Van achter naar voren rijden.

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Elisa2

Berichten: 20763
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-18 10:37

Relaxed schreef:
Dat je paard eerst goed voorwaarts is aan je been, dus ook echt reageert op je been. Daarna kun je dit begrenzen met je hand en die opgewekte impuls omzetten in een nageeflijk paard. Een paard zal nooit goed nageeflijk zijn als hij niet voldoende aan het been is.
Simpel gezegd, eerst been, dan hand.. In iedere situatie zou dit je mantra moeten zijn.

Helaas zie je heel veel dat er vooral met de hand wordt gerukt en geplukt en dat het been er maar wat bij hangt..


Inderdaad, scherp aan het been met een actieve achterhand..en actief houdt niet in dat hij hard gaat of voorwaarts is want dan krijg je inderdaad het stuwen en in de hand hangen. Maar dat het paard het achterbeen actief "buigt" in alle hoeken v/h achterbeen en het achterbeen onder de massa zet waardoor je ook meer afdruk krijgt. Het paard draagt zichzelf en "denkt" voorwaarts.

Daarnaast als je dat bereikt hebt dan zie je vaak dat een paard "helemaal losgelaten" loopt. Durchlassigheid, alle spieren liggen lossen en bewegen mee met iedere pas, het paard krijgt "veer" in de beweging en laat voor de hals vallen vanuit de schoft en ontspant de kaken volledig wat dus een gevolg is van bovenstaande.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Liekekoers en 16 bezoekers