Jonge pony tegen been en teugel

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
bigone
Berichten: 25970
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-18 18:00

Alleen al bij het woord druk gaan mij de haren rechtop staan. Een goed afgerichte pony doet dit niet. Rijd je de pony het hele jaar ook al met hetzelfde zadel?? Want een jong dier veranderd zo snel dat om de zoveel maanden een zadelcheck noodzakelijk is want rennerig bij het rijden, hoofd in de lucht = pijn in de bovenlijn en zeer waarschijnlijk ook het gebit of, wanneer je al een jaar met fikse druk rijd, de lagen kapot.bigone
Berichten: 25970
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-18 20:45

Jeweltjex schreef:
bigone schreef:
Alleen al bij het woord druk gaan mij de haren rechtop staan. Een goed afgerichte pony doet dit niet. Rijd je de pony het hele jaar ook al met hetzelfde zadel?? Want een jong dier veranderd zo snel dat om de zoveel maanden een zadelcheck noodzakelijk is want rennerig bij het rijden, hoofd in de lucht = pijn in de bovenlijn en zeer waarschijnlijk ook het gebit of, wanneer je al een jaar met fikse druk rijd, de lagen kapot.


Net nieuw zadel, 2 weken oud inmiddels dus daar kan het niet aan liggen!

Wel wanneer ze daarvoor met een niet goed passend zadel is gereden, dier kan veel last van de rugspieren hebben door te veel druk in een lange periode ervoor. En dat gaat niet plots weg wanneer er een beter zadel op ligt.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Goldensun en 11 bezoekers