zadel te ver naar voren?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
AskjaJarig

Berichten: 2155
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

zadel te ver naar voren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-02 12:33

Wat mij opvalt, is dat veel (dressuur)ruiters hun zadel zo ontzettend ver naar voren hebben liggen. Het lijkt soms wel alsof ze bij hun paard op de nek zitten! Haha!
Geen gezicht, en ook niet zo bevorderlijk voor het achterhandgebruik lijkt me. Ik rij IJslanders, en bij IJslanders is het gebruikelijk het zadel iets verder naar achteren te leggen. Natuurlijk nooit zover dat het op de lendenen ligt, maar wel duidelijk van de voorhand af. Het paard heeft daardoor meer schoudervrijheid, kan zich gemakkelijker bewegen.
Waarschijnlijk vinden veel grote-paarden-ruiters op hun beurt weer van ons dat wij onze zadels raar op ons paard hebben liggen. Het is maar wat je gewend bent, natuurlijk.

Maar wat is nu precies de reden van dit ver naar voren zadelen? Of is het niet meer dan een gewoonte?AskjaJarig

Berichten: 2155
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-02 09:49

Ik kan je echt even helemaal niet volgen draumpje! Op elke hoek een been, 4 benen onder zich? Wat is het verschil? En volgens mij is beweging vanuit de schouder voor elk paard wenselijk. Het is jou kennelijk wel op een heel vage manier uitgelegd...ben benieuwd naar de bron van deze wijsheid!
Maar uit bovenstaande reacties blijkt wel dat ik niet de enige ben die die zadels vaak zo ver naar voren ziet liggen. Het lijkt er toch op dat er niet zo goed over nagedacht wordt, en dat er veel slecht passende zadels in omloop zijn.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers