dankzij kinderachtig gedrag

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

koetje

Berichten: 761
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: GOTHAMCITY

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-02 16:20

hallo,

ik las dit bericht, en ik heb eigelijk hetzelfde probleem met mijn pony's.
------------------------------------------------------------------------------------
ik was eerst ook super anti slof echt waar, maar heb nu eens diep nagedacht dat ik zo ook niks verder kom ermee. en heb na onderstaand verhaaltje het eens geprobeerd dus.
-------------------------------------------------------------------------------------
vorige maand ging mijn pony ineens hele korte pasjes maken en verkrampen in zijn rug, we zijn ermee naar de paardenkliniek geweest en het bleek dat hij een soort van blauwe plek, kneuzing in zijn rug had, waarschijnlijk door het zadel wat iets klapt (ik was al heel lang op zoek naar een nieuw zadel, maar hieruit blijkt dat ik dus daar te lang mee heb gewacht, en ook hoe belangrijk een goed passend zadel is)of door het rollen in de wei op b.v en steen. 2 weken geleden mocht ik weer voltigewerk met hem doen, en hem heel diep bijzetten, met zowat zijn hoofd tussen zijn knieen. omdat hij zijn rugspieren echt sterk moest hebben anders krijgt hij dit waarschijnlijk zo weer als hij zware arbeid doet. begin deze week ben ik met hem gaan rijden (zonder zadel dan , maar met een longeersingel om) en heb er toen een slofteugel aangedaan puur vanwege het sterker maken van zijn rugspieren omdat hij dan met zijn hoofd laag loopt. daarna liep hij zonder slof ook mooi diep erdoor. dus het hielp wel. en een chambon helpt ook heel fijn hiervoor, en dus voor het gooien met de kop omhoog, alleen lijkt dit wat anders( mischien "vriendelijker") doordat je deze hulpteugel niet bij je teugels vast hoeft te houden, zodat het ook soms niet lijkt of je het paard naar beneden trekt, en dat is met een chambon niet het geval , die geeft druk achter de oren en in de mondhoeken zodat je het paard "vraagt" zijn hoofd laag te houden.
-------------------------------------------------------------------------------------
onze andere pony gooit steeds met haar hoofd, vooral in de draf.
en hoe hard je ook duwt met je kuiten, helpt niet echt, en ze is voorwarts zat dus. ik heb al een x van iemand een thiedemann teugel geleend zodat die het begrensd wanneer ze haar hoofd de lucht in steekt. deze teugel werkt alleen in als je pony haar hoofd in de lucht steekt, en is dus ontspannen wanneer het paard normaal loopt met haar hoofd. en dat had wel goed resultaat bij mijn pony. ook handig voor buitenritten enzo, zodat als je pony wegspringt dat je hem makkelijker terug krijgt.

succes, groetjes sanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers