Achteruit

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

laraxXxemma

Berichten: 4643
Geregistreerd: 23-11-11
Woonplaats: Wakkerdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-17 22:32

Inderdaad beginnen vanaf de grond, het kan voor een paard soms moeilijk snappen zijn. Zeker als ze het niet kennen, omdat paarden niet kunnen praten kan het goed zijn dat hij je niet goed "verstaat".
Laat je instructrice hem achterwaarts zetten, ondertussen koppel jij er een commando aan, bijvoorbeeld het stem commando terug. Zorg ervoor dat je commando niet iets is wat je al hebt. Gewoon been geven is vooruit, dus dan is de verwarring te begrijpen. Zorg ervoor dat als je er een been commando voor geeft je duidelijk verschil laat merken in wanneer je vooruit wil en wanneer je achteruit wil. Leg bijvoorbeeld je been een stukje naar achteren, of vraag je instructrice naar welk commando je het beste kan geven. Een stem commando kan er goed mee helpen.
Langzaam aan doe je dat andersom, eerst het commando en dan hulp van de instructrice. Na een tijdje legt het paard de link, dat wanneer jij jou commando geeft, de instructrice komt om hem naar achteren te duwen. Door middel van goed belonen zal hij dan na een tijdje dit uit zichzelf willen doen doordat hij een beloning ervoor krijgt (een klopje of een kriebel is genoeg).

De hulp van de instructrice is helemaal niet erg. Sterker nog dat is het werk van de instructrice ;) Veel oefenen en de tijd nemen.

What sort of weirdo doesn't laugh at it's own jokes?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: abbie_h, Gini, nafnaf, RoronaZorro, sott en 3 bezoekers