Wijken

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

durkje2007

Berichten: 44
Geregistreerd: 09-11-16

Wijken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-18 21:43

Hey bokkers!

Ik en mijn fjord zijn wijken aan het leren. Het gaat opzich wel goed, maar de laatste tijd zit er geen vooruitgang in.

Het probleem zit hem voornamelijk in dat ze meer op mijn handen dan mijn been reageert. Dus als ik een klein beetje stelling met de binnenteugel vraag en met mijn binnenbeen druk geef gaat ze nauwelijks een meter opzij.

Als ze opzij gaat neemt ze haar achterhand niet mee, dus ze draaft eigenlijk normaal naar hoefslag. En ik heb geprobeerd om haar dan te helpen om een klein tikje tegen haar kont te geven. Alleen merk ik dat ik dan geen mooie stelling meer kan vragen.

Ook doe ik vaak oefeningen zoals voltes kleiner en weer groter maken alleen met beenhulpen, en dat gaat de laatste tijd veel beter.

En ik vroeg me dus laatst af hoelang we al met wijken bezig zijn, blijkt dus dat we al bijna een half jaar met hetzelfde probleem struggelen!

Ik hoop dat iemand tips heeft

Groetjes!

Durkje is the best pony ever! Love for Shawn Mendes <3


durkje2007

Berichten: 44
Geregistreerd: 09-11-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-18 22:33

LoveUggs schreef:
Tessaaaaaaaa schreef:
Misschien eens proberen als je afwend om je paard naar binnen te stellen ( rond je binnenbeen ) dan over te nemen met je buiten teugel en zo naar buiten duwen met je binnen benen maar voldoende begrenzen met je buiten been en voldoende 'druk' op de buiten teugel. Het kan ook helpen om vanuit de schouderbinnenwaarts te wijken


Ik zou echt willen zeggen dat ik begrijp waf je bedoeld maar ik snap er niks van :+ lastig uitleggen zo op internet he? -O-

Ik doe ook een poging! Het is belangrijk dat je paard in eerste instantie weet hoe ze moet reageren op een 2 zijdige kuitdruk (voorwaarts, gewoon been geven dus), en vervolgens wat er verwacht word van een eenzijdige kuitdruk (opzij voor dat been).
Eigenlijk heb je in dat stukje je hand nieteens nodig. Ga maar eens stilstaan op het midden en spoor aan met je linkerbeen. Wijkt jou paard dan voor je linker been door de achterhand naar rechts te draaien? Zorg eerst dat het duidelijk is voor je paard wat jij bedoeld met een eenzijdige kuitdruk, daarna kun je verder.

Als dit goed gaat kan je het eens in stap proberen en vervolgens in draf. Ik ben van mening dat het in het begin helemaal niet uitmaakt hoe je paard op die eenzijdige druk reageert, als het maar de juiste reactie geeft. Daarna kun je het gaan verbeteren.

Ik weet niet hoe oud je paard is, en of het wijken er al op dat voor dat jij haar kreeg, maar het kan ook dat je simpelweg niet de juiste hulp geeft. Als een ander net zijn been meer naar achter had dan jou, zou je paard daad niet direct op reageren.
Mijn bijrijdpaard hebben we nu eindelijk redelijk rechtgericht en nu moet ze leren buigen om mijn been. Dit gaat opzich heel goed. Ik hoef niet mijn been naar achter te leggen oid. Het paard dat ik op de manege veel rijd, moet ik echt even zoeken naar het 'knopje' dat ik moet indrukken om die achterhand om te zetten.

Ik krijg het idee dat jij, TS, begint met stelling aan de voorkant, en daarna het paard vraagt opzij te lopen. Wat ik begrijp loopt het paard dan over de schouder weg. Probeer eens af te wenden op de AC lijn, rechtuit, wijken voor het linker been, linkerbeen eraan, gaat achterhand opzij? Dan stel je de voorkant erbij (voorkant zet je dus voor de achterhand) doet je paard 1 goede pas wijken? Belonen! Mag je weer rechtuit. 2 goede passen? Belonen! En zo ga je verder.


Super bedankt voor de tips! Hier ga ik echt wat mee doen. Alleen hoe bedoel je de voorkant erbij stellen?

Durkje is the best pony ever! Love for Shawn Mendes <3

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers