ennu...?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Remember

Berichten: 6000
Geregistreerd: 13-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 09:45

Dit is inderdaad geen probleem van een verkeerd bitje! Is er niet iets met hem aan de hand? Last van z'n rug, past het zadel niet goed? Omhoog gegaan in het voer? Door het weer nu kunnen ze ook wat drukker worden.

Zorg in ieder geval dat je goed les krijgt, want hij is zo te horen met jou aan het rijden ipv andersom. Je moet daarmee om leren gaan en overwicht krijgen, niet alleen als je er op zit, maar altijd. Als het je echt niet lukt is hem laten corrigeren een optie, maar dan moet je wel zeker weten dat het een rijtechnisch/karakter probleem is en niks lichamelijks! Succes in ieder geval...Remember

Berichten: 6000
Geregistreerd: 13-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 11:16

LoveRico schreef:
Dank jullie wel!
Hij is 2 maanden geleden nog gecheckt door de veearts, en die heeft niets kunnen ontdekken, hij is 2 weken geleden naar de paardentandarts geweest, en toevallig was afgelopen week ook de masseur bij ons op stal.
Zij had wel wat spierproblemen ontdekt, maar geen erstige.
Verder heb ik net een nieuw zadel, en de specialist is bij me aan huis geweest, dus ik ga ervan uit dat die ook goed ligt.
Nou lijkt me een trainingsstal wel een optie, omdat dit al langere speelt, maar weten jullie een goede in Noord-Holland? En hoe gaat dat in zn werk?
Groetjes Romy


Zou je het niet eerst proberen met goede instructie voordat je hem naar een trainingsstal brengt, en met hem ook bakken vol met geld? Met goede instructie wordt ook jij 'herschoold' en niet alleen je pony, dan krijgen jullie samen aandacht als combinatie. Je pony maakt er dan misschien misbruik van, maar ook jij moet leren hoe je ermee om moet gaan. Hem wegbrengen om te laten corrigeren heeft dus geen nut als jij ook niet veranderd, dan ben je namelijk zo weer in het oude patroon terug. Het zou bijvoorbeeld wel goed zijn als je hem daar in pension zet en elke dag zelf rijdt met goede begeleiding, of hun elke dag laten komen (maar daar moet je wel de Geld, geld! voor hebben!). En echt laten corrigeren zou voor mij een laatste redmiddel zijn, en is ook niet vaak nodig.

Remember

Berichten: 6000
Geregistreerd: 13-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 11:32

Op zoek gaan naar instructie! Rond vragen, hier op bokt vragen, er zullen allicht een paar namen boven komen drijven. Ik zou ze daar in de buurt niet weten te zitten. Maar als ik het goed begrijp heb je nu geen les?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers