Wijken

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

0000
Berichten: 5110
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Wijken

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-18 23:16

Wijken draait om schoudercontrole en het tussen je 2 benen houden van je paard. Ze hoeven niet eens echt veel voor je binnenbeen opzij, zolang je de buitenschouder maar kan controleren. Kan je een volte rijden zonder bij te sturen op je binnenteugel? Kan je een slangenvolte maken zonder dat ze in het omstellen over de schouder valt? Kan je een volte kleiner en groter maken zonder dat je paard bepaalt hoe snel ze naar buiten of binnen gaat? Dat zijn allemaal dingen die in orde moeten zijn voor je met wijken begint.

Nog 2 extra tips, vooral in het begin is het heel belangrijk dat je je paard duidelijk opvangt als je het wijken inzet. Zolang je hem door laat lopen naar voren toe is het fysiek onmogelijk om ook zijwaarts te gaan, dan gebruikt hij namelijk alle beenlengte die hij heeft om vooruit te bewegen. Je gaat in het wijken per pas minder ver naar voren omdat je ook opzij gaat, de paslengte blijft in principe gelijk maar verandert van richting. Niet naar voren weg laten lopen dus en liever iets meer opvangen om duidelijk te maken dat je echt van richting wil veranderen.

En de 2e, voor een paard is wijken in draf veel makkelijker dan in stap. Qua beenzetting is dat makkelijker omdat hij diagonaal beweegt en daarbij heb je een grotere paslengte die zijwaarts gaan en het been onder zich doorzetten makkelijker maakt.

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, Kiki1995 en 4 bezoekers