Een onderhals altijd oorzaak van verkeerd rijden?

Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne, Pistasche, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Inxs

Berichten: 865
Geregistreerd: 13-06-16

Een onderhals altijd oorzaak van verkeerd rijden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-16 10:45

Mijn pony loopt netjes en correct met het neusje op de loodlijn en dit zonder al te veel moeite. Zij heeft hiermee dan ook geen enkel probleem. Echter heeft zij wel een onderhals welke pas goed zichtbaar wordt als zij iets spannends ziet of lekker fris is tussen de oortjes. Dit voornamelijk in de wei, aan de hand tijdens een wandeling of in/uit de wei halen.
Als ik zoek op onderhals lees ik voornamelijk dat het paard of de pony verkeerd gereden wordt. Ik vraag mij dan ook af of een aanwezige onderhals rastypisch kan zijn of dat het idd altijd te wijten is aan een verkeerde rijstijl. Nu lijkt het laatste mij eigenlijk stug. Mede door alle instructie die ik zo langzamerhand gehad heb, mag ik aannemen dat dit ergens wel genoemd zou zijn als dit aan de orde zou zijn.

Mijn vraag is dan ook, is een onderhals werkelijk altijd te wijten aan een verkeerde rijstijl?


Inxs

Berichten: 865
Geregistreerd: 13-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-16 18:18

Zo heej, wat een reactie's al! +:)+

Haar onderhals zie je niet tijdens het rijden. Alleen als zij iets gewaar wordt wat haar vreemd is, een geluid, een voorwerp, als ze fris tussen de oortjes is, bij joligheid etc. etc. Ze heeft het hoofd er op zo'n moment ook behoorlijk eigenwijs op staan zeg maar :')
In haar gewone doen en laten zie je verder ook geen onderhals. Als je deze (de onderhals dus) vast pakt en er speels mee schud is het een losse ontspannen massa. Spant zij echter bij bv allertheid haar onderhals dan sla je er een spijker op krom.
Elisa2 schreef:
Nee, het is soms gewoon de bouw van een paard...dat word een hertenhals genoemd maar als de onderhals hard is dan word hij dus wel "getraind". Als je een paard netjes nageeflijk rijdt waarbij hij de hals laat vallen en de bovenste halsspier aanspant vanuit de schoft. Dan zijn de onderste en middelste halsspier ontspannen en zacht en op die manier kun je zo'n exterieurafwijking wel meer "wegtrainen".

Is een hertenhals geen hals waarbij de bovenlijn hol is? (Ik kan het mis hebben hoor :-) )

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers