Bokt.nl • Aan wat herken je een goede galop?
Pagina 1 van de 1

Aan wat herken je een goede galop?

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 13:15
door derya94
Allereerst weet ik niet of dit in het goede forum staat, dit is namelijk mijn eerste berichtje op bokt.nl.

Ik ben op zoek naar wat meer info over hoe je kan zien aan een veulen/jong paard of ze een goede galop hebben. Wat wordt dus van de basisgangen van het paard verwacht om toch maar een beetje te kunnen inschatten of ze later goed worden voor de sport. Filmpjes/foto's waarop het duidelijk te zien is hoe het wel of niet moet zou ik erg fijn vinden.

Ik weet natuurlijk dat de stap, draf, rijbaarheid vh paard, temperament, stressbestendigheid enz ook zeer belangrijk zijn om ver te komen in de dressuursport maar ik wil het nu graag over de galop hebben.

Alvast bedankt

Re: Aan wat herken je een goede galop?

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 14:37
door Flevolander
Ik TeM, je topic staat verkeerd...

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 15:11
door pien_2010
Je topic staat op het forum waar bokkers filmpjes c.q. foto´s laten zien ter beoordeling. Jouw vraag is meer een rijtechnische vraag dus ga ik het naar dat onderdeel van Bokt verplaatsen.

RT HAW → RT V

Re: Aan wat herken je een goede galop?

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 23:22
door aeolusnr1
Jouw vraag is eigenlijk niet helemaal correct, en aan de manier van stappen van een veulen kan je onmogelijk zien of dit een topper wordt, al kan het soms al wel een beetje zichtbaar zijn dat er wel potentieel in zit.
Wat je wel kan zien , is dat de confomatie (de bouw van het lichaam) hoe dat er uit ziet, dat geeft toch een meer duidelijk beeld, maar of het dan ook echt iets super gaat worden tjaaa dat blijft altijd een gok en giswerk.
Ook de afkomst, de gekozen merrie en de hengst, en zelfs tot ver terug in de familie geschiedenis, dit geeft ook meer kansen op een goed of beter resultaat.
Maar onthoud goed, fokken is en blijft gokken.