kan niet rijden zonder zweep

Moderators: C_arola, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby, petraaken, Nicole288, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Renske_

Berichten: 20556
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-11-02 19:44

probeer als je gaat rijden om niet iedere pas je benen eraan te houden!
daar wordt je alleen zelf moe van en het paard voelt ze op een gegeven moment niet meer, dus reageert ze niet meer op je been.

hou je benen mooi stil, zodra ze dan lanzamer gaat geef je heel duidelijk been!als ze dan naar voren springt beloon je haar, dus niet straffen als ze dan ineens te hard wegspringt.
en dan hou je je benen weer netjes stil, gaat ze dan weer langzamer, geef je opnieuw heel duidelijk been.
op die manier wordt je zelf minder moe, en weet ze dat ze door moet lopen.

je kan als hulpmiddel je zweep in je hand houden, reageert ze niet op je been, leg dan je zweep vlak achter je kuit, dus niet slaan of tikken!alleen de zweep achter je been leggen en dan met je been aansporen!

rij veel overgangem dus draaf een stukje, en weer terug naar stap, na een paar meter stappen draaf je weer weg, dat moet ze doen zodra jij been geeft!reageert ze niet dan schop maar 1x hard! draaft ze heel traag aan geef je ook meteen nog een keer flink wat been!

op die manier krijg jehaar vlugger aan het been.

dus hou je been netjes stil NIET iedere pas blijven aansporen!
rij veel overgangen en tempowisselingen, reageert ze niet gelijk op je been, dan schop 1x duidelijk!is niet zielig, dan weet ze dat ze op je been moet letten!wat ook helpt is je zweep gewoon in jehand houden, reageert ze echt niet op je been, dan leg jeje zweep achter je kuit, maar sla haar niet meer op haar kont!dat heeft geen enkele zin daar wordt ze alleen maar bang van!

succes!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _mexx_lady_, christel0908, DemDeempel, DezeNaam, Hippo4, Kabayo, Ladypronk, maylotje, xVerax en 21 bezoekers