voor het eerst met stang gereden ....

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-01 11:15

Een stang is idd voor verfijning vd hulpen, en niet voor versterking daarvan. Dus je moet de basis eerst voorelkaar hebben voor je dat op stang narijdt. In de praktijk ligt het net niet zo zwart-wit, en zit er een grijs gebied van kleine dingetjes die je via de stang even nèt iets beter aan kan pakken. Dat is imo een beetje hetzelfde idee als bij hulpteugels. Zolang je de basis niet uit het oog verliest is er niet zoveel op tegen denk ik.
Wat het puur technische aspect van de vraag van Fitz, daar kun je imo zo op papier met deze info echt heel weinig over zeggen, dat kun je beter aan je trainer overlaten die jou ziet werken.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nlZep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-01 19:58

Vooral werken aan stelling en buiging rechts dan. Rijd je appuyementen eens in een wat sterkere buiging, speel daar een beetje mee, paar passen sterker gebogen meer opzij, paar passen makkelijker enz. Dat soort dingen. Rijd je oefeningen niet altijd alleen zoals ke ze in de proef moet doen, maar vraag een beetje extra en varieer met buiging en tempo.
Ook een leuke oefening: wissel af tussen schouderbinnenwaarts en renvers, op de lange zijde, paar keer wisselen. is lastiger dan het lijkt! En binnen deze oefening kun je weer eindeloos varieren.
Met stang werk je wat steviger in en is het op die manier makkelijker je tempo te controleren als hij onder je vandaan loopt, scheelt een hoop.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DonnnavZ, Happy_Joy, Ilse_123, Sanne100, Selina, Tyshely, venga en 13 bezoekers