paard hangt aan teugels

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

xChanelx
Berichten: 1479
Geregistreerd: 05-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-18 18:13

De kans is groot dat hij op je hand hangt, omdat hij op de voorhand loopt. Dit vermoed ik helemaal doordat je zegt dat hij onder je vandaan loopt. Doordat hij zo aan het 'rennen' is om in balans te blijven, gaat hij hangen.
De kunst is om dit paard meer met zijn achterhand te laten dragen. Het kan helpen om zelf goed rechtop te gaan zitten en niet aan de teugels te trekken. Zorg ervoor dat hij op jouw tempo loopt, zowel overgangen terug als naar voren (dus draf-stap als jij gaat doorzitten, je lang maakt en je teugels kort aanneemt en bijvoorbeeld halt-stap als je je been zacht aandrukt).
Voorwaarts betekent namelijk niet direct dat hij ook aan je been is. Dat laatste wat ik beschreef is aan je been zijn, het voorwaartse/onder je uit lopen is wat jij beschrijft.
Een paard kan dus voorwaarts en snel zijn zonder aan je been te zijn.

Wat kan helpen is dit paard flink aan het werk te zetten, dus veel figuren en overgangen rijden, voornamelijk op je zithulpen, zodat hij beter in balans komt.

Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize it were the big things.


xChanelx
Berichten: 1479
Geregistreerd: 05-04-13

Re: paard hangt aan teugels

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-18 18:48

Juist een paard dat het van je overneemt (zelf het tempo bepaalt) krijg je met zijn aandacht bij jou door hem nog meer te laten werken. Dat betekent dat je geen één rondje simpelweg in hetzelfde tempo over de hoefslag meer mag rijden, maar bezig moet blijven. Dus een grote volte, gevolgd door een gebroken lijn, daarna afwenden. Op de A-C lijn linksom een kleine volte enz. Blijf hem verrassen met nieuwe oefeningen.
Voor dergelijke paarden is eens een volte niet voldoende om alert op de ruiter te blijven.

Let goed op dat je niet met constante druk gaat rijden om hem in te houden. Een vaste ruiterhand nodigt het hangen juist uit.
Ben je bekend met het rijden op je zit en éénzijdige beenhulpen?

Hoe ziet een les er vaak uit?

Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize it were the big things.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ola42 en 1 bezoeker