Heuvels op en neer goed voor de rugspieren ?

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Janneke2

Berichten: 14835
Geregistreerd: 28-02-13

Re: Heuvels op en neer goed voor de rugspieren ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-18 13:49

Goede vraag...!

Nu het antwoord nog.

Ten eerste is heuvel op, heuvel af een uitstekende training voor rijpaarden. Met name heuvel op moet het dier dezelfde spieren gebruiken waarmee het de ruiter op een goede manier draagt: uitstekend om te doen dus!
(Uiteraard : train met een rustige opbouw. 1 dag werken, twee dagen wandelen. Op spierpijn waardoor je dier het vervelend gaat vinden zit je niet te wachten.)

In het lichaam van een mens of paard is het erg lastig om 1 enkele spier te trainen, je traint zowel de romp als de achterhand.
Naar de letter van de wet heeft een rijpaard geen sterke rugspieren nodig : die spieren die je pal onder de vacht voelt, naast de wervelkolom hebben de functie om de rug.... hol te maken. Om ons prettig te kunnen dragen gaat het om buikspieren.
Het nut van longeren met touwtjes ontgaat mij vaak.
(Je kunt wel spieren trainen aan de longe, zelfs de buikspieren. - Maar buikspieroefeningen aan de longe komen neer op goede overgangen, niet 'dat de hals in een bepaalde houding is'. Of balkjes lopen aan de longe. Of superprecies werken aan verticaal evenwicht = beide voorbenen dragen evenveel gewicht, doorgaans ontstaat dan een kettingreactie van correct halsstrekken plus ondertredende achterhand.)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 bezoekers