Tips hakken laag houden

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

sjouk_L

Berichten: 292
Geregistreerd: 10-05-10
Woonplaats: Berlicum

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 08:35

Op zich zou het doel niet per se moeten zijn dat je hakken echt naar beneden zijn. de bedoeling is dat je veert in je enkels zodat je continue druk op je beugels houdt en je zo netjes en stevig zit. het effect van dat veren is dat je hakken inderdaad naar beneden wijzen.

Als je je hakken optrekt dan zet je je kuitspieren vast waardoor vering niet meer gaat.

Wat je dus eigenlijk zou moeten proberen is om heel specifiek erop te letten dat je enkels naar beneden veren als je gaat staan bij het lichtrijden. dan kan je je benen weer ontspannen als je gaat zitten. Net doen alsof je enkels elastiekjes zijn tussen je kuit en je voet. Als je dit niet gewend bent gaat je enkel in het begin wel een beetje zeer doen, maar gelukkig went dit wel. Als dit dan in draf werkt kan je het in galop ook doen. Dan veer je met je enkel mee met de galopsprong.


sjouk_L

Berichten: 292
Geregistreerd: 10-05-10
Woonplaats: Berlicum

Re: Tips hakken laag houden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 17:43

_Dreamer, Je kuitspieren zoveel ontspannen dat er vering in de enkel ontstaat. Hierbij moet je er dan aan denken dat je je enkelgewricht zelf ook ontspant. Als je andere buig en strekspieren ontspant heb je nog niks. Verder moet je ook je kuitspier weer niet teveel ontspannen, anders blijven je onderbenen niet op de plek liggen. Maar eigenlijk is het belangrijkst dat je je enkels laat veren, alsof dat inderdaad elastiekjes zijn. Dan merk je vanzelf dat je kuitspier ook kan ontspannen.

Ga eens op de stoeprand staan met je tenen en dan een paar keer op je tenen staan en daarna met je hakken helemaal naar beneden bijna met je hakken op de straat staan. Dan ga je voelen waar je moet bewegen en moet veren om toch op de stoeprand te blijven staan.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers