welk effect heeft een mexicaanse neusriem?

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 09:32

zitake schreef:
patsur: ik denk dat heel wat mensen gewoon het effect niet kennen van een mexicaanse neusriem. bij ons op de manege rijden verschillende mensen met een mexicaanse, enkel en alleen omdat ze hem zo mooi vinden.


als ik kijk naar de gebruikers van deze neusriemen om mij heen gebruikt niemand ze goed en hebben dus geen effect dus ook geen schade.

De meeste mensen doen ze namelijke te los en kunnen de paarden alsnog makkelijk een mond open doen en komt er dus geen druk op de neus. Meeste mensen hebben hem ook verschrikkelijk scheef zitten en geeft dan druk op de verkeerde plaatsen. Het is idd waar dat de meeste mensen niet weten waarom ze een mexicaanse gebruiken. Zolang je ze gebruikyte met 2 a 3 vingers dikte ruimte doen ze helemaal niets en is het alleen maar sier.

Zelf heb ik er 2 a 3 jaar dressuur mee gereden ik reed liever met deze neusriem dan een scherper bit. Als het paard braaf loopt doet de neusriem niets en met een bit hoef je maar een verkeerde beweging te maken en je paard wordt gestraft.

Tegenwoordig gebruikt ik hem alleen nog bij het springen hij reageert dan gewoon fijner en wordt minder snel sterk hij zit dus wel strak niet los.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 bezoekers