verwaring bij hulpen geven

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Elisa2

Berichten: 20782
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-18 10:32

yota schreef:
ik heb eens een vraagje! heb als kind 4 jaar gereden en nu op 37jarige leeftijd terug begonnen samen met mijn dochter.
nu het verschil met toen ik kind was is dat ik nu vooral alles wil begrijpen. Dan heb ik het gevoel beter te weten wa ik moet doen.
wat ik dus niet begrijp is waarom je zowel in en cirkel als in galop je buiten been naar achter legt en je binnen teugel open doet? oke in galop is het om en stelling te vragen, maar toch hoe weet mijn paard nu wat hij moet doen ? of maak je echt altijd en halve ophouding voor je galop, zadat hij weet dat je hulpen zijn om aan te galoperen?
het is toch veel meer info dan ik mij kan herineren aan 22 jaar geleden hihihi


Officieel, voordat je iets van je paard vraagt maak je altijd een halve ophouding op de buitenteugel.

De officiele hulp voor aangalloperen is, in deze volgorde: een halve ophouding op je buitenteugel, buitenbeen achter de singel, en binnenbeen op de singel.

Het idee hier achter is dat je binnenzitbeenknobbel wat omhoog gaat en ruimte maakt voor het binnenachterbeen, zodat je paard in de goede galop aan kunt springen.

Binnenteugel houd je alleen iets van de hals voor de juiste stelling, terugwerken daarmee is uit den boze en zal het binnenachterbeen blokkeren waardoor het paard verkeerd aangallopeert.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Vagabondo en 5 bezoekers