Achterhand trainen!

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ZarankaII
Berichten: 195
Geregistreerd: 16-11-07

Achterhand trainen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-16 11:51

Hoi hoi, ik heb een merrie van 6 jaar met een goede achterhand van zichzelf. Ze weet of wilt hem niet gebruiken das het probleem. Ik rijd veel tempowisselingen en volte openen sluiten en andere oefeningen. Ik zie nog geen resultaat, nou moet ik wel zeggen doordat ik thuis ook druk ben kom ik soms niet toe aan 3x p week rijden. Longeren doe ik even niet meer want dat heeft naar mijn insziens geen nut. Mijn vraag is nu moet ik meer geduld hebben (zijn nu een maandje zo bezig ongeveer) of doe ik toch iets fout? We hebben wel les en heb mijn vorige paard al helemaal bergopwaarts gehad maar dit paard is korter gebouwd en heeft denk ik daardoor de neiging meer op de voorhand te vallen. Schouderbinnenwaarts etc. Kan helpen maar die oefeningen ken ik zelf niet. Wijken wel. Heb tot L gereden zeg maar met oude paard. Ze kan ook sloom zijn soms maar in deze tijd meestal niet. In de galop is het het ergste met hangen, ik houd mijn handen op de plek en los en probeer erachteraan te rijden. Heb al gedacht misschien juist terug te rijden in galop ipv vooruit of ruimer. Mijn oude paard had van nature niet zo een sterke achterhand maar was stuk langer en had het idee dat ik het bij hem sneller voor elkaar had. Ene paard is het andere niet. Dus is het een geduld kwestie of doe ik iets fout?


ZarankaII
Berichten: 195
Geregistreerd: 16-11-07

Re: Achterhand trainen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-16 15:08

Ik lift haar niet ik doe verder niks met mijn handen als ze op de plek houden. Buiten teugel eraan en binnen normaal contact. Ja zou longeren goed zijn? Zat ook al te twijfelen hoor maar misschien dan niet heel laag instellen maar beetje middenweg tussen laag hoog zeg maar.


ZarankaII
Berichten: 195
Geregistreerd: 16-11-07

Re: Achterhand trainen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-16 15:27

Eerst met bijzet en toen hele tijd naakt haha. Had hey idee dat met bijzet geen aanvulling gaf. Misschien ze aan pessoa laten wennen.

ZarankaII
Berichten: 195
Geregistreerd: 16-11-07

Re: Achterhand trainen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-16 08:48

Dit is wel een iets ouder filmpje ze groeit al wel iets. Hier zat ik er na bevalling 2e keer op dus nog niet op mijn balans Letten hihi


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kamsel en 6 bezoekers