan aanpakken/oplossen, met onderbouwing, zodat je ook zelf kan herkennen en weet hoe je het moet oplossen wanneer de lesgever er niet is. Daar wordt jij ook zelfverzekerder van en daardoor ga jij ook anders op je pony zitten, met meer zelfvertrouwen aangezien jij de handvatten hebt gekregen om het zelf op te lossen. Succes.


Ik vind het wel heel wat dat je uit de post van TS concludeert dat ze best de lesgevers die ze nu heeft vervangt door 1 goede lesgever... Wij weten uit het bericht van TS toch helemaal niet wat deze lesgevers haar al dan niet leren, of zij TS al dan niet helpen bij bv het stilstaan?
Inderdaad, een goede lesgever helpt je om problemen op te lossen wanneer hij er niet is, maar ruiter/amazone én paard moeten wel een leerproces door en dat kan even duren. Het is niet omdat een lesgever iets 1x uitlegt dat het probleem daarbij direct opgelost is of opgelost kan worden. Leren kost tijd, voor mens en paard.

janouk
Blogger

Berichten: 17812
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 17:08

Adem in, adem uit.........ik lees in je post dat je en je pony zoveel moeten van jou, reageren zoals jij dat wil, pas galopperen als je controle heb. Laat dat los.

Jullie moeten eerst nog een team worden. De pony is hog redelijk nieuw, sommige hebben meer tijd nodig om vertrouwen op te bouwen. Je hoeft niet te galopperen als dat stress oplevert. Ga eerst lekker ontspannen stappen. Goed rustig ademen en als hij braaf is, belonen en afstijgen en naar de wei brengen.
Zo leert hij dat als hij ontspannen is, hij beloond wordt.

Gewoon een paar stappen terug en samen eerst werken aan rust en vertrouwen. Niets moet, en beloon de rust.

Nu investeren in tijd en rust, geeft je strak een super pony. Gun jullie tijd

Meneer Anton M dressuur ZZ vaardigheid mennen
Aladdin L dressuur M vaardigheid mennen L2 dressuur
Madness, draver, 7 overwinningen, kilometer record 1.14.7
Janouk ZZ dressuur ZZ vaardigheid mennen

_Aine
Berichten: 781
Geregistreerd: 19-12-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 17:24

-
Laatst bijgewerkt door _Aine op 09-02-22 16:47, in het totaal 1 keer bewerkt

eldie
Berichten: 351
Geregistreerd: 19-02-09

Re: Paard loperig en druk in buitenbak

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 17:43

Ik heb vroeger ook een paard gehad wat nogal druk was. Ik ging gewoon na een paar rondjes stappen in galop en werkte hem in galop los. Dat werkte bij dat paard prima. Je moet gewoon kijken wat bij jou en je paard past en als dit voorlopig de oplossing is in de buitenbak, dan doe je dat. Een paard wat opgewonden is wordt alleen maar meer opgewonden als hij moet blijven stappen. Dan inderdaad aan het werk zetten.

grijstapijt

Berichten: 60
Geregistreerd: 04-03-17
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-18 18:02

Malenka schreef:
Wat ik vooral belangrijk vind om eerst te benoemen is dat je niet mag verwachten dat het buiten al net zo goed gaat als binnen. Een paard moet wennen aan een nieuwe trainingsomgeving en dat kan een flinke impact hebben op het niveau. Dat is ook waarom het niveau thuis hoger moet zijn dan op wedstrijd.

Zorg dat je een oefening hebt die je paard bijna uit automatisme uitvoert. Dit kan bijvoorbeeld stoppen zijn en gelijk het hoofd inbuigen een bepaalde kant op om vervolgens de achterhand om te draaien. Het maakt niet uit wat je samen met je paard bedenkt als het maar iets is dat zo vertrouwd is dat het paard er zekerheid uit kan halen. "Oh, maar dit snap ik!" Dan zal het ook sneller ontspannen. Sommige paarden hebben dit bijvoorbeeld met slalommen of zelfs stilstaan in een vierkantje van balken. Weer een ander ontspant bij een oefening zoals schoudervoor of achtjes lopen.

Ik raad je aan te beginnen met werken vanaf de grond. Ga eerst binnen aan de slag en als je paardje goed aan de hulpen is en automatisch reageerd op de ontspanningsoefening ga je naar buiten.

Buiten vraag je simpele oefeningen. Gewoon halthouden en gaan stappen en eenvoudige wendingen. Bouwt je paard spanning op dan doe je de ontspanningsoefening tot het weer ontspant. Dan stop je even en ga je van begin af aan weer aan de slag.


Dat verwacht ik niet, ik opende dit topic omdat ik het gewoon zo goed mogelijk wil doen zodat mijn pony alles op een goede en positieve manier leert, zo ook het rijden in de buitenbak. De tip van een vertrouwde oefening zal ik zeker toepassen! Dankjewel voor je reactie!







_Aine schreef:
grijstapijt schreef:
Hallo, wij hebben sinds 4 maanden een 7 jarige New Forest pony.

Het begint al bij het opstijgen: hij kauwt erg nerveus op het bit en wil niet stilstaan, ik ben wel bezig om dit consequent af te leren (het wegstappen tijdens opstijgen).

We rijden ook elke week in diezelfde bak met een ander paard in een les, dan doet hij precies hetzelfde als ik alleen zou rijden.

PS we hebben begeleiding van meerdere lesgevers, die ons met zowel longeren als rijden helpen.

Stoppen met de huidige lesgevers en 1 goede lesgever nemen.

Het gaat al fout bij het stilstaan en opstappen. Dat hoort ook gewoon bij de basis en een goede lesgever zou daar gelijk met je mee aan de slag zijn gegaan.

Je beschrijving van je pony klinkt alsof het een dier betreft dat gewoon nog veel moet leren. Een goede lesgever leert jou hoe je het 't beste kan aanpakken/oplossen, met onderbouwing, zodat je ook zelf kan herkennen en weet hoe je het moet oplossen wanneer de lesgever er niet is. Daar wordt jij ook zelfverzekerder van en daardoor ga jij ook anders op je pony zitten, met meer zelfvertrouwen aangezien jij de handvatten hebt gekregen om het zelf op te lossen. Succes.



Daar zijn we mee bezig, zoals ik al zei is mijn 'hoofdlesgever' gestopt door haar zwangerschap, zij gaf erg goed les en deed inderdaad wat jij beschrijft als een goede lesgever. Nu moeten we eerst een andere lesgever zoeken. Wat ik trouwens bedoel met meerdere lesgevers en een hoofdlesgever is dat er twee meisjes van in de 20 mij vaak helpen als ik daar alleen ben en geven ook af en toe eens een les waar we ze dan iets voor geven. Van de hoofdlesgever had ik elke week les, maar jammergenoeg nu dus niet meer, is ook een paar keer niet doorgegaan als ze haar niet goed voelde. Zij gaf ook altijd binnen les, ivm de hitte buiten en te veel mee wandelen en roepen, wat wel jammer is. Over het opstappen: daar ben ik inderdaad mee akkoord. Mijn pony moet inderdaad nog heel veel leren en heeft ook al veel geleerd. De tweede week dat we hem hadden ontdekte de DA ook dat hij een enorm vitaminegebrek had, pony voelt zich nu na waarschijnlijk een lange tijd weer goed in zijn vel, merk je op alle vlakken. Dankuwel voor je reactie!








pateeke schreef:
Sommige zaken zijn herkenbaar, hier ook een new forest pony, al is de mijne wel vele jaartjes ouder inmiddels.
Je kan verschillende dingen doen. Allereerst: verlaag, op dit moment, wanneer je in de buitenbak rijdt je verwachtingen en je focus. Doel is nu even niet dat je pony op hoog niveau dressuuroefeningen doet (bijvoorbeeld), maar stel als doel dat je pony met zijn aandacht bij jou is én jullie beide ontspannen. Ten tweede: werk aan je eigen spanning. Ik weet niet hoe gevoelig jouw new forest is, maar de mijne is er echt enorm gevoelig aan. Ben ik gespannen, dan gaat hij ook met mij lopen als hij de kans ziet, neemt het bit vast (als we met bit rijden). Vertrouwen tussen jullie beide kan je opbouwen door samen heel wat te ondernemen op en naast je pony. Ten derde, zorg voor afwisseling in je training. Doe ook eens iets anders dan normaal, zorg voor voldoende afwisseling in oefeningen,....Ten vierde: biedt naast het rijden ook voldoende (mentale) stimulatie en bezigheid. En zoals je zegt, regelmatig in de buitenbak gaan rijden.
Misschien kan je ook eens iemand anders die wat meer (zelf)vertrouwen heeft met je pony laten rijden in de buitenbak?

New forest pony's zijn hele leuke pony's, maar zeker niet altijd de gemakkelijkste. Het zijn over het algemeen pony's met pit en slim.


1 probeer ik inderdaad te doen, 2 mijn pony is ook heel gevoelig, bedankt voor de tips, 3 doen we inderdaad zo veel mogelijk, 4 bedoel je dan grondwerk? Iemand met meer (zelf)vertrouwen laten rijden: dat heeft iemand al eens gedaan en kan ik inderdaad meer laten doen, maar hij kan het zeker en wil het daarom ook graag zelf doen. Het is ook niet dat hij echt kijkerig of verschietachtig is, het is denk ik meer bij zijn weidemaatjes willen komen of zo, ik kan ook niet in zijn hoofd kijken dus zeg ik ook niets met zekerheid. Hij is inderdaad zeker niet gemakkelijk, heeft pit en is heel slim en gevoelig, heeft veel doorzettingsvermogen en kan zichzelf soms ook erg opfokken. Hij is dan wel weer heel lief en leert snel, doet ook meestal erg zijn best. Ik wil hem voor geen goud missen, maar soms lopen we wel nog tegen een aantal dingen aan, wat ook volledig normaal is. Het is mijn eerste eigen pony en we moeten allebei nog een heleboel leren. Dankjewel voor je reacties!
Laatst bijgewerkt door grijstapijt op 30-07-18 18:07, in het totaal 2 keer bewerkt

Babootje

Berichten: 26021
Geregistreerd: 25-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-18 18:05

Ik ben het wel eens met Aine. Lessen en nog eens lessen en dan bij een goede instructeur die jou ook wat kan leren over hoe je je grenzen aangeeft.


EsterVera
Berichten: 8
Geregistreerd: 10-08-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-18 17:42

We zijn nu weer 3 maanden verder en ik ben benieuwd hoe het nu gaat. Ik heb sinds een maandje mijn eigen paard en vandaag voor het eerst in de buitenbak gereden. Ik herken dingen in je verhaal. Mijn eigen spanning, jong paard, nieuwe omgeving. Ik was niet ontevreden, maar het kan wel stukje beter. Ik geef mijzelf wat meer tijd. Maar hoe gaat het nu bij je?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers